Skocz do zawartości

Kółka przerzutki -jakie łożyskowane.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś na zdjęciu tandetnie wyglądają 🙄

Opublikowano

Miałeś z nimi styczność,używałeś,co powiesz o łożyskach .Czy tylko tak wg zdjęcia oceniasz.Jestem ciekaw opinii.

• 2 lata później...
Opublikowano

Kulki mogą być ceramiczne,ale to nie o to chodzi.

Jak masz ceramiczne kulki,a tandetne bieżnie(nie ze stopu tytanu)to wyrobią się bardzo szybko,wcześniej jeszcze złapią luzy.Absolutnie nie ma sensu brać czegoś takiego,już lepiej zostawić fabryczne :/  

Opublikowano
12 godzin temu, Accent_Szaj napisał:

Kulki mogą być ceramiczne,ale to nie o to chodzi.

Jak masz ceramiczne kulki,a tandetne bieżnie(nie ze stopu tytanu)to wyrobią się bardzo szybko,wcześniej jeszcze złapią luzy.Absolutnie nie ma sensu brać czegoś takiego,już lepiej zostawić fabryczne :/  

Jakby bieżnie były tytanowe to łożysko by z tysiaka kosztowało :D 

Fakt, ceramiczne łożyska w pełni mają i bieżnie i kuleczki z ceramiki, ale to rodzaj ceramiki i jej obróbki świadczy o trwałości takich rozwiązań. 

Te kółeczko będzie działać ale szybciej się zużyje choćby przez to że ceramika taka jest bardziej porowata niż w dobrych łożyskach.

Opublikowano

Godzinę temu, Kruk napisał:

to łożysko by z tysiaka kosztowało

Hehe no tysiąca nie ;) . W ninja'ch masz właśnie bieżnie powlekane stopem tytanu.W dobrych łożyskach ceramicznych tak masz 

Opublikowano

Noo jakby z tytanu to tak :D Tokeny TBT mają stalowe bieżne pokryte azotkiem tytanu ale nie są z tytanu :)

No własnie dobre ceramiki są całe z ceramiki jak np. łożyska z CeramicSpeed, ale to inny przedział cenowy :)

Nie mniej Token'owskie są super jak za swoją cenę .

Opublikowano
6 minut temu, Kruk napisał:

Noo jakby z tytanu to tak :D Tokeny TBT mają stalowe bieżne pokryte azotkiem tytanu ale nie są z tytanu :)

Dokładnie to napisałem ;)

Napisalem stopem tytanu,nie tytanem.

Tytan sam w sobie jest strasznie drogi do obróbki(jedynie wycinanie) Dlatego wszystko z niego zrobione kosztuje duuuuużo

• Lubię to! 1
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Tanie Tacs działają dobrze i mają zaletę : są tanie. Używam ich od miesiąca. Dobrze się toczą, ale uszczelnienie przy moim użytkowaniu jest ciut słabe. Trzeba je dość często myć pod uszczelką. Poza tym jest ok

Opublikowano
W dniu 12.01.2020 o 21:44, marvelo napisał:

https://allegro.pl/oferta/kolko-przerzutki-11t-lozysko-ceramiczne-8494044940

Ktoś miał z nimi styczność?

Cena podejrzanie niska. Czy te łożyska to prawdziwa ceramika czy jakieś tworzywo sztuczne i tylko tak wygląda?

Ja używam, przejechałem na nich jakieś 8000 km i nic im nie jest, a nie sorry, farba się starła 😉Akurat wczoraj je czyściłem, nadal świetnie się kręcą.

IMG_20200212_192706.jpg
  • Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 13.02.2020 o 17:17, bombka napisał:

Ja używam, przejechałem na nich jakieś 8000 km i nic im nie jest, a nie sorry, farba się starła 😉Akurat wczoraj je czyściłem, nadal świetnie się kręcą.

IMG_20200212_192706.jpg

Czy jeździłeś z tymi kółkami w trudnych warunkach pogodowych? Chodzi o warunki MTB, przełaj, gravel gdy jest błoto. Kółka w szosówce (dura ace) też mi wytrzymują mnóstwo km, ale na suchym gruncie. W suchych warunkach tacs za 29,90 (komplet) działają super, są tylko troszkę ciężkie. 

Apropos kółek: w opisach są podawane informacje dotyczące dedykowanych napędów. Czym różni się kółko do 10s od kółka do 11s jeśli mają po tyle samo zębów?

Opublikowano
2 godziny temu, ttommy70 napisał:

Czy jeździłeś z tymi kółkami w trudnych warunkach pogodowych? Chodzi o warunki MTB, przełaj, gravel gdy jest błoto. Kółka w szosówce (dura ace) też mi wytrzymują mnóstwo km, ale na suchym gruncie. W suchych warunkach tacs za 29,90 (komplet) działają super, są tylko troszkę ciężkie. 

Apropos kółek: w opisach są podawane informacje dotyczące dedykowanych napędów. Czym różni się kółko do 10s od kółka do 11s jeśli mają po tyle samo zębów?

Tylko szosa, w większości suche warunki.