Skocz do zawartości

Cannondale Delta V2000 (1993) - Retro MTB

Mario_93

Rekomendowane odpowiedzi

Uszanowanie Szajbajki ;)

Chce się Wam pochwalić chyba największą perełką mojego garażu rowerowego :D

Specyfikacja:
Rama - Cannondale Delta V Full Suspension
Widelec - Headshok Pepperoni; model DD40 

Za napęd roweru odpowiada mieszanka grup Shimano Deore LX / XTR. Manetki, tylna przerzutka, kaseta i korba to grupa Deore LX. Przednia przerzutka reprezentuje osprzęt XTR. 

Hamulce roweru to Acery Shimano'wskie (Canteliver) co ciekawe połaczone są z zaciskami Cannondale'a. 

Rower stoi na obręczach Mavic 221 połączonych z piastami Shimano Parallax, do tego opony Continentala - wszystko ładnie współgra jedynie obręcze straciły przez swój wiek troche uroku.

To chyba tyle z danych technicznych ;) 

Teraz troche prozy - od dłuższego czasu szukałem roweru unikatowego pod każdym względęm - przeglądając ogłoszenia trafiłem na brzydki rower sygnowany znakiem cannondale - rower był przemalowany - kolor był najdelikatniej mówiąc nieciekawy, na ramie dodatkowo multum skaz i rys, kierownica wygięta która totalnie nie pasowała do stylu roweru (dodatkowo jak później się okazało mało brakowało żeby uszkodziła manetki przerzutek... ), najogólniej rower był bardzo nieciekawy, ale miał tą świętnie wyglądającą ramę która dla każdego w temacie rowerów mówiła jednoznacznie że to produkt Made in USA który jest nie do zajechania :D Przez to wziąłem ten rower na warsztat - stary lakier został zdjęty (skubaniec trzymał się piekielnik dobrze jak na złość) - położona została nowa warstwa lakieru,tym razem biała. na to rzemieślniczo odtworzone naklejki (na tylnym trójkącie przesadziłem z wysokością tekstu - wiem ;) ) Dodatkowo w rowerze wymieniona została kierownica i mostek (poprzedni miał długość 145mm przy kącie 5stopni przez co leżało się na rowerze praktycznie - na zdjęciach jeszcze ze starym mostkiem). Najbardziej bałem sie o przedni widelec ale okazało się że jest w świetnym stanie - trzyma ciśnienie i pracuje bardzo ładnie. Zostały mi już ostatnie poprawki na manetkach ale to już formalność ;) 

No i oto jest - moja maszynka, można go przywiesić pod sufitem i używać jako ozdobę pokoju :D 

IMG_20171202_123419.jpg IMG_20171202_180023.jpg IMG_20171202_180032.jpg IMG_20171202_180149.jpg 24831444_1771555702903509_7491704314405292644_o.jpg
  • Lubię to! 4
  • 4 miesiące temu...