Viking Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Witam. W swoim rowerze chciałbym wymienić gripy kierownicy na owijke. Napisze mi ktoś jak to zrobić krok po kroku? Pytam iż słyszałem że na kierownicy prostej robi się to inaczej niż na baranku. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
sender Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 1. dobrze wyczyścić kierownicę, odtłuścić, rozpuszczalnikiem, ipą, od biedy można kobiecie podebrać zmywacz do pazurów 2. nawijać od końca ku mostkowi zostawiając trochę owijki poza kierownicą 3. zakończenie bliżej mostka okleić taśmą, nadmiar owijki pozostający za końcem kierownicy do środka wepchnąć i zamknąć korkiem, która jest w komplecie z owijką. To wszystko. Miałem owijkę na kierownicy w góralu i jednak lepsze są gripy, od lat używam silikonowych od accenta, dwa sezony spokojnie wytrzymują. Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ja polecam użyć skręcanych gripów Boptravel, które są z owijką. Używam ich od około roku ale wymieniłem owijkę na nową (bo nie pasowała kolorkiem do roweru). Odnośnik do komentarza
Viking Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ogólnie korki są zazwyczaj uniwersalne i pasują do każdej kierownicy? Odnośnik do komentarza
sender Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 nie mam pojęcia, bo jak do tej pory zawsze mi pasowały, przez nadmiar owijki mogą ciężko wchodzić ale za to trzymają się pewnie Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ogólnie korki są zazwyczaj uniwersalne i pasują do każdej kierownicy? Ja musiałem je skrobać bo nie chciały wejść do mojej Execute Carbon. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Godzinę temu, Viking napisał: Ogólnie korki są zazwyczaj uniwersalne i pasują do każdej kierownicy? Nie są. Szosowe kierownice mają większą średnice. Odnośnik do komentarza
piotr.solek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Już była o tym krótka rozmowa.. Edytowane 31 Grudnia 2017 przez piotr.solek Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi