Skocz do zawartości

Romet mistral urban 2015

xarix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

ostatnio upatrzylem sobie rower dokladnie ten:

http://allegro.pl/rower-miejski-romet-mistral-urban-wyprzedaz-i7024800486.html i moje pytanie czy warto chcialbym wydac okolo 1000zl na rower i raczej wolalbym nowy niz uzywany poniewaz srednio sie znam na rowerach. Rower mialby sluzyc mi do dojazdow do pracy a take na jakies wycieczki poza miejskie. I czy do takiego roweru w przyszlosci mozna by na przyklad wsadzic naped 1x11 aby dolozyc kilka biegow (jak ten pierwszy sie zuzyje).

Opublikowano

Napęd 1x11 na pewno można tam wsadzić. Ale to w sumie na tym można by poprzestać jeśli chodzi o jego apgrejd. Bo robić coś jeszcze to znacznie by przewyższyło jego wartość,choć zmiana napędu na 1x11 i tak by było sporym kosztem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Koledze poleciłem dokładnie ten rower u tego sprzedawcy ze względu na konkretną obniżkę (50% ceny czy nawet lepiej), inne 'miejskie' nowe rowery w tej cenie to jakieś koszmary ważące o 6kg (ponad połowa) więcej niż ten i nie nadające się generalnie do niczego.
 Napęd 1*11 będzie kosztować chyba tyle samo, jeśli nie więcej, co ten rower, dużo tańszą opcją będzie zmiana korby i dokupienie przedniej przerzutki - rama ma prowadnice na linkę, nic nie trzeba kombinować. Z minusów dopatrzyłem się dość małego prześwitu na widelcu. Z firmową oponą 35mm spoko, ale nic dużo grubszego by nie weszło (natomiast w tej cenie to na luzie można kupić inny widelec i nadal będzie to dobry zakup). Na żywo rower wygląda zupełnie inaczej, niż na rometowym zdjęciu, bardziej o tak [zdjęcie z netu, bez meblościanki wygląda ładniej], moim zdaniem prezentuje się bardzo spoko. Kolega jest bardzo zadowolony.

Edytowane przez emmanuelle cunt