Skocz do zawartości

Author c3009 KLASYK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem się pochwalić swoim pierwszym rowerem szosowym. Piękna klasyczna rama stalowa cr-Mo w rozmiarze 58, na oponach 23c, przerzutkach Shimano Exage 300EX, 7-rzędowej kasecie (13-14-15-17-19-22-26), blaty na korbie to 52 i 42 zęby, hamulcach Tektro i klamkach Tektro. Jestem jego drugim właścicielem, więc nie znam dokładnej jego daty, najprawdopodobniej rocznik 1997 (na pewno nie jest młodszy, najwyżej parę lat starszy). Waga 11,5 kg bez pedałów.
Kto jeszcze lubi klasyki?? :)

20170627_101739.jpg 20170627_101849.jpg 20170627_101905.jpg 20170627_101926.jpg 20170627_102004.jpg
Opublikowano

Fajny :)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wpakowałbym do niego brązowe skórzane lub skóropodobne owijki - wtedy byłoby cudo! :)

Opublikowano

Nie no, niebieska, choć trochę brudna jest pod kolor ramy :)

Opublikowano

Fajny klasyk, ale pasowało by, żeby miał dwie takie same opony ;)  Nigdy na czymś takim nie jechałem, więc jestem bardzo ciekawy jak się jeździ np. pod górę, 42 zęby na korbie to dość twardo chyba, zwłaszcza że na kasecie tylko 26 zębów? No i pewnie te wajchy na ramie niezbyt wygodne?

Opublikowano

Rower budżetowy. Jedną pomarańczową oponę Maxxisa szybko zniszczyłem i postanowiłem kupić nieco droższą Schwalbe, a na przodzie póki jest w dobrym stanie druga, to zostawiłem. Przełożenia w tym rowerze to rzeczywiście ewenement, ale wszystkie najcięższe górki na Kaszubach na nich zrobiłem (Wierzyca, Kaszubskie Oko, Nowy Dwór Wejherowski, Łężyce ci co są z północy wiedzą o czym mówię), ale zdaję sobie sprawę, że w górach, chociażby i Świętokrzyskich trzeba by mniejszą koronkę założyć. Co do manetek zmiany biegów to kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie żaden problem. Do lat 90 profesjonaliści także używali tego patentu. Choć problem byłby z upgradem tego roweru w manetki na więcej biegów. Zaś gdzieś widziałem patent, że w te otwory podobno można wkręcić przelotki, jakby ktoś chciał mieć klamomanetki na kierownicy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ja miałem przelotki na ramie w swoim starym Giancie, którego niedawno poskładałem do kupy. Można dzięki temu klamkomanetki zakładać, ale znalazłem rozwiązanie i mam napęd 2x8 mocowany na ramę.

Wykorzystałem kupione przerzutki typu bar-end, takie jak do lemondek, pasowały idealnie do wytłoczeń na ramie ;) Shimano Ultegra sięgnie nawet 3x10 jak będzie potrzeba

Edytowane przez H4RY