ponczi Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Siemanko. Przeglądając ostatnio aliexpress, przypadkiem natknąłem się na dziwnie wyglądające tarcze od Shimano; http://bike.shimano.com/content/sac-bike/en/home/road/shifting---braking/disc-rotors/sm-rt800.html z poczatku myślałem, że to tylko fantazja Chińczyków, ale jak się okazało, takie tarcze istnieją. Są to modele szosowe. Wyglądają, jak wariacja SM-RT99. Czy takie cos podejdzie do MTB, czy te wstawki aeropodobne, mogą jakoś nie współgrać? Aktualnie posiadam model SM-RT67 160mm i ta ultegra mi się spodobała. Pytanie, tylko czy mogą być jakieś przeciwwskazania.
trollu Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 np tarcze XT mają inny centerlock, raczej nie założysz szosowej tarczy na piastę MTB. Kolejna sprawa - tarcze mtb mają bardziej masywny pająk, jednak na szosie są lżejsze warunki. Mocno zabudowana tarcza szybko zafajdałaby się błotem
ponczi Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2017 Szkoda, że szosowy Cl może nie pasowac do normalnego. No nic. W warunkach błotnych raczej nie jeżdżę, więc pod tym względem nie byłoby problemu.
Rekomendowane odpowiedzi