Skocz do zawartości

Najtańszy ale dobry trenażer

Wiktor00863

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie: Czy z trenażera do się przesyłać trening na Stravę?

Opublikowano

Ja mam trenażer Elite Qubo Power Mag Smart B+ i do niego jest dedykowany program My eTraining na Androida, który przez BT sczytuje prędkość i kadencję z czujnika w trenażerze, a jeśli ktoś posiada pulsometr na BT, to z niego również. Z tego programu zapis treningu można przesłać bezpośrednio do Stravy, a w przypadku Endomondo wygenerować plik w formacie tcx i dodać trening ręcznie z pliku.

Opublikowano
Dnia 12.04.2017 o 15:15, MZoltowski napisał:

Genialne urządzenie, mam, ujeżdżam, zajeżdżam wręcz, ale skubany nie chce paść ;) Mam też krzywe oporu dla tego trenażera (wyłudziłem od Elite) gdyby ktoś sobie życzył.

Ja niedawno kupiłem ten trenażer, jeżeli mógłbyś podrzucić krzywe na maila, to będę wdzięczny :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.04.2017 o 10:25, MZoltowski napisał:

Aż takiej nie ma ;) Ujeżdżam zwykłą, odpinam rower i bez zmiany opony cisnę na szosę, jest w porządku. Ważne, żeby opony dociśniętej do rolki po treningu nie zostawić :)

Też tak robię w okresie przejściowym bo mi się nie chce mieszać oponami, ale opona dedykowana jest dużo cichsza i na zimę zawsze taką zakładam. 

Edytowane przez Stryjek
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie, plis help!

Odpaliłem właśnie  In'ride 300 na nowej szosie - opona czerwona vittoria też z Deca (poprzednio identyczna opona, tylko na starym mtb 26"). Wcześniej opona i rolka trenażera zostały odtłuszczone.

Miała być rozgrzewka i wypróbowanie całego zestawu; rolka jak na moje oko mało dokręcona - powiedziałbym nawet zbyt mało. Po może 10-ciu minutach (i kilku przyspieszeniach ) jakieś dziwne dźwięki - zsiadłem i co? Trenażer opluty na czerwono, podłoga to samo, podobnie szafka z tyłu. Co najgorsze rolka wyjechana :( Zużyta dokładnie tak jak profil opony ;( Dodam, że po zatrzymaniu koła rolka jeszcze się obracała..

Reklamacja? Decathlon uznaje takie rzeczy? :/ Akurat teraz gdy jest szosa, czyli rower docelowy do treningów :(

Poradźcie czy taki urok, czy coś zrobiłem źle.

Dzięki!

Opublikowano
3 godziny temu, PiotrL napisał:

Witajcie, plis help!

Odpaliłem właśnie  In'ride 300 na nowej szosie - opona czerwona vittoria też z Deca (poprzednio identyczna opona, tylko na starym mtb 26"). Wcześniej opona i rolka trenażera zostały odtłuszczone.

Miała być rozgrzewka i wypróbowanie całego zestawu; rolka jak na moje oko mało dokręcona - powiedziałbym nawet zbyt mało. Po może 10-ciu minutach (i kilku przyspieszeniach ) jakieś dziwne dźwięki - zsiadłem i co? Trenażer opluty na czerwono, podłoga to samo, podobnie szafka z tyłu. Co najgorsze rolka wyjechana :( Zużyta dokładnie tak jak profil opony ;( Dodam, że po zatrzymaniu koła rolka jeszcze się obracała..

Reklamacja? Decathlon uznaje takie rzeczy? :/ Akurat teraz gdy jest szosa, czyli rower docelowy do treningów :(

Poradźcie czy taki urok, czy coś zrobiłem źle.

Dzięki!

Powiedziałbym nevermind (reklamacja w Decathlon trwała 3 minuty ze zwrotem na konto), ale ciekawi mnie na przyszłość... co poszło nie tak. Wiem, że nie zostawiać roweru wpiętego bo odkształci oponę.. ale w/w akcja??

Z góry dzięki za odp.

Pozdrower!