Skocz do zawartości

Bryton rider 310 - gdzie kupić

Miloszs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Również akurat trafiłem na Bryton Rudera 310, rozważam jego zakup na aliexpress. Cena jest tam tańsza bo nie są wliczone lokalne podatki jak VAT czy Cło. Śmiało można kupować z chin bez problemów a jest nawet 3x tańszy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A może na Aliexpress? Tam można znaleźć wszystko i to w niskich cenach. Dokładnie, może się okazać, że coś będzie 3 razy tańsze. Warto się nad tym zastanowić, bo produkt będzie taki sam, jak byśmy go kupili w Polsce. Znajdźcie więcej informacji o tym, jak kupować na Aliexpress i warto później zdecydować się na zakupy w tym sklepie.

Edytowane przez nikos
Opublikowano

Jeśli chodzi o brytona to nie do końca. Oficjalnie są 2 wersje: china i international.

Różnią się na niekorzyść chińskiej - ograniczenia w bezprzewodowej synchronizacji danych.

btw. ktoś próbował przerabiać wersje chińską na international z sukcesem?

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem Brytona 31o na Ali we wrześniu za 65 dolarów, przyjechał po miesiącu - działa całkiem dobrze łączność przez bluetooth  z apką na telefonie, po zaktualizowaniu oprogramowania urządzenie ma polskie menu - co prawda nie idealnie przetłumaczone ale jest, z czujnikami prędkości i kadencji działa dobrze po ant +.Urządzenie można zsynchronizować że dane o treningu będą przesyłane na portale: Strava, Trainingpeaks, Selfloops

Edytowane przez Dario
Nowe info
Opublikowano

Bo ma Ali one są w ogóle tańsze. Ale zwracajcie uwagę jaką wersję kupujecie. Wersja E to sam licznik.  Z czujnikami sa oznaczone inymi literami, a T to full wypas z czujnikami i HR. Jak sie ma czujniki, albo czce kupić inne, to polecam E - jest znacznie tańsza

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odkopię trochę temat. Na czym dokładnie polegają różnice w tym modelu w przypadku zamówienia z Europy albo z Chin?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podłączę się pod temat ale zadam trochę inne pytanie. Jak rozpoznać wersję international od CH??

Opublikowano

nie ma wersji international i chińskiej. Wszystkie są takie same.

Opublikowano
10 godzin temu, mateo912 napisał:

nie ma wersji international i chińskiej. Wszystkie są takie same.

To z kad różnice iż jedne wersje łączą się z ogólną aplikacja a niektóre tylko z chińską ?? 

Opublikowano
2 godziny temu, Tatanarowerze napisał:

To z kad różnice iż jedne wersje łączą się z ogólną aplikacja a niektóre tylko z chińską ?? 

Jaka chińska? Jest tylko jedna wersja aplikacji. 

Opublikowano (edytowane)

@Tatanarowerze z tego co się dowiedziałem, to jest chyba tylko jedna wersja 310.

Edytowane przez Papynsky
Opublikowano
12 minut temu, Papynsky napisał:

@Tatanarowerze z tego co się dowiedziałem, to jest chyba tylko jedna wersja 310.

Wszystkie brytony są tylko w jednej wersji 😉

Opublikowano

Czytałem, że te wyższe modele miały chyba jakieś problemy z BT, ale nie wiem, czy to prawda na 100%.

Opublikowano
3 minuty temu, Papynsky napisał:

Czytałem, że te wyższe modele miały chyba jakieś problemy z BT, ale nie wiem, czy to prawda na 100%.

Problemy z bt tzn? Generalnie synchronizacja po bt jest mega długa ale zazwyczaj dziala. 

Czasami aplikacja zaczyna świrować ale dość szybko wydają kolejną wersję 

Opublikowano

Nie pamiętam już o co dokładnie chodziło, dlatego tez zaznaczyłem, ze nie są to pewne informacje.

A Ty, korzystasz z Brytona? Jeśli tak, to jaki model?

Opublikowano

330 i jestem w miarę zadowolony 🙂

Nawigacja na MTB się średnio nadaje ale na szosie jest spoko, w połączeniu z czujnikami kadencji/prędkości magene wszystko śmiga jak należy 🙂

• Pomógł 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Ja właśnie rozglądam się za 310. Jak oceniasz wykonanie produktu, jak działa prędkość z GPS bez czujników?

Opublikowano

Wykonanie jaknajbardziej na +

GPS działa ok, prędkość wskazuje w miarę ok chociaż z czujnikiem jest dokładniejszy i szybciej reaguje na zmiany.

Opublikowano
1 godzinę temu, mateo912 napisał:

Wykonanie jaknajbardziej na +

GPS działa ok, prędkość wskazuje w miarę ok chociaż z czujnikiem jest dokładniejszy i szybciej reaguje na zmiany.

Jeśli chodzi o jazde na szosie i czujniki to masz jakieś problemy/zastrzeżenia? Problemy ze wskazaniami etc. np jadąc przez lasy, czy przekłamania z przewyższeniami?

Sam sie poważnie zastanawiam nad zakupem tego licznika.

Opublikowano
4 minuty temu, Csaga napisał:

Jeśli chodzi o jazde na szosie i czujniki to masz jakieś problemy/zastrzeżenia? Problemy ze wskazaniami etc. np jadąc przez lasy, czy przekłamania z przewyższeniami?

Sam sie poważnie zastanawiam nad zakupem tego licznika.

Z sama praca brytona nie mam żadnych zastrzeżeń jedyny problem jest czasami z aplikacją brytona ale zawsze można przerzucić przez kompa. Polecam kupić chociaż jeden czujnik aby mieć kadencję.

Opublikowano
28 minut temu, mateo912 napisał:

Z sama praca brytona nie mam żadnych zastrzeżeń jedyny problem jest czasami z aplikacją brytona ale zawsze można przerzucić przez kompa. Polecam kupić chociaż jeden czujnik aby mieć kadencję.

Tak, biorę pod uwage tylko licznik z kompletem czujników, bo nie chce polegać na tylko GPS'ie

Opublikowano

2 minuty temu, Csaga napisał:

Tak, biorę pod uwage tylko licznik z kompletem czujników, bo nie chce polegać na tylko GPS'ie

Kup czystego brytona i dokup osobno czujniki (polecam magene)

Opublikowano
36 minut temu, mateo912 napisał:

Kup czystego brytona i dokup osobno czujniki (polecam magene)

mam już garminowskie, bo mi sie okazja trafiła, został tylko licznik do dokupienia.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Siema kupię bryton rider 310 Max 230 zł i interesuje mnie wysyłka pobraniowa