Skocz do zawartości

Bryton rider 310 - gdzie kupić

Miloszs

Rekomendowane odpowiedzi

Również akurat trafiłem na Bryton Rudera 310, rozważam jego zakup na aliexpress. Cena jest tam tańsza bo nie są wliczone lokalne podatki jak VAT czy Cło. Śmiało można kupować z chin bez problemów a jest nawet 3x tańszy.

• 3 tygodnie później...

A może na Aliexpress? Tam można znaleźć wszystko i to w niskich cenach. Dokładnie, może się okazać, że coś będzie 3 razy tańsze. Warto się nad tym zastanowić, bo produkt będzie taki sam, jak byśmy go kupili w Polsce. Znajdźcie więcej informacji o tym, jak kupować na Aliexpress i warto później zdecydować się na zakupy w tym sklepie.

Edytowane przez nikos

Jeśli chodzi o brytona to nie do końca. Oficjalnie są 2 wersje: china i international.

Różnią się na niekorzyść chińskiej - ograniczenia w bezprzewodowej synchronizacji danych.

btw. ktoś próbował przerabiać wersje chińską na international z sukcesem?

Kupiłem Brytona 31o na Ali we wrześniu za 65 dolarów, przyjechał po miesiącu - działa całkiem dobrze łączność przez bluetooth  z apką na telefonie, po zaktualizowaniu oprogramowania urządzenie ma polskie menu - co prawda nie idealnie przetłumaczone ale jest, z czujnikami prędkości i kadencji działa dobrze po ant +.Urządzenie można zsynchronizować że dane o treningu będą przesyłane na portale: Strava, Trainingpeaks, Selfloops

Edytowane przez Dario
Nowe info

Bo ma Ali one są w ogóle tańsze. Ale zwracajcie uwagę jaką wersję kupujecie. Wersja E to sam licznik.  Z czujnikami sa oznaczone inymi literami, a T to full wypas z czujnikami i HR. Jak sie ma czujniki, albo czce kupić inne, to polecam E - jest znacznie tańsza

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
10 godzin temu, mateo912 napisał:

nie ma wersji international i chińskiej. Wszystkie są takie same.

To z kad różnice iż jedne wersje łączą się z ogólną aplikacja a niektóre tylko z chińską ?? 

3 minuty temu, Papynsky napisał:

Czytałem, że te wyższe modele miały chyba jakieś problemy z BT, ale nie wiem, czy to prawda na 100%.

Problemy z bt tzn? Generalnie synchronizacja po bt jest mega długa ale zazwyczaj dziala. 

Czasami aplikacja zaczyna świrować ale dość szybko wydają kolejną wersję 

1 godzinę temu, mateo912 napisał:

Wykonanie jaknajbardziej na +

GPS działa ok, prędkość wskazuje w miarę ok chociaż z czujnikiem jest dokładniejszy i szybciej reaguje na zmiany.

Jeśli chodzi o jazde na szosie i czujniki to masz jakieś problemy/zastrzeżenia? Problemy ze wskazaniami etc. np jadąc przez lasy, czy przekłamania z przewyższeniami?

Sam sie poważnie zastanawiam nad zakupem tego licznika.

4 minuty temu, Csaga napisał:

Jeśli chodzi o jazde na szosie i czujniki to masz jakieś problemy/zastrzeżenia? Problemy ze wskazaniami etc. np jadąc przez lasy, czy przekłamania z przewyższeniami?

Sam sie poważnie zastanawiam nad zakupem tego licznika.

Z sama praca brytona nie mam żadnych zastrzeżeń jedyny problem jest czasami z aplikacją brytona ale zawsze można przerzucić przez kompa. Polecam kupić chociaż jeden czujnik aby mieć kadencję.

28 minut temu, mateo912 napisał:

Z sama praca brytona nie mam żadnych zastrzeżeń jedyny problem jest czasami z aplikacją brytona ale zawsze można przerzucić przez kompa. Polecam kupić chociaż jeden czujnik aby mieć kadencję.

Tak, biorę pod uwage tylko licznik z kompletem czujników, bo nie chce polegać na tylko GPS'ie

• 8 miesięcy temu...