Skocz do zawartości

Manetka ULTEGRA sl-rs700 a przerzutka MTB

lysyaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki,tylko wielokrotnie w Shimano było only i only a w rzeczywistości śmigało jak ta lala. Może empirycznie to ktoś sprawdził? Z wyglądu identyczna jak xtr 9000 i nie chcę mi się wierzyć że bebechy zmienili. 

Edytowane przez lysyaa

Miedzy kasetą mtb a road,  shimano podaje 1 mm różnicy w szerokości. Na tyle mało, że w teorii dało by się to ogarnąć aby działało. Tym bardziej, że uciąg linki może być identyczny a zmieniony delikatnie skok przerzutki ( no ale zawsze może być też w druga stronę...).

Sam nie sprawdzałem jak to śmiga także ciężko mi jednoznacznie się wypowiedzieć.

Wiem, że odgrzewanie starego kotleta, ale może ktoś będzie chciał dokonać podobnego montażu... uciąg manetki RS700 to 2.7mm, a MTB 3.6. Przerzutki natomiast mają ratio kolejno 1.4 i 1.1. Dlatego nie da się ich stosować wymiennie.

Ciekawe, bo manetka widocznie tylko z wyglądu przypomina XTR'ową manetkę. 10 i 11 systemy MTB mają te same ciągi tylko ilość przełożeń rzecz jasna inną, ale czy szosa ma inne... hmyy...Kolega Muuumeee mierzył możeczy info podane z internetu? Co ciekawe przerzutki Saint I Zee mają zalecane kasety od 10 rzędowej odpowiednio 105 i (chyba) Dura ace i takie miksowanie jest zdatne jak samo Shimano mówi.

Taaa Shimano nie raz pierniczy że niee nie da się ( wiadomo czemu :) ) a potem działa jak należy, fakt pewne rzeczy ludzie testowali i działa to lepiej lub gorzej nie mniej jest kupę mitów obalonych przez ludzi odnośnie miksowania komponentów.