Red Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) To nie jest guma (gdzieś przewinęła mi się nazwa ma "E") a uszczelki twardnieją z wiekiem na skutek warunków atmosferycznych (jedne szybciej inne wolniej ale praktycznie każde) a nie w wyniku używania specyfików takich jak Brunox. Ja używałem Brunox'a od lat na już leciwym RS XC30 i jakoś nie widzę aby cokolwiek działo się z uszczelkami co by sprawiło że uznałbym aby wyrzucić go do kosza. Koniec offtopu. Edytowane 9 Maja 2017 przez Red
0goldberg Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 Podepnę się do tematu, otóż chciałbym się zabrać za wymianę linek w swoim szrocie (leciwe MTB na alivio 3x8,V-brake- tak z 10 lat na karku), ale nie mam zielonego pojęcia co oprócz imbusów będzie mi potrzebne. Zakładam, że linki po kilku mokrych przejażdżkach zdążyły się nieco utlenić a i pancerze po tych kilku latach nazbierały trochę syfu, więc wymianę raczej wypadałoby przeprowadzić. Czym się kierować przy wyborze linek i pancerzy? Albo co byście polecili żeby nie wydawać kupy kasy? Jakieś narzędzia dodatkowe? pzdr
Tejot Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 Co, jak, z czym i do czego, to najlepiej zobaczyć na filmie jeśli chodzi zaś o sam zakup, to ja osobiście używam linek i pancerzy Shimano i bardzo sobie je chwalę.
Rekomendowane odpowiedzi