TheRainMan Napisano 21 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudzień 2017 Witam. Jestem zainteresowany kupnem Krossa soila 1.0 2017, lecz ciężko na stronach znaleźć ów rower o rozmiarze L (wszędzie jest M i XL) i tutaj się rodzi moje pytanie. Jeśli nie udało by mi się znaleźć L'ki to jaka by była różnica pomiędzy taką L'ką a XL'ką przy wzroście 182cm ? Ogólnie patrząc po tabeli jest to kwestia 1/2 cm, ale nie wiem czy w rzeczywistości może się okazać, że to jednak dużo. Od razu napiszę, że nie mam opcji przetestowania ów roweru, chyba, że ktoś wie gdzie mogę go znaleźć w Warszawie. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 21 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudzień 2017 https://youtu.be/d50a29rMp9U?t=4m35s Niby zaniżona jest rozmiarówka - na filmie jest Soil 3.0, jednakże 1.0 to ta sama rama. Jednakże pod Twój wzrost L byłby idealny. Według mnie rozmiar XL będzie dla Ciebie znacząco za duży. Nie mam żadnego doświadczenia z tymi rowerami, ale wnioskuję po opiniach i cyferkach w tabeli Krossa. Odnośnik do komentarza
marcin.jka Napisano 21 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudzień 2017 zapomnij o rozmiarze XL, jak nie możesz znaleźć L-ki to szukaj innego roweru. To jest absurdalny pomysł, z tym zakupem rozmiaru jaki akurat jest Wyobraź sobie, że chcesz kupić rower mtb ale akurat w sklepie nie ma i zastanawiasz się czy nie wziąć szosy, przerysowane ale adekwatne porównanie. Odnośnik do komentarza
TheRainMan Napisano 22 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudzień 2017 Czyli wychodzi na to, że trzeba szukać L'ki. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
TOMALA72 Napisano 22 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudzień 2017 (edytowane) Musisz przede wszystkim przymierzyć się do roweru. Ja kupiłem kiedyś Krossa Levela bo cena fajna, promocyjna na stronce była i wziąłem ramę L i okazała się nieco za duża, dało się jeździć ale jak rowerem crossowym a nie MTB. Jak kupowałem Speca to już w sklepie i sie przymierzałem i przejechałem rowerkami o różnych rozmiarach. I tu ciekawostka: Speca Rockhoppera też kupiłem w rozmiarze L ale okazuje się, że co rama i firma to mogą się pojawić różnice, dlatego odpada zakup bez wcześniejszej konfrontacji ze sprzętem co w przypadku wydania większej kasy na Soila jest już sporym ryzykiem. Wiem z obdukcji, że ciężko się sprzedają rowery z dużymi rozmiarami ram...ja na szczęście znalazłem napaleńca niższego ode mnie, którego postanowiłem nie wyprowadzać z niewiedzy:))))))) Kross Soil to typowy rower Trailowy. Za duża rama może sprawić, że połamiesz się na trasie:))) Edytowane 22 Grudzień 2017 przez TOMALA72 Odnośnik do komentarza
revolta1 Napisano 22 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudzień 2017 Mam 188cm wzrostu i kupilem kross level B2 rozmiar XL. To jest kon naprawde wielki rower okazal sie przy moim wzroscie za duzy . wiem ze rower o ktorym piszesz to zupelnie inny rower niz level . ale rozniar XL to mysle ze trzeba miec ponad 190 cm Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 22 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudzień 2017 Swoją drogą zmierz jeszcze swój przekrok - na kanale Szajbajka bądź na forum znajdziesz jak prawidłowo wykonać taki pomiar. Być może rozmiar M będzie dobry dla Ciebie. XL na pewno bym odpuścił. Odnośnik do komentarza
trollu Napisano 22 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudzień 2017 M będzie krótki, teoretycznie będzie wtedy łatwiejszy do ogarnięcia na jakichś technicznych odcinkach ale L byłby lepszym wyborem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi