Skocz do zawartości

Jaka mata pod trenażer

Miszel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaką polecacie matę pod trenażer ? Nie mam nic co mógłbym użyć więc jednak muszę kupić. Mata z Decathlonu daje radę ?

Niestety trenażery Elite z matą w zestawie nie są już dostępne a mata z Elite jest dość droga.

Opublikowano
36 minut temu, Sziva napisał:

Mata puzzle z Decathlonu jest bardzo ok pod trenażer.

Cena 60 zł za 4 elementy 54 x 54 cm, 1 komplet będzie trochę mało. Mata pod trenażer z tego samego sklepu 80 zł (długość 170 cm, szerokość około 60 cm). Taniej wyjdzie już ta mata ale jest tylko jedna opinia 3/5.

Opublikowano
3 godziny temu, Miszel napisał:

Witam

Jaką polecacie matę pod trenażer ? Nie mam nic co mógłbym użyć więc jednak muszę kupić. Mata z Decathlonu daje radę ?

Niestety trenażery Elite z matą w zestawie nie są już dostępne a mata z Elite jest dość droga.

Kup w sklepie z dywanami, dywanik na metry i będzie OK

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Miszel napisał:

Cena 60 zł za 4 elementy 54 x 54 cm, 1 komplet będzie trochę mało. Mata pod trenażer z tego samego sklepu 80 zł (długość 170 cm, szerokość około 60 cm). Taniej wyjdzie już ta mata ale jest tylko jedna opinia 3/5.

Mam te puzzle i spokojnie wystarczają i na długość i na szerokość. 4 elementy po 54cm każdy daje nam po złożeniu albo prostokątną matę 54x216cm albo matę w kształcie litery T o szerokości 108cm i długości 162cm. Mi osobiście wystarczają 3 elementy, co daje matę 54x162cm - wystarcza to zarówno pod trenażer magnetyczny, jak i pod trenażer rolkowy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

mam tą jednoelementowąmatę z decathlona.  Używam pod rolkami. Troszkę wygniata się w miejscach gdzie są nóżki ale spełnia swoją funkcję bardzo dobrze. Od spodu miękka pianka zapewnia amortyzację a od góry sztywna stabilność. Powierzchnia jest zmywalna więc nie ma problemów z czystością. Ogólnie moge polecić tą matę.

Opublikowano

U mnie też mata z decathlonu. Potwierdzam to co napisał Zibi. Jedyna wada to wygniatanie w miejscach najbardziej obciążonych. Używam od dwóch miesięcy i na razie żadnych trwałych uszkodzeń. Polecam.

Opublikowano (edytowane)

Też mam podkład pod panele ....

Jeden z nim problem → jest dość "cienki". Ostatnio zastanawiałem się nad sensem wymienienia go na coś takiego : https://allegro.pl/listing?string=mata antywibracyjna wygłuszająca pod pralkę. Może by się nadało :))))

EDIT:

OK ... Zamówiłem coś takiego : http://allegro.pl/mata-pod-pralke-antywibracyjna-wygluszajaca-62x62-i6762592081.html 

Wygląda całkiem dobrze . Jak dojedzie, dam znać czy się sprawdza ....

Edytowane przez MRACH
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jednak nie kupiłem żadnej maty. Znalazłem kilka fajnych rzeczy które wykorzystałem zamiast. Pod sam trenażer takie "tworzywo - gumę - piankę " które fajnie amortyzuje.