Miszel Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam Jaką polecacie matę pod trenażer ? Nie mam nic co mógłbym użyć więc jednak muszę kupić. Mata z Decathlonu daje radę ? Niestety trenażery Elite z matą w zestawie nie są już dostępne a mata z Elite jest dość droga.
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Mata puzzle z Decathlonu jest bardzo ok pod trenażer.
Miszel Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2017 36 minut temu, Sziva napisał: Mata puzzle z Decathlonu jest bardzo ok pod trenażer. Cena 60 zł za 4 elementy 54 x 54 cm, 1 komplet będzie trochę mało. Mata pod trenażer z tego samego sklepu 80 zł (długość 170 cm, szerokość około 60 cm). Taniej wyjdzie już ta mata ale jest tylko jedna opinia 3/5.
janek69 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 3 godziny temu, Miszel napisał: Witam Jaką polecacie matę pod trenażer ? Nie mam nic co mógłbym użyć więc jednak muszę kupić. Mata z Decathlonu daje radę ? Niestety trenażery Elite z matą w zestawie nie są już dostępne a mata z Elite jest dość droga. Kup w sklepie z dywanami, dywanik na metry i będzie OK
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) 3 godziny temu, Miszel napisał: Cena 60 zł za 4 elementy 54 x 54 cm, 1 komplet będzie trochę mało. Mata pod trenażer z tego samego sklepu 80 zł (długość 170 cm, szerokość około 60 cm). Taniej wyjdzie już ta mata ale jest tylko jedna opinia 3/5. Mam te puzzle i spokojnie wystarczają i na długość i na szerokość. 4 elementy po 54cm każdy daje nam po złożeniu albo prostokątną matę 54x216cm albo matę w kształcie litery T o szerokości 108cm i długości 162cm. Mi osobiście wystarczają 3 elementy, co daje matę 54x162cm - wystarcza to zarówno pod trenażer magnetyczny, jak i pod trenażer rolkowy. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Gość
Motke Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ja pod trenażer kupiłem w Castoramie podkład pod panele. 5 m2 za 30 zł. Jeden panel ma grubość 5mm. Dałem po 3 czyli wyszło 15mm. Całość przykryłem starym dywanikiem aby nie uszkodzić tego podkładu. Ewentualnie można coś podobnego: https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/drewno-i-drewnopodobne/podlogi-drewniane/podklady-pod-podlogi.html
Miszel Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dzięki, sporo fajnych pomysłów.
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 mam tą jednoelementowąmatę z decathlona. Używam pod rolkami. Troszkę wygniata się w miejscach gdzie są nóżki ale spełnia swoją funkcję bardzo dobrze. Od spodu miękka pianka zapewnia amortyzację a od góry sztywna stabilność. Powierzchnia jest zmywalna więc nie ma problemów z czystością. Ogólnie moge polecić tą matę.
saso Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 U mnie też mata z decathlonu. Potwierdzam to co napisał Zibi. Jedyna wada to wygniatanie w miejscach najbardziej obciążonych. Używam od dwóch miesięcy i na razie żadnych trwałych uszkodzeń. Polecam.
MRACH Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Też mam podkład pod panele .... Jeden z nim problem → jest dość "cienki". Ostatnio zastanawiałem się nad sensem wymienienia go na coś takiego : https://allegro.pl/listing?string=mata antywibracyjna wygłuszająca pod pralkę. Może by się nadało :)))) EDIT: OK ... Zamówiłem coś takiego : http://allegro.pl/mata-pod-pralke-antywibracyjna-wygluszajaca-62x62-i6762592081.html Wygląda całkiem dobrze . Jak dojedzie, dam znać czy się sprawdza .... Edytowane 22 Grudnia 2017 przez MRACH
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ja pod pralką mam taką matę: https://www.obi.pl/bezpieczenstwo-w-lazience/podkladka-pod-pralke/p/5785530 Własności wygłuszające ma bardzo dobre, ale jest ciężka, jak sumienie Stalina, więc jeśli ktoś chciałby ją często wyciągać i chować, to ma przy okazji trening siłowy
Miszel Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jednak nie kupiłem żadnej maty. Znalazłem kilka fajnych rzeczy które wykorzystałem zamiast. Pod sam trenażer takie "tworzywo - gumę - piankę " które fajnie amortyzuje.
Rekomendowane odpowiedzi