Gość Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witam. Na nowy sezon zamierzam przejść na system bezdętkowy. Nigdy nie mialem z tym do czynienia dla tego chciałbym dowiedzieć się, co u Was sie sprawdza. Zastanawiam się nad wentylami rubena, (komplet 19 zł ) które z tego co widzę są przynajmniej dwa razy tańsze od innych. Ktoś ich używa, sprawdzaja się, czy lepiej szukac czegos innego? Czy felga ma znaczenie przy wyborze wentyla?
egzo23 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Ja mam stans i polecam Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Franz Mauer Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ja obecnie również mam Stan's, ale wcześniej uzywałem Effecto Mariposa (producenta swietnego mleka do kół) i oba zestawy mogę polecić. Osobiście strasznie tanio wychodzą wentyle Rubena...? Ostatnio widziałem wentyle innego producenta znanego mleka Trezedo, które były w różnych kolorach
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Godzinę temu, Franz Mauer napisał: Effecto Mariposa Tego mleczka własnie zamierzam użyć Rubena kosztuja niecałem 20 zł. cena raczej bardzo niska na tle innych. Godzinę temu, Franz Mauer napisał: Trezedo, Te widziałem czerwone w cenie 34 zł. inne kolory już byłu droższe. Zastanawia mnie, czy duże znaczenie ma stopka przy tych wentylach bo jedne jak np. rubena maja kawał takiej prostokątnej gumy inne maja stożek. Czy ten prostokąt w rubenie dobrze sie ułozy? Stan's też maja stożek. A co myślicie o tym wyntylu?
Franz Mauer Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 20 minut temu, Kruup napisał: Zastanawia mnie, czy duże znaczenie ma stopka przy tych wentylach bo jedne jak np. rubena maja kawał takiej prostokątnej gumy inne maja stożek. Czy ten prostokąt w rubenie dobrze sie ułozy? W zestawie masz okrągłą uszczelkę, aby dobrze pasowała o okragłego otworu w obręczy Jak dobrze zauważyłeś inne wentyle mają gumową, stożkową uszczelkę, która moim zdaniem spełnia dużo lepsze zadanie niż ta zastowoana w Rubenach. Stożkowa lepiej i szczelniej wypełnia otwór w obręczy. Zastanów się,bo 40 zł to nie jest wydatek, a przynajmniej ryzyko nieszczelności wentyla będzie mniejsze.
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Nie śpieszy mi się aż tak bo do sezonu gorskiego mam jeszcze parę miesiecy Ale raczej kupie jakieś ze stożkiem. Dzieki.
Wooyek Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zdecydowanie stożek! Dzięki temu szczelność jest niezależna od pozycji wentyla - a ten zawsze trochę się przekręci przy dokręcaniu. Trezado są fajne i kolorowe. Polecam też Accenta - w sumie to samo, ale do wyboru tylko czarne i czerwone różowe. Za to cena trochę niższa: 60 zł i łatwo je dorwać w sklepach współpracujących z Velo: https://velo.pl/akcesoria/akcesoria-do-opon-i-obreczy/accent/wentyle-do-obreczy-tubeless-ready-ac-ust
Rekomendowane odpowiedzi