Zezor Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 29” 😉 Czesc u mnie tez to wystepuje Ale rozumiem to Jako sugerowana predkosc na danym odcinku zawodnika „Peletonu“ i rower faktycznie daje sie lzej krecic , ale nie staje . Moge normalnie krecic. Jezdze jednak na tablecie nie na kompie wiec nie mam porownania. Pozdr.
Marcin_b91 Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 (edytowane) Prędkość wirtualna to tak jakby uwzględnia jazdę z górki z tego co zauważyłem czyli taka obliczona poprawiona prędkość. Problem jest taki ze moj kolarz zatrzymuje się mimo że ja cały czas pedałuję. Wydaje mi się, że jest to problem z samym połączeniem przez ANT+ bo czasami jak wejdę w ustawienia i parowanie urzadzeń to mimo iż pedałuję cały czas to ikonka od trenażera pokazuje np 50W i zaraz na czerwono "power down" i sie tak co sekunde zmienia.. niem czy trafiłem wadliwy towar czy problem leży po stronie komunikacji PS. Koło 27.5" opona tacx. Nie wiem co by tu rozmiar koła zmienił Edytowane 19 Maja 2018 przez Marcin_b91
Zezor Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Sory to 29 wisiało jeszcze z poprzedniej odpowiedzi , a co do podłączenia to jeśli nie masz do dyspozycji innego stika ant+ Z Garmina np. To postaraj się go sparować z jakimś tabletem ( obojętnie iOS Antek )bądź telefonem z Antkiem bo dla iPhonów aplikacja jest mocno okrojona i tam go przetestuj .
Marcin_b91 Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Spróbuję z moim Galaxy S6.. tylko słabo trochę wydać 2 tys. PLN za trenażer który ma problem z połączeniem.. nie wyobrazam sobie jazdy i wpatrywania się w miniaturowy wyświetlacz smartfona jutro jeszcze protestuje i będę pisał do supportu bkoola.
Zezor Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Lipa muszę przyznać , może spróbuj jeszcze raz wgrać program i ponownie się zalogować . Mój kolega dostał egzemplarz z padniętym zasilaczem i czeka już po nad miesiąc na nowy u rozebike .
Marcin_b91 Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Ja na szczęście kupiłem w Polsce w sklepie internetowym a brałem pod uwage sklep rose.. btw, odradzam sklep tricarbon.pl, zero profesjonalizmu, brak towaru, brak kontaktu ze strony sklepu.
Bart90WLP Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Witam, również przymierzam się do zakupu tego trenażera i odnośnie tego mam kilka pytań. Wiadomo, zima - treningi będą wykonywane przy użyciu funkcji smart w pomieszczeniu. Ciekawi mnie jedna rzecz, jak wygląda trening bez podłączania trenażera do komputera/smartfona itd? Czy jeśli po prostu włożę wtyczkę do kontaktu, umocuję rower i będę jechał to trenażer dalej będzie dobierał odpowiednie obciążenie? A może jest jakaś możliwość manualnej regulacji? Przeglądając ostatnio sklep google natknąłem się na aplikacje firmy bkool i znalazłem jedną "remote control" oraz drugą do jazdy. Czy do korzystania aplikacji "remote control" jest potrzebna sieć wifi, w której będzie podłączony trenażer oraz telefon ? Będę wdzięczny jeśli, któryś z kolarzy używający tego sprzętu udzieli mi informacji na ten temat Pozdrawiam
Marcin_b91 Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 13 godzin temu, Bart90WLP napisał: Czy jeśli po prostu włożę wtyczkę do kontaktu, umocuję rower i będę jechał to trenażer dalej będzie dobierał odpowiednie obciążenie? Ale co to jest "odpowiednie" obciążenie? Cały myk trenażera Smart polega na tym, że w apliakcji ustawiasz sobie trening przykładowo na mocy, odpalasz film i kręcisz, resztę trenażer robi za Ciebie. Ja na dniach będę zaczynał sezon przygotowań do następnego sezonu właśnie z użyciem Bkoola. Podobno da się go sparować z Garminem, potestuję i dam znać.
Zezor Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Siemka, nie uzywalem aplikacji z własna trasa zarejestrowana garminem , za to korzystałem z aplikacji i wszystko śmiga jak powinno. Nie potrzebujesz stałego dostępu do internetu dla remote control bo on łączy się przez bluetooth. I działa jak manetka . Pozdr.
Bart90WLP Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 O to właśnie mi chodziło Poleci ktoś może jakiś pewny sklep, w którym kupie ten trenażer w miarę przystępnej cenie ?
Zezor Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Powiedzial bym Rozebike , ja tam kupiłem korzystając z promocji Bleck friday i dostałem do pakietu rok pełnej wersji aplikacji od Bkool. Po roku koszt miesięczny 10 euro . Problem w tym , ze ja mieszkam w Niemczech i podobno nie mogli z niej korzystać ludzie w Polsce . Zadzwoń do polskiej fili i dowiedz się dokładnie . Z tego co wiem normalnie w opakowaniu jest kupon na miesiąc za darmo . Bleck fidey zbliża się i lada moment być może będzie z niej można ponownie skorzystać . Pozdr
Marcin_b91 Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Ja też chciałem kupować na Rosebike ale dzwoniłem do polskiego przedstawieciela i ten po konsultacji oddzwonił i potwierdził, że ten zakupiony w Niemczech będzie miał kod działający tylko w Niemczech. Nie ryzykowałem, znalazłem na allegro jakiś sklep i kupiłem za 2000 zł z polskiej dystrybucji. Działa, oryginalnie zapakowany.
Lukas75 Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) Witam was serdecznie 🙂 Jestem użytkownikiem Bkool Smart Pro 2 od marca 2018 roku. Kupiłem w promocji w jakimś sklepie internetowym z Holandii Athleteshop i przyszło szybciej niż czasami z Polski :-). Ich obowiązują te same przepisy więc nie martwiłem się zbytnio o reklamację. Jestem bardzo zadowolony przez ANT+ wszystko działa z kompem Win10 idealnie. Miałem subskrypcję na darmowe 3 miesiące korzystania z aplikacji Bkool Indoor i to mi wystarczyło. Jednak teraz rozpoczyna się nowy sezon i mam dylemat czy Bkool Indoor czy może Zwift. Wczoraj odpaliłem Zwifta 7 dni za free ale nie chce się komunikować z trenażerem. Nie wykrywa go wcale. Hmmm mam pytanie czy ktoś już tak miał i następne czy jeśli uda się go jakoś sparować czy na zwifcie też będą działać opory automatycznie tak jak w treningach z aplikacją BKool? A miał być tak pięknie i łatwo 😉 Edytowane 29 Października 2018 przez Lukas75
Lukas75 Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 Tu jest odpowiedź i już BKOOL jest znajdowany przez ZWIFT https://support.zwift.com/en_us/-setting-up-a-bkool-trainer-H12kRkZHm
MalyNicki Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Mam pytanie bo na rosebike można go teraz kupić za 380 euro ale mam pytanie czy przelew musi być w euro czy złotówkach?
nataleczka111 Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Cześć, U nas występuje problem z baaardzo dużym oporem rolki, nie da się kręcić normalnym tempem dłużej niż 2-3 minuty, prędkość się pokazuje 10 km/h a moc 12 W Czy da się to może jakoś regulować? Jestem załamana.
Pawel78 Opublikowano 25 Listopada 2019 Opublikowano 25 Listopada 2019 W dniu 17.10.2019 o 14:22, nataleczka111 napisał: Cześć, U nas występuje problem z baaardzo dużym oporem rolki, nie da się kręcić normalnym tempem dłużej niż 2-3 minuty, prędkość się pokazuje 10 km/h a moc 12 W Czy da się to może jakoś regulować? Jestem załamana. Sprawdź ustawienia FTP lub wykonaj test. Wykasuj i wgraj Nowa aplikacje BKOOL-a ze strony. Powinno pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi