Myrówka Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Dzień dobry. Nadszedł czas, że pojawiła się już poważna myśl o zakupie trenażera. Czy ktoś z Was testował może trenażer Bkool Smart Pro 2 i coś mógłby podpowiedzieć cokolwiek o nim prócz tego co można na stronach sprzedażowych przeczytać? Ogólnie waham się pomiędzy tym trenażerem, a tracx T2170 i-Vortex Smart. Do trenażera będzie doczepiana kolarzówka i rower szosowy (nie wiem, czy to ma znaczenie, ale wole wspomnieć).
szymekjar Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam serdecznie. Ja również pozwolę przyłączyć się do kolegi Myrówka . Rozważam zakup Bkool SMART Pro 2 2018. Sprawdź opinie opinie http://runtheworld.pl/trenazer-bkool-pro/
Zezor Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Właśnie go zamówiłem w rozebike.de jest promocja na niego i wyrwałem go za 418 euro z 3 miesięcznym abo na używanie pełnej aplikacji od bkool 😁 potestuje i dam wam znać . Pozdrawiam i życzę wesołych świat Ps link do strony https://www.rosebikes.de/artikel/bkool-smart-pro-2-rollentrainer/aid:2689460?searchquery=bkool ja co prawda mieszkam na stałe w Niemczech , ale na stronie jest info , ze wysyłają do polski , jak by ktoś chciał to mogę pomoc w tłumaczeniu . Będę obserwował temat 😉 a i można płacić paypal , osobiście dla mnie duży plus . Właśnie zwróciłem uwagę , ze na stronie można zmienić ustawienie języka na polski 😁 wiec tłumaczenie nie będzie potrzebne .
Myrówka Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2017 "Zabawka" zamówiona. Długo walczyłam z myślami, ale padło na Bkool. Jutro ma przyjechać. Nie wiem tylko co rodzinka powie, kiedy zamiast obiecanych potraw wigilijnych dostaną kanapki i to do samodzielnego montażu
szymekjar Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 No to gratuluję kolegom i jednocześnie zazdroszczę. Po Świętach będzie co robić. Ja dopiero raczkuję w tym temacie i nie wiem czy wydolę finansowo tej zimy. Lubię też pojeździć na nartach, a to też ciągnie po kieszeni. Ja jestem kolarzem turystą, więc nie zasuwam 40 km/h, jeżdżę średnio 20-30 km/h. Jestem ciekaw czy taki "kolarz" jak ja może pośmigać rowerem trekingowym w trenażerze. Czekam z niecierpliwością na ocenę kolegów i rzetelną opinię o bkool. Życzę miłego treningu i Zdrowych Świąt
Zezor Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Jasne , ze możesz . Obecnie używam elite flow i obciążenie reguluje sobie przerzutką. Problem w tym , ze chciał bym potrenować podjazdy w górach bo wybieram się do Austrii na zawody w czerwcu i dlatego wybrałem ten model ponieważ Smart go symuluje tylko do 8% a ten podobno do 20 % . Ok niech to będzie tylko 12 to i tak będzie dużo . Na tej trasie 12 to chyba max i to krótko . Napewno zdam sprawozdanie 😉 pozdrawiam serdecznie .
szymekjar Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Witam serdecznie i Dziękuję Ci Zezor za odpowiedź. Fajnie masz z tymi zawodami, ale ja wybrałem jazdę turystyczną i nie muszę prowadzić żadnych regularnych treningów. Ja w ramach utrzymania jakiejś tam formy i dla dobrego samopoczucia zimą ćwiczę na cardio (orbitrek,rowerek). Ze względu na mój kręgosłup nie mogę przerzucać żelastwa. Jak zobaczyłem trenażer to stwierdziłem, że to zdecydowanie lepsze. Podoba mi się jazda interaktywna, nie można mówić o nudzie. Rozważałem jeszcze Tacx Bushido Smart, ale ten kosztuje ok. 2,5 tys + 0,7 za oprogramowanie to dla mnie lekka przesada jak za sprzęt tylko na zimę. Jedynie interesuje mnie różnica podczas praktycznej jazdy na tych trenażerach. Myślę, że bkool wcale nie ustępuje tacx. Szczerze powiem soft tacxa ubogi, natomiast bkool daje w komplecie i to po polsku, a abonament czy bkool czy za zwift"a i tak trzeba płacić. Fajna w tych trenażerach jest opcja, że same regulują opór podczas jazdy na danej trasie i dla tego oglądałem się za takim sprzętem. Oczywiście moje oceny są subiektywne, nigdy w życiu nawet nie siedziałem na trenażerze. Pozdrawiam
Myrówka Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2017 Dopiero dwa dni zabawy, a już u mnie pełnia szczęścia z wyboru. Trenażer sprawuje się dobrze, sąsiedzi na skargę jeszcze nie przyszli, mięśnie czują trening, a opaskę na głowę po godzinie jazdy wyciskalam jak gąbkę. Nie wiem tylko dlaczego mi się trenażer nie chcę połączyć z Sony Z5. No cóż... Pozostaje komputer, ale może to i lepiej, bo telefon nagrzewa się szybko i jeszcze spali pokrowiec Jestem pewna, że jeszcze większości funkcji programu nie znam, ale to co odkryłam do tej pory sprawia, że nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten sprzęt.
Zezor Opublikowano 25 Grudnia 2017 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Ja dzis rozpakowalem i troche sie napocilem zanim zintegrowalem go z ipadem . Plus taki , ze meldujac go mialem kod na 3 miesiące premium ale wyskoczyła opcja black fraiday i dostałem rok premium a po roku 10 euro na miesiąc , a wiec znośnie jeśli chodzi o koszty. Co do treningu to jeszcze nie odbyłem , ale trochę pokręciłem dla sprawdzenia hałasu i zmieniających się oporów . Jak narazie bomba a i znalazłem w wyszukiwarce tarase moich zawodów w Austrii . GlocknerKönig tak trzeba wpisac i wybrac opcjie 3d. Pozdrawiam serdecznie. Jutro pierwszy trening 😁
Zezor Opublikowano 26 Grudnia 2017 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Witam wszystkich Dzis zaliczylem próbny trening , chciałem przedewszystkim sprawdzić tą Smart funkcje i muszę przyznać , ze już na wstępie dostałem po tyłku , bo moja trasa wyścigu była dla mnie nie do zrobienia 🙈 a w realu zaliczyłem ja już dwa razy . Juz na 10 km musialem odpuscic , ale jeszcze do niej wrócę 😉. Zrobiłem łącznie około 35 km i jest naprawdę dobrze. Przy wyższych prędkościach , żędu 40km/h halas zaczyna dokuczać , ale poniżej jest super. Obowiązkowo trzeba wymienić oponę ( już zamówiłem treningową) . W zwykłej guma ściera się w zastraszajacym tempie . Podobnie jak Myrowka zalałem się potem 😁👌 . Teraz przyłożyć się do treningu i będzie dobrze . Pozdrawiam serdecznie
szymekjar Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dziękuję Wam serdecznie za info. Pozdrawiam i życzę miłego treningu. Dajcie znać za jakiś czas co u Was. Ja na razie tylko poczytam, ale z chęcią o Waszych wyczynach.
Marcin_b91 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Czy ktoś z Was zamawiał ten trenażer do Polski od rosenbikes? Na stronie jest napisane: Cytat When buying the Bkool Smart Pro 2 trainer, you will get a voucher for a 3-month premium subscription. This subscription is fee-based and can be extended on a monthly or yearly basis. The voucher can only be redeemed in the country of the online shop you’ve received the voucher from. Jak na moje to ten kupon na 3 miesiące konto premium będzie aktywny tylko w Niemczech. Ktoś potwierdzi/zaprzeczy?
Zezor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zapytaj na rosebike. Mój kolega trafił pechowy model a wzasadzie zasilacz . Sam trenażer śmigał ( sprawdziliśmy z moim zasilaczem ) a mimo to kazali mu cały zestaw odesłać i już chyba trzeci tydzień czeka . Podobno musieli do producenta odesłać . Porażka . Mój za to chodzi jak ta lala i Glocknera przejechałem już na pełnym obciążeniu kilka razy. Pozdrawiam wszystkich. Ps . GlocknerKönig juz za miesiac w Austrii , widzimy sie na starcie 😉😁
Marcin_b91 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zapytałem polskiego przedstawiciela Rosen i po konsultacji z kimśtam twierdzi, że kupon działa tylko na terenie Niemiec. Mnie zastanawia w yym cytowanym tekscie jeden zwrot - "online shop". Łudziłem się, że jak kupie na stronie z końcówką .pl to będzie aktywny i liczyłem ze ktoś mi tu to potwierdzi teraz mam dylemat bo na polskim rynku mogę mieć bkool smart go za ok 1400 albo tego Pro za ok 2000. Warto dopłacić?
Zezor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Kurde nie mam porownania , ale po moim wnikaniu w temat przed zakupem dowiedzialem sie ze pro jest stabilniejszy i cichszy wiec zdecydowalem sie na ten model
Marcin_b91 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) A powiedz mi jeszcze jedną rzecz, bo korzystasz z tego abonamentu premium bkool? Jest możliwość utworzenia dwóch profilów na jednym abonamencie, jakbym na jednym trenażerze chciały trenować dwie osoby? Tak żeby każdy mógł śledzić swoje postępy. I jeszcze jedno, ta podpórka pod przednie koło jest na tyle szeroka żeby weszła opona mtb 2.25? Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez Marcin_b91
Zezor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Musze pokopac na stronie ale wydaje mi sie , ze jeden abonament jest przypisany do danego konta . Co do podstawki to wyglada jak niżej . Pamiętaj jeszcze , bez opony treningowej się nie obejdzie . Generowany opór jest czasami tak duży , ze zużycie opony jest bardzo zauważalne już po jednym mocnym treningu. Pozdr.
Marcin_b91 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Wiem wiem. Mam w planach zakupic drugie koło na tył żeby nie bawić się w zmiane opony tylko jak najdzie mnie ochota na trenażer to cyk cyk 30 sekund i koło zmienione tylko przód mnie zastanawia czy to zagra z oponami ciut szerszymi bo producent przekazuje tylko ze kompatybilny z kołami od 20 do 29..
Antyszprycha Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Jak by co mam na sprzedaż niebieska oponę tacx 28 cali Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Zezor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Jak chcesz to pstryknę ci foto z góralem na podstawce 😁
Marcin_b91 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Hahaha jak to nie problem to dawaj Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Marcin_b91 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 No to ja już decyzję podjąłem, teraz drugą połówkę muszę przekonać Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Marcin_b91 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 W dniu 30.04.2018 o 18:49, Antyszprycha napisał: Jak by co mam na sprzedaż niebieska oponę tacx 28 cali Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro W jakim stanie opona i jaka cena?
Marcin_b91 Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Kupiłem tego bkoola Smart Pro 2, dzisiaj miałem pierwszą jazdę i pojawił się pewien dość mocno irytujący problem. Podczas treningu nagle pojawia się "virtual speed", rower zwalnia i się zatrzymuje mimo iż cały czas pedałuję. Wyskakuje okno żeby zacząć pedałować to trening się wznowi.. Nie wiem w czym problem, trenażer jest w odległości ok 1.5 metra od komputera. Miał ktoś z Was podobne problemy?
Rekomendowane odpowiedzi