remigiusz Napisano 18 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudzień 2017 (edytowane) Hej. Nawiązując do tekstu który tu był, rower miał napęd Alfine 8, z trzema blatami na korbie. Działało to naprawdę świetnie. Wobec tego skąd pomysł na zmianę? Taka planetara jest dobra do jazdy w miarę spokojnej i w zasadzie z prędkością oscylującej między 25 a 30km/h. A ja w tym roku chcę więcej pojeździć z wrocławskimi Loozersami, a tam wszyscy na szosach, szybsi wolniejsi, ale generalnie prędkość powyżej 30. Po za tym chciałem zejść z wagi z tyłu, co jest odczuwalne. Poniżej aktualne foto. Edytowane 12 Styczeń 2019 przez remigiusz Odnośnik do komentarza
psu Napisano 19 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudzień 2017 Ciekawy projekt! Ciekawe, jak sprawdzi się Alfine 8 w terenie. Odnośnik do komentarza
gomez257 Napisano 19 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudzień 2017 (edytowane) Gratuluję projektu. Ciekawie się zapowiada. Ilu zębową korbę planujesz założyć do niego ? Sam posiadam w moim pomykaczu Alfine 8 i z korbą 45 zębów brakuje mi trochę miększych przełożeń. Edytowane 19 Grudzień 2017 przez gomez257 Odnośnik do komentarza
remigiusz Napisano 22 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudzień 2017 Na korbę założę 32 z tyłu 18. Mam to przetestowane,45 km/h osiągam bez problemu,na jedynce jeden obrót korbą to jeden obrót koła. Rower będzie do jedniodniowych wypadów,no może na jakiś weekend,więc bagaż nie za duży. Dnia Tuesday, December 19, 2017 o 18:40, gomez257 napisał: Gratuluję projektu. Ciekawie się zapowiada. Ilu zębową korbę planujesz założyć do niego ? Sam posiadam w moim pomykaczu Alfine 8 i z korbą 45 zębów brakuje mi trochę miększych przełożeń. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi