Skocz do zawartości

Zieleniak

remigiusz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Nawiązując do tekstu który tu był, rower miał napęd Alfine 8, z trzema blatami na korbie. Działało to naprawdę świetnie. Wobec tego skąd pomysł na zmianę? Taka planetara jest dobra do jazdy w miarę spokojnej i w zasadzie z prędkością oscylującej między 25 a 30km/h. A ja w tym roku chcę więcej pojeździć z wrocławskimi Loozersami, a tam wszyscy na szosach, szybsi wolniejsi, ale generalnie prędkość powyżej 30. Po za tym chciałem zejść z wagi z tyłu, co jest odczuwalne. Poniżej aktualne foto.

IMG_20190112_151655474.jpg IMG_20190112_151746751.jpg IMG_20190112_151718361.jpg Edytowane przez remigiusz

Gratuluję projektu. Ciekawie się zapowiada. Ilu zębową korbę planujesz założyć do niego ? Sam posiadam w moim pomykaczu Alfine 8 i z korbą 45 zębów brakuje mi trochę miększych przełożeń.

Edytowane przez gomez257

Na korbę założę 32 z tyłu 18.

Mam to przetestowane,45 km/h osiągam bez problemu,na jedynce jeden obrót korbą to jeden obrót koła. Rower będzie do jedniodniowych wypadów,no może na jakiś weekend,więc bagaż nie za duży.

Dnia Tuesday, December 19, 2017 o 18:40, gomez257 napisał:

Gratuluję projektu. Ciekawie się zapowiada. Ilu zębową korbę planujesz założyć do niego ? Sam posiadam w moim pomykaczu Alfine 8 i z korbą 45 zębów brakuje mi trochę miększych przełożeń.