kozi Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam, od jakiegoś roku jestem posiadaczem tego sprzętu. Jeszcze dwa tygodnie temu sprawował się bez zarzutów, aż do dziś... Po ostatniej jeździe (dokładnie dwa tygodnie temu) nie odłączyłem go od prądu i dziś nie pali się dioda na obudowie, telefon ani garmin nie widzą urządzenia. Miał ktoś podobny problem? Są jakieś serwisy zajmujące się naprawą takich sprzętów? Zastanawiam się nad odkręceniem układu oporowego (widziałem gdzieś w necie, że można kupić taką część) i wizytą u elektryka od rtv/agd...
kozi Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2017 Prąd jest ;D Dla próby podłączałem także na innym kablu zasilającym i w innym gniazdku- również zero reakcji.
MadOnion Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 No to jak po gwar. to chyba za wiele sam nie zrobisz, możesz zanieść do elektronika niech popatrzy. Jakieś cześć można do tego dokupić - tanio nie będzie.
kozi Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2017 Niestety gwarancji już nie mam... Z tego co widziałem w jakimś sklepie internetowym cała ta część elektroniczna to koszt około 550zł.
MadOnion Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 O tam piszesz? http://www.formicki-bike.pl/pl/Produkty/?id=156604/Elektronika_do_ukladu_oporowego_Tacx_Vortex_Smart_T2181_25 A trenażer gdzie trzymasz ?
kozi Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2017 Tak, o tym myślałem. Trenażer trzymam w pokoju, zawsze ma ciepło, sucho, nikt go nawet nie przestawia więc nie wiem skąd te fochy z jego strony ;D Po nowym roku zaniosę go do jakiegoś elektryka, jeśli nie da się go uratować to inwestuję w ciepłe ubranie i będę się hartował na zewnątrz.
merryfoto Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Witam, dzisiaj zrobiło mi się dokładnie to samo. Podczas treningu wyłączyli prąd. Jak włączyli, trenażer nie działał. Dioda nie miga. Trenażer na gwarancji. Wysyłać? Jak Ty rozwiązałeś problem?
kozi Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Jeśli masz gwarancję to wysyłaj do serwisu. W ramach gwarancji lub odpłatnie, przynajmniej w ogóle zaproponują naprawę. Mi nie udało się znaleźć serwisu pogwarancyjnego, pytałem w kilku serwisach rowerowych i u lokalnego przedstawiciela Tacx'a, wszyscy rozkładali ręce. Sprzęt oddałem do serwisu rtv/agd, Pan dość szybko stwierdził co jest uszkodzone i tak od kilku dni czekamy na części. Do końca tygodnia mam odebrać sprzęt i jeśli cała operacja się uda to mogę podpytać co dokładniej wymienili... Niestety trenażera nie udało się uratować. Po naprawie zasilanie wróciło (zapalona dioda, urządzenie połączone po bluetooth) ale niestety brak odczytu danych (moc, kadencja, prędkość). Serwis rtv z którego skorzystałem nie poradził sobie z naprawą. Ja kupuję drugiego Vortexa, jeśli ktoś wpadłby na pomysł reanimacji mojego lub potrzebował jakiś części do tego modelu to zapraszam do kontaktu. Edytowane 14 Marca 2018 przez kozi
Przemek1309 Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Cześć, Mam awarię w Vortexie - padł rezystor na płytce / przynajmniej na razie. Chodzi o płytkę po przeciwnej stronie od zasilania. Tam jest rezystor który jest oznaczony jako R64 czy nie wiecie może jakie on ma przejście(ile omów) bo nie ma na nim żadnego oznaczenia. Rezystor jest w kolorze białym. Z góry dzięki za pomoc.
LukasK Opublikowano 22 Marca 2019 Opublikowano 22 Marca 2019 Witam, mam Vortexa od jakiegoś roku i wszytko było ok...aż tu podłączam dzisiaj do gniazdka i dioda pali się na pomarańczowo (gdzie zawsze paliło się na zielono), w związku z tym nie wykrywa mi na zadnym programie:/ miał ktoś podobny przypadek i może wie o co chodzi?
Rekomendowane odpowiedzi