PoTa Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Cześć! Mam kask b'twin 700 ale właśnie wydano model 900.. Czy ktoś z posiadaczy może napisać coś więcej o nim?
Marek Horoś Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 jak dla mnie wygląda zarąbiście sam pojade go przymierzyć.
MZoltowski Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Wygląda super, acz ostatnio zachorowałem na kaski z szybką i wolałbym coś takiego dla siebie znaleźć...
Marek Horoś Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) 4 minuty temu, MZoltowski napisał: Wygląda super, acz ostatnio zachorowałem na kaski z szybką i wolałbym coś takiego dla siebie znaleźć... Ja zachorowalem na duże szybki w okularach . A co do kasku jestem po przymierzeniu i muszę powiedzieć ze bardzo fajny Pozdrawiam Edytowane 31 Marca 2017 przez Marek Horoś
MZoltowski Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Przed chwilą, Marek Horoś napisał: Ja zachorowalem na duże szybki w okularach . Też może być Ale nie powiem, jak zobaczyłem ostatnio gościa w Speedairo Casco to prawie z roweru spadłem... jak zobaczyłem jego cenę, to prawie drugi raz padłem, to inna sprawa
Marek Horoś Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Przed chwilą, MZoltowski napisał: Też może być Ale nie powiem, jak zobaczyłem ostatnio gościa w Speedairo Casco to prawie z roweru spadłem... jak zobaczyłem jego cenę, to prawie drugi raz padłem, to inna sprawa No wygląda kozacko
MZoltowski Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Można kupić takiego Chińczyka za około 30 dolców, ale jakoś się obawiam...
Marek Horoś Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 1 minutę temu, MZoltowski napisał: Można kupić takiego Chińczyka za około 30 dolców, ale jakoś się obawiam... Kasku chińczyka bym nie kupil. Juz wole wydać te 700 zł ale mieć pewność ze miało to jakieś atesty i certyfikat. Za to okularki speedcrafty i strój właśnie jada z Chin do mnie
MZoltowski Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Przed chwilą, Marek Horoś napisał: Kasku chińczyka bym nie kupil. Juz wole wydać te 700 zł ale mieć pewność ze miało to jakieś atesty i certyfikat. Za to okularki speedcrafty i strój właśnie jada z Chin do mnie Daj znać jak z rozmiarami, bo podobno różnie bywa Właśnie też sobie daruję ten kask, można w kraju dostać również ładny Force Globe ( @SzajBajk zdaje się go używał na czasóweczce - może podzieli się wrażeniami ) za jakieś 4 stówki, a czasem w promo za 3,5 więc nie warto życiem ryzykować...
Marek Horoś Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 3 minuty temu, MZoltowski napisał: Daj znać jak z rozmiarami, bo podobno różnie bywa Właśnie też sobie daruję ten kask, można w kraju dostać również ładny Force Globe ( @SzajBajk zdaje się go używał na czasóweczce - może podzieli się wrażeniami ) za jakieś 4 stówki, a czasem w promo za 3,5 więc nie warto życiem ryzykować... Dam rezencje na pewno nawet może na forum w ciuszkach jak sie sprawa ma z tymi rzeczami z chin
Administrator SzajBajk Opublikowano 31 Marca 2017 Administrator Opublikowano 31 Marca 2017 1 godzinę temu, MZoltowski napisał: można w kraju dostać również ładny Force Globe Kupiłem go tuż przed odcinkiem z Zacharem i uważam, że jest to jeden z najlepszych kasków w tej cenie. Od kilku dni śmigam w nim, testując ściągane panele. Na razie jeden panel górny. Jest nieźle. Szybka świetna, choć zbyt ciemna. Chyba w ogóle pójdę w kierunku kasków z szybkami, bo brak ramki na nosie to dla mnie bardzo duży plus - po wielu kilometrach mam zawsze odciśniętą skórę, niezależnie od modelu okularów. 1
MZoltowski Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Przed chwilą, SzajBajk napisał: Kupiłem go tuż przed odcinkiem z Zacharem i uważam, że jest to jeden z najlepszych kasków w tej cenie. Od kilku dni śmigam w nim, testując ściągane panele. Na razie jeden panel górny. Jest nieźle. Szybka świetna, choć zbyt ciemna. Chyba w ogóle pójdę w kierunku kasków z szybkami, bo brak ramki na nosie to dla mnie bardzo duży plus - po wielu kilometrach mam zawsze odciśniętą skórę, niezależnie od modelu okularów. To prawda. Okulary do najwygodniejszych nie należą, a przecież noszę je od kilkunastu lat - podczas jazdy przeszkadzają bardziej. Druga sprawa, już bardziej ukierunkowana na pozycję leżącą, ramka okularów diablo przeszkadza przy obserwacji otoczenia w pozycji aerodynamicznej, kask z szybką wydaje się tutaj być znakomitą alternatywą.
Administrator SzajBajk Opublikowano 31 Marca 2017 Administrator Opublikowano 31 Marca 2017 Dokładnie tak jest. Uwaga dla nie - szczupłych! Nie mówię o nadwadze, tylko o nieco większej ilości tłuszczu w masie ciała, powiedzmy powyżej 80 kg przy wzroście 180 cm. Fałdy skórne na szyi w pozycji aero będą zsuwały kask wyraźnie w dół, ale Ciebie Maćku raczej to nie dotyczy, skoro zasuwasz w triathlonach 1
MZoltowski Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Nie zasuwam jeszcze - przygotowuję się do debiutu, już 21 maja. Można powiedzieć, że dopiero aspiruję do tego miana, choć coraz bardziej się stresuję Ale faktem jest, że z otłuszczeniem nie mam już problemu - niemniej racja, że fałdki na szyi mocno przeszkadzają, nie tylko z przesuwaniem kasku, ale ogólnie wrażenie ich posiadania jest dziwne i denerwujące po dłuższym czasie (jednak patrzenie w górę nie jest typowe dla człowieka i nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, jak organizm i głowa na to reaguje) Już pomijając fakt, że mięśnie karku muszą być mocne i solidnie rozciągnięte... Może się wydawać, że takie delikatne zsunięcie kasku to nic, ale tak naprawdę w aero walczymy o każdy metr widoczności, więc kask nie ma prawa w niczym przeszkadzać. 1
PoTa Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) No rzeczywiście btwin 900 jest spoko jak za 200zł Jedyny kandytat warti uwagi to Force Road Pro Edytowane 31 Marca 2017 przez PoTa literówka
alfine-11 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) W necie jest opis kasku BTwin 900 zrobiony przez testera z UK , który ma nazwisko Atkinson i nie ma nic wspólnego z firmą B'TWIN http://road.cc/content/review/120015-btwin-900-road-bike-helmet Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez alfine-11
MZoltowski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dnia 3.04.2017 o 00:25, alfine-11 napisał: Atkinson To ten?
iza Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 na kaski z b'twin bym zważała, może ja mam pecha, ale miałam tą nieprzyjemność korzystać z dwóch i oba wróciły do sklepu, w pierwszym uszkodzone pokrętło, które samo się rozsuwało, w drugim coś nie tak z paskami, bo też się same rozsuwały, może to przypadek, ale radzę zważać.
alfine-11 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 iza dodrze , że mogłaś je zwrócić bo są też sklepy , w którch oceną uszkodzenia produktów zajmują się ich "eksperci" potrafią wmawiać iż uszkodzenie nie jest spowodowane wadą fabryczną , a wina jest po stronie użytkownika ( bo kręcił i kręcił aż zepsuł )
MZoltowski Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dnia 8.04.2017 o 16:12, iza napisał: na kaski z b'twin bym zważała, może ja mam pecha, ale miałam tą nieprzyjemność korzystać z dwóch i oba wróciły do sklepu, w pierwszym uszkodzone pokrętło, które samo się rozsuwało, w drugim coś nie tak z paskami, bo też się same rozsuwały, może to przypadek, ale radzę zważać. Mnie kask B'Twin już raz życie uratował... teraz jeżdżę w drugim B'Twinie, tylko model nieco wyższy
alfine-11 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 B'Twin , Giro , Bell , Lazer , czy inna firma jakie ma to znaczenie , istotne są cechy konkretnego modelu , każda firma ma bardziej lub mniej udane modele
MZoltowski Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Przed chwilą, alfine-11 napisał: B'Twin , Giro , Bell , Lazer , czy inna firma jakie ma to znaczenie , istotne są cechy konkretnego modelu , każda firma ma bardziej lub mniej udane modele 200% racji, co tyczy się z resztą nie tylko kasków 1
iza Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 9 godzin temu, alfine-11 napisał: iza dodrze , że mogłaś je zwrócić bo są też sklepy , w którch oceną uszkodzenia produktów zajmują się ich "eksperci" potrafią wmawiać iż uszkodzenie nie jest spowodowane wadą fabryczną , a wina jest po stronie użytkownika ( bo kręcił i kręcił aż zepsuł ) to jest plus deca, ale z drugiej strony, za drugim razem proponowali mi bon... a nie kasę
KotKuler Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Czy ktoś zdecydował się na tego bitłina ??? Chcialbym kupić w końcu jakiś kask i rozważałem uvexa viva 2 i Lazer beam. Przyznam ze wytwór Decathlonu w wersji 900 wyglada naprawd fajnie ale nie jestem przekonany do życzy z Decathlonu. Wiem ze wszystkie wymienione kaski to raczej dolna akceptowalna półka ale jeśli ktoś mógł by coś doradzić był bym wdzięczny szalenie. Przyznam ze mój faworyt lazer beam za system auto fit
Bezmajtek Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Dnia 3.04.2017 o 00:25, alfine-11 napisał: W necie jest opis kasku BTwin 900 zrobiony przez testera z UK , który ma nazwisko Atkinson i nie ma nic wspólnego z firmą B'TWIN http://road.cc/content/review/120015-btwin-900-road-bike-helmet To jest recenzja starszej wersji kasku (data artykułu z 2014 roku), ten nowy zupełnie inaczej wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi