Skocz do zawartości

Kask b'twin 900 aerofit

PoTa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam kask b'twin 700 ale właśnie wydano model 900..

Czy ktoś z posiadaczy może napisać coś więcej o nim?

Opublikowano

jak dla mnie wygląda zarąbiście sam pojade go przymierzyć.

Opublikowano

Wygląda super, acz ostatnio zachorowałem na kaski z szybką i wolałbym coś takiego dla siebie znaleźć... ;) 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, MZoltowski napisał:

Wygląda super, acz ostatnio zachorowałem na kaski z szybką i wolałbym coś takiego dla siebie znaleźć... ;) 

Ja zachorowalem na duże szybki w okularach :D . A co do kasku jestem po przymierzeniu i muszę powiedzieć ze bardzo fajny

Pozdrawiam 

Edytowane przez Marek Horoś
Opublikowano
Przed chwilą, Marek Horoś napisał:

Ja zachorowalem na duże szybki w okularach :D .

Też może być :D

Ale nie powiem, jak zobaczyłem ostatnio gościa w Speedairo Casco to prawie z roweru spadłem... jak zobaczyłem jego cenę, to prawie drugi raz padłem, to inna sprawa ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, MZoltowski napisał:

Też może być :D

Ale nie powiem, jak zobaczyłem ostatnio gościa w Speedairo Casco to prawie z roweru spadłem... jak zobaczyłem jego cenę, to prawie drugi raz padłem, to inna sprawa ;) 

No wygląda kozacko :D

Opublikowano

Można kupić takiego Chińczyka za około 30 dolców, ale jakoś się obawiam... ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, MZoltowski napisał:

Można kupić takiego Chińczyka za około 30 dolców, ale jakoś się obawiam... ;) 

Kasku chińczyka bym nie kupil. Juz wole wydać te 700 zł ale mieć pewność ze miało to jakieś atesty i certyfikat. Za to okularki speedcrafty i strój właśnie jada z Chin do mnie :D

Opublikowano
Przed chwilą, Marek Horoś napisał:

Kasku chińczyka bym nie kupil. Juz wole wydać te 700 zł ale mieć pewność ze miało to jakieś atesty i certyfikat. Za to okularki speedcrafty i strój właśnie jada z Chin do mnie :D

Daj znać jak z rozmiarami, bo podobno różnie bywa ;) Właśnie też sobie daruję ten kask, można w kraju dostać również ładny Force Globe ( @SzajBajk zdaje się go używał na czasóweczce - może podzieli się wrażeniami ;) ) za jakieś 4 stówki, a czasem w promo za 3,5 więc nie warto życiem ryzykować... 

Opublikowano
3 minuty temu, MZoltowski napisał:

Daj znać jak z rozmiarami, bo podobno różnie bywa ;) Właśnie też sobie daruję ten kask, można w kraju dostać również ładny Force Globe ( @SzajBajk zdaje się go używał na czasóweczce - może podzieli się wrażeniami ;) ) za jakieś 4 stówki, a czasem w promo za 3,5 więc nie warto życiem ryzykować... 

Dam rezencje na pewno nawet może na forum w ciuszkach jak sie sprawa ma z tymi rzeczami z chin :)

• Administrator
Opublikowano
1 godzinę temu, MZoltowski napisał:

można w kraju dostać również ładny Force Globe

Kupiłem go tuż przed odcinkiem z Zacharem i uważam, że jest to jeden z najlepszych kasków w tej cenie. Od kilku dni śmigam w nim, testując ściągane panele. Na razie jeden panel górny. Jest nieźle. Szybka świetna, choć zbyt ciemna. Chyba w ogóle pójdę w kierunku kasków z szybkami, bo brak ramki na nosie to dla mnie bardzo duży plus - po wielu kilometrach mam zawsze odciśniętą skórę, niezależnie od modelu okularów.

• Pomógł 1
Opublikowano
Przed chwilą, SzajBajk napisał:

Kupiłem go tuż przed odcinkiem z Zacharem i uważam, że jest to jeden z najlepszych kasków w tej cenie. Od kilku dni śmigam w nim, testując ściągane panele. Na razie jeden panel górny. Jest nieźle. Szybka świetna, choć zbyt ciemna. Chyba w ogóle pójdę w kierunku kasków z szybkami, bo brak ramki na nosie to dla mnie bardzo duży plus - po wielu kilometrach mam zawsze odciśniętą skórę, niezależnie od modelu okularów.

To prawda. Okulary do najwygodniejszych nie należą, a przecież noszę je od kilkunastu lat - podczas jazdy przeszkadzają bardziej. 

Druga sprawa, już bardziej ukierunkowana na pozycję leżącą, ramka okularów diablo przeszkadza przy obserwacji otoczenia w pozycji aerodynamicznej, kask z szybką wydaje się tutaj być znakomitą alternatywą. 

• Administrator
Opublikowano

Dokładnie tak jest. Uwaga dla nie - szczupłych! Nie mówię o nadwadze, tylko o nieco większej ilości tłuszczu w masie ciała, powiedzmy powyżej 80 kg przy wzroście 180 cm. Fałdy skórne na szyi w pozycji aero będą zsuwały kask wyraźnie w dół, ale Ciebie Maćku raczej to nie dotyczy, skoro zasuwasz w triathlonach :)

• Pomógł 1
Opublikowano

Nie zasuwam jeszcze - przygotowuję się do debiutu, już 21 maja. Można powiedzieć, że dopiero aspiruję do tego miana, choć coraz bardziej się stresuję ;)

Ale faktem jest, że z otłuszczeniem nie mam już problemu - niemniej racja, że fałdki na szyi mocno przeszkadzają, nie tylko z przesuwaniem kasku, ale ogólnie wrażenie ich posiadania jest dziwne i denerwujące po dłuższym czasie (jednak patrzenie w górę nie jest typowe dla człowieka i nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, jak organizm i głowa na to reaguje) ;) Już pomijając fakt, że mięśnie karku muszą być mocne i solidnie rozciągnięte...

Może się wydawać, że takie delikatne zsunięcie kasku to nic, ale tak naprawdę w aero walczymy o każdy metr widoczności, więc kask nie ma prawa w niczym przeszkadzać. 

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

No rzeczywiście btwin 900 jest spoko jak za 200zł

Jedyny kandytat warti uwagi to Force Road Pro ;)

Edytowane przez PoTa
literówka
Opublikowano
Dnia 3.04.2017 o 00:25, alfine-11 napisał:

Atkinson

To ten?

6a7736fc000fcb9e4832d311.jpg

Opublikowano

na kaski z b'twin bym zważała, może ja mam pecha, ale miałam tą nieprzyjemność korzystać z dwóch i oba wróciły do sklepu, w pierwszym uszkodzone pokrętło, które samo się rozsuwało, w drugim coś nie tak z paskami, bo też się same rozsuwały, może to przypadek, ale radzę zważać. 

Opublikowano

iza  dodrze , że mogłaś je zwrócić bo są też sklepy , w  którch oceną uszkodzenia produktów zajmują się ich "eksperci" potrafią wmawiać iż uszkodzenie nie jest spowodowane wadą fabryczną , a  wina jest po stronie użytkownika ( bo kręcił i kręcił aż zepsuł ;) )

Opublikowano
Dnia 8.04.2017 o 16:12, iza napisał:

na kaski z b'twin bym zważała, może ja mam pecha, ale miałam tą nieprzyjemność korzystać z dwóch i oba wróciły do sklepu, w pierwszym uszkodzone pokrętło, które samo się rozsuwało, w drugim coś nie tak z paskami, bo też się same rozsuwały, może to przypadek, ale radzę zważać. 

Mnie kask B'Twin już raz życie uratował... teraz jeżdżę w drugim B'Twinie, tylko model nieco wyższy :)

Opublikowano

B'Twin , Giro , Bell , Lazer , czy inna firma jakie ma to znaczenie , istotne są cechy konkretnego modelu ,  każda firma ma bardziej lub mniej udane modele :)

Opublikowano
Przed chwilą, alfine-11 napisał:

B'Twin , Giro , Bell , Lazer , czy inna firma jakie ma to znaczenie , istotne są cechy konkretnego modelu ,  każda firma ma bardziej lub mniej udane modele :)

200% racji, co tyczy się z resztą nie tylko kasków ;)

• Pomógł 1
Opublikowano
9 godzin temu, alfine-11 napisał:

iza  dodrze , że mogłaś je zwrócić bo są też sklepy , w  którch oceną uszkodzenia produktów zajmują się ich "eksperci" potrafią wmawiać iż uszkodzenie nie jest spowodowane wadą fabryczną , a  wina jest po stronie użytkownika ( bo kręcił i kręcił aż zepsuł ;) )

to jest plus deca, ale z drugiej strony, za drugim razem proponowali mi bon... a nie kasę :D 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś zdecydował się na tego bitłina ???

Chcialbym kupić w końcu jakiś kask i rozważałem uvexa viva 2 i Lazer beam.

Przyznam ze wytwór Decathlonu w wersji 900 wyglada naprawd fajnie ale nie jestem przekonany do życzy z Decathlonu. Wiem ze wszystkie wymienione kaski to raczej dolna akceptowalna półka ale jeśli ktoś mógł by coś doradzić był bym wdzięczny szalenie. Przyznam ze mój faworyt lazer beam za system auto fit

Opublikowano
Dnia 3.04.2017 o 00:25, alfine-11 napisał:

W necie jest opis kasku BTwin 900 zrobiony przez testera z UK  , który ma nazwisko   Atkinson i nie ma nic wspólnego z firmą B'TWIN :) http://road.cc/content/review/120015-btwin-900-road-bike-helmet 

000000000000a.jpg

To jest recenzja starszej wersji kasku (data artykułu z 2014 roku), ten nowy zupełnie inaczej wygląda.