Skocz do zawartości

Garmin edge 520 vs 820 vs 1000 zasadnicze różnice.

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Eldo a jak wgrywasz ślad trasy do urządzenia, 520 też ma segmenty strava live i group live (jazde w grupie) ?

Edytowane przez Antyszprycha
Opublikowano (edytowane)

Ślad wgrywam przed Garmin Connect. Mozna tez skopiować na żywca plik gpx do katalogu przez kabel usb. Do koloru do wyboru :) Trasa jest widoczna w zakładce Kursy. Co więcej mozna śmigać z niej na trenażerze podobnie jak z zapisanych tras w realu. Np po przejechaniu trasy live mozna ja pokonać w domu z automatycznym obciążeniem (trenażer Smart) goniąc swoj cień 9_9 

Z tego co mi wiadomo sa aktywne segmenty ale nie korzystam wiec niech wypowie sie ktos bardziej zorientowany. 

Edytowane przez Eldo
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zamierzam zakupić Garmina Edge 820, będę jeździł tylko po szosie. Czy firmowe mapy Garmina są wystarczające, czy warto dokupić mapę PL TOPO?

Opublikowano

Ale potrzebujesz tego urządzenia jako nawigacji rowerowej czy sam będziesz rysował ślad i wgrywał ?

Opublikowano

Zdecydowanie częściej sam będę tworzył trasy i wgrywał.

Opublikowano

no to nie rozumiem pytania o mapy ! Skoro sam stworzysz trase to urządzenie poprowadzi cię po jej śladzie więc czego dotyczy pytanie o garminowe mapy ?

Opublikowano

Być może koledze chodziło o to czy są dokładne pod względem wizualnym i czy mapy garmina są odzwierciedleniem tego co się widzi przed sobą (zawsze można np. zboczyć z trasy  Gdzieś czytałem test któregoś modelu  Garmina gdzie ktoś stwierdził jednoznacznie że są do d*** i zalecał zgranie od razu map OSM. a tak BTW jak sytuacja z mapami się przedstawia bo również planuję zakup 820. Śmiga to fajnie? Czy sygnały dźwiękowe przed skrętem występują zawsze bez różnicy czy jest to trasa stworzona na garminie czy na innej stronie? I czy profil trasy pokazuje cały podczas jazdy a nie tylko ten dopiero przejechany (gdzieś ktoś tak opisał) ? I kolejne pytanko... czy dotyk nadal płata takie figle jak początkowo i nie raz trzeba po kilka razy wciskać tę samą wybraną opcję zanim zadziała?   

Opublikowano

Ja użytkuje 820tke i jestem badzo zadowolony. tworzenie śladu trasy opiera się na mapach google. Garmin jeszcze nigdy nie przeoczyłm isygnału dzwiękowego o zmianie kierunku jazdy

• 1 rok później...
Opublikowano

Pytanko czym różni się 520 plus od zwykłej 520?Dostałem zwrot na kartę podarunkową z decathlonu za wadliwy trenażer ,stwierdziłem że mi teraz nie potrzebny.Więc chciałbym tę kwotę przeznaczyć na komputer rowerowy ale mają tylko 520 plus.

Opublikowano

@MikuS 520 Plus to nowsza wersja. Ma już normalną nawigację a nie tylko prowadzenie po śladzie. 

Opublikowano

Dzięki czyli do treningów i nawigacji się nada ten komputer?Czy szukać czegoś innego a bon spożytkować na coś innego?

Opublikowano
Godzinę temu, MikuS napisał:

Dzięki czyli do treningów i nawigacji się nada ten komputer?Czy szukać czegoś innego a bon spożytkować na coś innego?

Nada bez problemu. Sam używam modelu 820, który był modelem wyższy od 520. Pojawienie się 520 plus to właściwie to samo co 820. Ze swojej jestem bardzo zadowolony. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

@Antyszprycha możesz coś więcej napisać o garmin edge 820 ? I czy opłaca się do zestawu 820 dokupywać mapy Topo czy lepiej kupować bez tego i kolejne pytanie czy 820 bundle to jakaś lepsza wersja 820 czy tylko chodzi o to , ze ma czujniki i pas ? :)  

Opublikowano
13 godzin temu, Andrew1985 napisał:

@Antyszprycha możesz coś więcej napisać o garmin edge 820 ? I czy opłaca się do zestawu 820 dokupywać mapy Topo czy lepiej kupować bez tego i kolejne pytanie czy 820 bundle to jakaś lepsza wersja 820 czy tylko chodzi o to , ze ma czujniki i pas ? :)  

To ta sama wersja tylko ma w paczce czujniki. Oczywiście możesz kupić samą navi a czujniki dokupić kiedyś tam. 

• Lubię to! 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 19.12.2017 o 13:42, Antyszprycha napisał:

No i stało się, jestem już w posiadaniu Garmin Edge 820 Bundle a z Mio 205HC pożegnałem się jakąś godzinkę temu. W związku z powyższym mam kilka pytań do posiadaczy:

1. Czy Garmin liczy również kilometry zrobione na trenażerze ?

2. Czy można mieć włączone jednocześnie: Garmin w trybie Indoor i Zwift ?

3. Czy aby wgrać utworzony ślad trasy wystarczy wkleić go do odpowiedniego folderu (jeśli tak to jakiego) ?

4. Czy Garmin obsługuje ślady trasy w formacie gpx ?

Witam

Właśnie przymierzam się do kupna edge 820 (teraz jest w pakiecie za 1270 zl) ponieważ wczoraj zgubiłem mojego polara m460. Mam pytanie czy nawigacja i obsługa przez ekran dotykowy się sprawdza w praktyce. Sprzęt planuje używać do treningów mtb i szosowych