Skocz do zawartości

Btwin triban 520

lewy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym zakupić rower btwin triban 520. jednak opinie o nim nie są pozytywne. A więc czy warto, czy dołożyć do lepszego [max 2900 zł]

Opublikowano

A co konkretnie o Tribanie złego słyszałeś? Moim zdaniem te rowery mają naprawdę dobry stosunek jakość-cena, tylko ich design niezbyt jest atrakcyjny. Ale to tylko moje odczucie, ktoś inny może mieć zupełnie odmienne wrażenia. Co do samej jazdy - raczej spotykałem się w necie z pozytywnymi opiniami. Nietypowym jak na szosę rozwiązaniem jest korba trzyrzędowa, ale  dla początkującego kolarza może nie być to wada, a wręcz zaleta, bo na najmniejszej tarczy podjedzie każde wzniesienie.

Opublikowano

Jedne z niewielu wad jakie słyszałem o Triban'ach to:

- miękkie koła - niepolecane dla rowerzystów cięższych niż 90 kg i łatwo centrujące się na nierównościach

- problem z dostepnością/ściagnięciem roweru - tu z autopsji znam temat, decathlon przez 2 tygodnie nie był w stanie powiedzieć kiedy rower przyjdzie.

Poza tym stosunek jakość/cena jest bardzo fajny, dla początkującego kolarza rower godny polecenia.

Opublikowano

Czyli warto go kupić?

Bo właśnie przeciwnością aby nie kupować są właśnie koła. Ważę 66 kg więc chyba byłoby ok

Opublikowano

Jak Ci się uda go dopaść, i nie przeszkadza Ci wygląd i trzyrzędowa korba - to moim zdaniem tak :) Osobiście sam go poważnie rozważałem jako pierwszą szosę, z różnych względów padło na cos innego.

Opublikowano

Najsłabsze koła są w Tribanie 500, 520 ma już dwukomorowe - czyli trochę mocniejsze.

Jeżeli Ci się podoba i jest dostępny to bierz :)

Sam miałem kupić 500, ale ze względu na słaby serwis ze strony Decathlona wybór padł na inny rower.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 11.12.2017 o 18:07, lewy napisał:

Witam , chciałbym zakupić rower btwin triban 520. jednak opinie o nim nie są pozytywne. A więc czy warto, czy dołożyć do lepszego [max 2900 zł]

Kupiłeś rower czy może wybrałeś inny model? Pytam bo również jestem zainteresowana.