Skocz do zawartości

Tacx Vortex Smart vs. Tacx Flow Samrt

Mwawe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie jakie są rzeczywiste, realne różnice pomiędzy tymi dwoma modelami.

Jedyną różnicą jaką znalazłem to:

Vortex  - 8 Permanent ferrite magnets & 8 electromagnets

Flow    - 6 Magnets

Zakładam że różnica mocy wynika z ilości magnesów, użytych w trenażerach.

I mam pytanie, jaka jest rzeczywista użytkowa różnica pomiędzy tymi dwoma systemami?

Czy czuć różnicę w przechodzeniu z 3% do 6% nachylenia, czy jest czulszy lub mniej czuły itp...

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto dopłacać 60% za 15% większy opór. Chociaż w zestawie vortex z decathlon jest jeszcze odbiornik ant+, program tacx i uchwyt do tabletu ale to i tak dla mnie nie podnosi o tyle jego wartości. Jak bym miał dopłacić to do czegoś o dużo większej mocy albo z napędem direct drive.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No rozumiem, ale mam mozliwosc zakupu o 100zł drozej niz model Flow z Decathlona. 

Dlatego sie zastanawiam. Bo jakbym mial placic normalne cene to dylemati nie ma.

Tylko zastanawia mnie roznica w użytkownicy tych 16 magnesow a 6 w modelu Flow.

Opublikowano

A jak za 100 zł więcej to bym dołożył. Pod warunkiem że źródło zakupu pewne i jest gwarancja.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Trenazer niby uzywany, ale w swietnym stanie, przypuszczalnie jest to po 14-to dniowym zwrocie.

Przeszlosc nie do końca znana, ale sprzedawca jako firma udziela pelnej dwuletniej gwarancji.

Z mozliwoscia dokladnego sprawdzenia, przetestowania i mozliwoscia zwrotu w ciagu 14 dni.

Edytowane przez Mwawe
Opublikowano
3 godziny temu, Mwawe napisał:

No rozumiem, ale mam mozliwosc zakupu o 100zł drozej niz model Flow z Decathlona. 

100zł zdecydowanie warto dołożyć. Cięższe koło zamachowa gwarantuje większą płynność pracy. Zresztą różnica oporu 150watt i 1% nachylenia też drogą nie chodzi.

Opublikowano
1 minutę temu, Red napisał:

100zł zdecydowanie warto dołożyć. Cięższe koło zamachowa gwarantuje większą płynność pracy. Zresztą różnica oporu 150watt i 1% nachylenia też drogą nie chodzi.

Udało mi się wynegocjować cenę nowego Flow'a z Decathlonu :)