Skocz do zawartości

Trenażer Elite Direto Smart

Lenka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do właścicieli Elite Direto.

Jestem tu nowy, witam się więc serdecznie. Chcę kupić trenażer, zastanawiałem się między dwoma modelami Elite Direto i Tacx Flux. Ten drugi jest u mnie w mieście i przymierzyłem do swojego roweru i tu nastąpił problem. Mam rower MTB GRAND CANYON 5.9, odległość od osi koła do końca w wózka przerzutki tylnej to 23 cm. Po zapięciu do trenażera wózek haczy o nóżkę trenażera. Jest tam ok. 20 cm. i teraz pytanie: Jaki jest odstęp od osi koła do nóżki, podstawy trenażera Direto? Cz mój rower się tam zmieści? Na oko jest tam więcej miejsca ale wolałbym się upewnić. Dołączam zdjęcie. Kaseta 11-36. Z góry dziękuję za pomoc.

X9dOOIu.jpg

Opublikowano

W direto jest 25 cm

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A czy do tego trenażera założę kasetę Sunrace 12 rzędową ? aby działało to z napędem sram gx eagle ?

Lub kasetę sram NX eagle (12r)?

Edytowane przez mk77
Opublikowano

Siemka 

Kurczaki odpowiedz brzmi nie . Pisze kurczaki bo takie info możesz sobie sam sprawdzić wpisując model i pdf a potem przeczytać instrukcje . Trochę kreatywności 😉

pozdr. 

Opublikowano

Z tego co wyczytałem to kasety sunrace (12rz) oraz sram nx (12rz) można montować na standardowe bębenki shimano/sram 11 rzędowe.

Trenażer obsługuje bębenki sram oraz shimano 11rz. To tyle teoria, a jak wygląda praktyka ?

Opublikowano

Myśle , ze producent zrobił by odpowiednie wskazówki , jednak nic takiego nie znalazłem . 

A2833864-BFA6-48AF-9F17-C1FF1A1A4174.jpeg
Opublikowano

Teoretycznie mógłby coś napisać ale producenci standardowych bębenków 11rz nie informują że wejdzie na nie kaseta 12 od sunrace lub srama nx, a wchodzi. To producenci kaset określają na jakie bębenki to wchodzi i jest informacja że na standardowe 11rz. Ale trenażer to ciut inna konstrukcja i teoretycznie powinno to zadziałać a ja bym chciał wiedzieć jak to ma się w praktyce.

Opublikowano

Proponuje byś uderzył z tym pytaniem do Fabrykirowerow oni wyskakują w Google jako pierwsi dystrybutorzy na Polskę i widzę , ze maja je w ofercie. Może będą chcieli zdobyć klienta i udziela ci satysfakcjonującej odpowiedzi . Pozdr

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Znalazł ktoś odpowiedź czy NX 12 rzędowy będzie pracował z elite ?

mam direto x i się zastawiam czy to będzie działać.

znalazłem opis na jednej stronie..

Kompatybilny z napędami 9/10/11/12 rzędowymi Shimano oraz Sram, za pomocą adaptera do kaset kompatybilny również z Campagnolo

ale co trzeba dokupić do już nie wiadomo

Pozdrawiam

Opublikowano

NX bez problemów założysz na ten bębenek co jest fabrycznie na Eliciaku.

• Lubię to! 1