Antyszprycha Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Witam czy możecie polecić profesjonalne studio bike fitting'u gdzie można by przeprowadzić rzetelną sesję ? Słyszałem o VELOART WARSZAWA i widziałem jak wykonują bike fitting Czarka Zamany. Szukam czegoś na podobnym poziomie ale trochę bliżej mnie, tzn rejon wlkp (chyba bym się skusił na taki fitting). )
Franz Mauer Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 To najlepiej zrobić przed zakupem roweru, bo co jak się okaże, że zły rozmiar?
Antyszprycha Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2017 nie no rozmiar mam dobry bardziej chodzi mi tu o wysokość siodła jego wysunięcie i ew szer kiery czy długość mostka bo kiere mam 380mm a w barkach jestem szeroki, niby podczas jazdy nie odczuwałem dyskomfortu ale tez nie jechałem z kiera np 420mm
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Dołączę się do pytania. Czy ktoś może robił bike fitting we Wrocławiu w sklepie Pro Bike na Wałbrzyskiej i jest z tej usługi zadowolony?
Freud Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 @Antyszprycha Skąd jesteś (jakie miasto)?
Antyszprycha Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2017 @Freud okolice Poznania woj Wlkp
Freud Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Pod Zieloną Górą znam człowieka, który robi fajnie fitting. Szkolił się w Veloart. Chcesz numer tel. do niego?
Antyszprycha Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2017 Pewnie dawaj, ma jakąś stronkę żeby poczytać zobaczyć jaki ma sprzęt, sprawdzić cennik i zakres sesji ?
Freud Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 http://www.parkini.cc/ Kontakt do niego znajdziesz gdzieś na stronie. Powiedz, że Paweł polecił
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 @Antyszprycha, daj znać jak nylo, jeśli się zdecydujesz. Bo też o bikefittingu myślę i zastanawiam się bowiem na ile realnie kolarz amator może odczuć poprawę jakości po takim zabiegu.
Antyszprycha Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2017 Na ofertę parkini jednak się nie zdecyduje -700 zł za sesję bike fitting standard to trochę przesada. W tej kasie mógłbym podskoczyć do Wawy veloart i jeszcze na paliwko by mi zostało (tam sesja standard kosztuje 500zł). Szukam więc dalej, jeśli nic nie wymyślę to chyba po nowym roku umówię się do Veloart
Freud Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Ile to kosztuje w Veloart? Bo z tego co mi wiadomo, to 750 zł? No i zapytaj ile zejdzie z ceny Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Freud
Antyszprycha Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2017 W Veloart koszt.standardowego bike fittingu to 500 zł za 750 zł masz bike fitting w standardzie pro. Awet nie będę dzwonił, cena zbyt wygórowana. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
klu Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Jakby ktoś szukał bike fittingu na terenie Śląska, to polecam gliwickie studio w sklepie Sport Garage facebook.com/trekprecisionfitgliwice/http://sport-garage.pl/BIKE-FITTING-ccms-pol-28.html W październiku zapłaciłem tam 400 zł za fitting przy zakupie nowego roweru, wraz z konsultacją rehabilitacyjną (kontuzja kolana).
89neo Opublikowano 25 Grudnia 2017 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Dnia 8.12.2017 o 10:21, klu napisał: Jakby ktoś szukał bike fittingu na terenie Śląska, to polecam gliwickie studio w sklepie Sport Garage facebook.com/trekprecisionfitgliwice/http://sport-garage.pl/BIKE-FITTING-ccms-pol-28.html W październiku zapłaciłem tam 400 zł za fitting przy zakupie nowego roweru, wraz z konsultacją rehabilitacyjną (kontuzja kolana). Właśnie miałem pytać, kto na Śląsku coś poleca i napisałem do Dominika, zobaczymy na ile mi wyceni tę usługę a jak oceniasz rezultaty po fittingu vs przed?
klu Opublikowano 26 Grudnia 2017 Opublikowano 26 Grudnia 2017 @89neo Nie jeździłem tym rowerem przed fittingiem, więc nie mogę ocenić dokładnie wszystkich zmian. Czuję jednak, że obecnie ustawiony rower bardzo mi pasuje. Od Dominika dowiedziałem się, że plecy powinny być wyprostowane, a ręce ugięte w łokciach, co podczas pierwszych jazd wydawało mi się nienaturalne i średnio wygodne. Po jakimś czasie jednak wyrobiłem sobie nawyk prawidłowego układania ciała i teraz jest naprawdę OK.
89neo Opublikowano 26 Grudnia 2017 Opublikowano 26 Grudnia 2017 1 minutę temu, klu napisał: @89neo Nie jeździłem tym rowerem przed fittingiem, więc nie mogę ocenić dokładnie wszystkich zmian. Czuję jednak, że obecnie ustawiony rower bardzo mi pasuje. Od Dominika dowiedziałem się, że plecy powinny być wyprostowane, a ręce ugięte w łokciach, co podczas pierwszych jazd wydawało mi się nienaturalne i średnio wygodne. Po jakimś czasie jednak wyrobiłem sobie nawyk prawidłowego układania ciała i teraz jest naprawdę OK. A powiedz mi, bez tej konsultacji miałbyś taniej?
klu Opublikowano 26 Grudnia 2017 Opublikowano 26 Grudnia 2017 @89neo W systemie Trek'a konsultacja z fizjoterapeutą jest integralną część fittingu, nie sądzę żeby można było ją pominąć.
BikeFittingGorzówWlkp Opublikowano 15 Marca 2018 Opublikowano 15 Marca 2018 Witam, zapraszam do Gorzowa Wielkopolskiego, juz niebawem zaczynam wspołprace z salonem rowerowym Scott. Cena procesu bikefittingu bedzie uzalezniona od ilości potrzebnego czasu na sesje i zakresu dokonanych zmian. Koszt pełnego procesu to 400-700zł. Jestem fizjoterapeuta, odbyłem indywidualne szkolenie z bikefittingu w Veloart Krakow z Jarosławem Dymkiem. Wiecej informacji i kontakt można znaleść na fb "BikeFitting Gorzów Wielkopolski" Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi