Skocz do zawartości

Roztocze-okolice Biłgoraja, Józefowa i Łukowej

pizzaq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przyszłe wakacje będę na Roztoczu, poszukuję sugestii tras głównie poza asfaltem w rejonie Biłgoraj-Józefów-Łukowa (będę dokładnie w Podsośninie). Wszelkie ciekawe szutry, leśne ścieżki, mogą być błotniste chętnie poznam. Jeżeli jesteście w stanie coś podpowiedzieć będę bardzo wdzięczny.

Opublikowano (edytowane)

Ja mieszkam praktycznie przy roztoczu przy Wzniesienaich Urzędowiskich. Ogólnie polecam całe przejechać od zachodu do wschodniej strony ponieważ jest co zwiedzać. Polecam nockę w Zwierzyńcu ;)

Roztocze_map.png

Edytowane przez LukasFR22
Opublikowano

Dzięki, nie ukrywam że szukam tras na wypady 3-4 godziny dziennie i ze startu w Podsośninie lub z dojazdem samochodem do 20 km. Na więcej przepustek mi nie wydadzą... ;)

Opublikowano

Mieszkam w Biłgoraju, jest sporo tras MTB - nie będziesz się nudził! No ale ostatnio gustuję w jeździe szosowej. Mogę popytać bardziej zaawansowanych kolarzy z moich okolic o porady odnośnie tras. Ja z reguły jeździłem przed siebie i odkrywałem nowe tereny. Popatrzę w swojej historii jak jeszcze miałem rower MTB i prześlę Ci GPXy.

Opublikowano

Z góry dziękuję. Chętnie poznam jakieś szutrowe czy leśne drogi. Chodzi mi bardziej o podpowiedź w którą stronę pojechać by znaleźć coś ciekawego. 

Opublikowano

Trzeba będzie się umówić, ewentualnie któregoś dnia siądę i spróbuję ułożyć ciekawą trasę. Bo ja z reguły jechałem około 35 KM, ale tak szybko jak tylko mogłem, także ucinałem te szlaki. W załączniki przesyłam Ci kilka zachęcających - mam nadzieję - fotek do odwiedzenia okolic Biłgoraja. Najlepiej zobaczyć czego można się spodziewać :) 

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 16.jpg 17.jpg
Opublikowano (edytowane)

@m4rvell0us zaraz wyznaczę przy pomocy kompasu kierunek w stronę Biłgoraja i zacznę bić pokłony ;) Super zdjęcia i już mi smak robisz ;) Tak zasadniczo staram się jeździć szybkościowo, ale w każdą trasę staram się wpleść jakieś odcinki gdzie muszę technikę potrenować, czy podjazdy... Dzięki wielkie.

Edytowane przez pizzaq