Janek z Poznania Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Dnia 22.05.2017 o 15:17, Anton napisał: Witaj.gdzie w Poznaniu i okolicach mozna pojezdzic aby wykorxystac wlasciwosci roweru mtb? Czy sa organizowane jakies rajdy/maratony? Hej - tereny to głównie puszcza zielonka i WPN. Jeżeli chodzi o maratony obczaj to -> http://www.gogolmtb.pl/
Anton Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 48 minut temu, Janek z Poznania napisał: Hej - tereny to głównie puszcza zielonka i WPN. Jeżeli chodzi o maratony obczaj to -> http://www.gogolmtb.pl/ Czyli z samego poznania trzeba i tak tam dojechac?
wojtalski Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Dnia 22.05.2017 o 15:17, Anton napisał: Witaj.gdzie w Poznaniu i okolicach mozna pojezdzic aby wykorxystac wlasciwosci roweru mtb? Czy sa organizowane jakies rajdy/maratony? Puszcza Zielonka (okolice Dziewiczej Góry), Wielkopolski Park Narodowy (wraz z dojazdem z Poznania wzdłuż Warty), Morasko (trasa XC), Park Cytadela. Np. cykl maratonów Bike Cross Maraton http://www.gpmtb.pl/
Janek z Poznania Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 21 godzin temu, Anton napisał: Czyli z samego poznania trzeba i tak tam dojechac? dokładnie tak - dojazd to rozgrzewka a na miejscu już śmigasz
Anton Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) 3 godziny temu, wojtalski napisał: Puszcza Zielonka (okolice Dziewiczej Góry), Wielkopolski Park Narodowy (wraz z dojazdem z Poznania wzdłuż Warty), Morasko (trasa XC), Park Cytadela. To sa jakies wyznaczone szlaki po ktorych sie jezdzi? Czy sie jezdzi jak sie chce? Bo np w gorach mamy szlak ktorym chcemy gdzies dojsc. Cytat Np. cykl maratonów Bike Cross Maraton http://www.gpmtb.pl/ Mieszkam na piatkowie. Gdzie sa te trasy na morasku? Trasa do WPN wzdluz Warty to trasa rowerowa? Czy jedzie sie ulica/szosa wraz z samochodami? 2 godziny temu, Janek z Poznania napisał: dokładnie tak - dojazd to rozgrzewka a na miejscu już śmigasz A dlugie te trasy tam sa do pojezdzenia? Zeby sie nie okazalo ze dojazd jest dluzszy niz sama jazda po tych trasach 2 godziny temu, Janek z Poznania napisał: dokładnie tak - dojazd to rozgrzewka a na miejscu już śmigasz Czy unibike evo 29 bedzie dobrym rowerem do smigania po tych terenach? A moze inny? Czy amor sprezynowy wystarczy na takie tereny? Jestem przed kupnem takiego roweru i nie wiem na jaki sie zdecydowac na kolach 29 w cenie 3000-3500zl? 3 godziny temu, wojtalski napisał: Puszcza Zielonka (okolice Dziewiczej Góry), Wielkopolski Park Narodowy (wraz z dojazdem z Poznania wzdłuż Warty), Morasko (trasa XC), Park Cytadela. Np. cykl maratonów Bike Cross Maraton http://www.gpmtb.pl/ Czy unibike evo 29 bedzie dobrym rowerem do smigania po tych terenach? A moze inny? Czy amor sprezynowy wystarczy na takie tereny? Jestem przed kupnem takiego roweru i nie wiem na jaki sie zdecydowac na kolach 29 w cenie 3000-3500zl? Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Anton
wojtalski Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 18 godzin temu, Anton napisał: To sa jakies wyznaczone szlaki po ktorych sie jezdzi? Czy sie jezdzi jak sie chce? Bo np w gorach mamy szlak ktorym chcemy gdzies dojsc. Nie ma wyznaczonych szlaków. Z parkingu na Dziewiczej kieruj się w górę ku wieży obserwacyjnej. Trudno nie trafić. Jeździsz jak chcesz. 18 godzin temu, Anton napisał: Mieszkam na piatkowie. Gdzie sa te trasy na morasku? http://www.gpsies.com/map.do?fileId=zemxgonxezdklmob&language=pl 18 godzin temu, Anton napisał: Trasa do WPN wzdluz Warty to trasa rowerowa? Czy jedzie sie ulica/szosa wraz z samochodami? Od Lubonia jedziesz tylko lasem, aż do Puszczykówka albo Mosiny. Po drodze przez Lasek Dębiński. Można zacząć zjeżdżając pod most Bolesława Chrobrego i jedziesz wzdłuż Warty dołem bez samochodów. http://www.gpswielkopolska.pl/na-rower/31-nadwarcianski-szlak-rowerowy-odcinek-wschodni 18 godzin temu, Anton napisał: A dlugie te trasy tam sa do pojezdzenia? Zeby sie nie okazalo ze dojazd jest dluzszy niz sama jazda po tych trasach Czy unibike evo 29 będzie dobrym rowerem do smigania po tych terenach? A moze inny? Czy amor sprezynowy wystarczy na takie tereny? Jestem przed kupnem takiego roweru i nie wiem na jaki sie zdecydowac na kolach 29 w cenie 3000-3500zl? Czy unibike evo 29 bedzie dobrym rowerem do smigania po tych terenach? A moze inny? Czy amor sprezynowy wystarczy na takie tereny? Jestem przed kupnem takiego roweru i nie wiem na jaki sie zdecydowac na kolach 29 w cenie 3000-3500zl? Oczywiście że wystarczy, choć celowałbym na Twoim miejscu w coś z amorem powietrznym. Chociażby następny model Unibike Flyte 29 już taki posiada i mieści się w budżecie (poza tym ceny katalogowe spokojnie można negocjować).
Janek z Poznania Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 22 godziny temu, Anton napisał: Czy unibike evo 29 bedzie dobrym rowerem do smigania po tych terenach? A moze inny? Czy amor sprezynowy wystarczy na takie tereny? Ja do nie dawna jeździłem tam na ponad 6 letnim rowerze za 1000 zł ze sprężynowym amorem. I czerpałem radochę. Wiadomo, że sprawa tłumienia, precyzji działania odbiega od najnowszego sprzętu, ale to nie znaczyło że nie dało się kompletnie jechać. Co do tras w WPNie (je znam po to moja" część Poznania) to jest tam sporo jeżdżenia - są fajne zjazdy (okolice Osowej Góry) świetny singielek przy jeziorze Dymaczewskim i inne. Cześć oznakowana, część nie. Jak będziesz chciał się kiedyś umówić to daj znać - w miarą możliwości się umówimy albo dam namiary na jakieś grupy które robią ustawki.
Anton Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Janek z Poznania napisał: Ja do nie dawna jeździłem tam na ponad 6 letnim rowerze za 1000 zł ze sprężynowym amorem. I czerpałem radochę. Wiadomo, że sprawa tłumienia, precyzji działania odbiega od najnowszego sprzętu, ale to nie znaczyło że nie dało się kompletnie jechać. Co do tras w WPNie (je znam po to moja" część Poznania) to jest tam sporo jeżdżenia - są fajne zjazdy (okolice Osowej Góry) świetny singielek przy jeziorze Dymaczewskim i inne. Cześć oznakowana, część nie. Jak będziesz chciał się kiedyś umówić to daj znać - w miarą możliwości się umówimy albo dam namiary na jakieś grupy które robią ustawki. Ok.dzieki za info. Teraz to mam rower trekingowy na sztywnym widelcu unibike 4 speed. Takim rowerem da sie tam jezdzic? To mi tez da (przejezdzajac trekingowym) odpowiedz czy taka jazda i po takich trasach mi odpowiada.bo jesli nie to rower mtb nie bedzie mi potrzebny lub ewentualnie taki do jazdy rekreacyjnej np. unibike fusion. 27 minut temu, Anton napisał: Ok.dzieki za info. Teraz to mam rower trekingowy na sztywnym widelcu unibike 4 speed. Takim rowerem da sie tam jezdzic? Wiesz moze w jakich sklepach rowerowych w Poznaniu mozna wynegocjowac znaczny rabat na kupno roweru oraz ktore takie sklepy maja przystepne ceny akcesoriow rowerowych typu kask,licznik,odziez itp.?. Czyli na sprezynie tez da sie rade pojezdzic po tych trasach? Bo np krossy do level b6 sa na sprezynie. A jak mi ma starczyc np. Evo to po co pakowac sie w drozszy flite. Za te roznice mozna zakupic np. ubior lub kask. 5 godzin temu, wojtalski napisał: Nie ma wyznaczonych szlaków. Z parkingu na Dziewiczej kieruj się w górę ku wieży obserwacyjnej. Trudno nie trafić. Jeździsz jak chcesz. http://www.gpsies.com/map.do?fileId=zemxgonxezdklmob&language=pl Od Lubonia jedziesz tylko lasem, aż do Puszczykówka albo Mosiny. Po drodze przez Lasek Dębiński. Można zacząć zjeżdżając pod most Bolesława Chrobrego i jedziesz wzdłuż Warty dołem bez samochodów. http://www.gpswielkopolska.pl/na-rower/31-nadwarcianski-szlak-rowerowy-odcinek-wschodni Oczywiście że wystarczy, choć celowałbym na Twoim miejscu w coś z amorem powietrznym. Chociażby następny model Unibike Flyte 29 już taki posiada i mieści się w budżecie (poza tym ceny katalogowe spokojnie można negocjować). Wiesz moze w jakich sklepach rowerowych w Poznaniu mozna wynegocjowac znaczny rabat na kupno roweru oraz ktore takie sklepy maja przystepne ceny akcesoriow rowerowych typu kask,licznik,odziez itp.?. Czyli na sprezynie tez da sie rade pojezdzic po tych trasach? Bo np krossy do level b6 sa na sprezynie. A jak mi ma starczyc np. Evo to po co pakowac sie w drozszy flite. Za te roznice mozna zakupic np. ubior lub kask. Dnia 6/11/2017 o 19:23, wojtalski napisał: Puszcza Zielonka (okolice Dziewiczej Góry), Wielkopolski Park Narodowy (wraz z dojazdem z Poznania wzdłuż Warty), Morasko (trasa XC), Park Cytadela. Np. cykl maratonów Bike Cross Maraton http://www.gpmtb.pl/ Rowerkiem trekingowym ze sztywnym widelcem da sie rade jezdzic po tych trasach? Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Anton
wojtalski Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Wsiadaj na byle jaki rower i zacznij jeździć. Da się na wszystkim, a jak zacznie Ci czegoś brakować to będziesz się zastanawiał. Teora forumowa na nic Ci się nie zda. Jeździć, jeździć, jeździć.Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu TapatalkaKażdy sklep powinien dać jakiś rabat na rower (10-15%). Dużo większe możliwości negocjowania cen będą w połowie lata (sierpień, wrzesień). Co do akcesoriów to ja kupuję w internecie (najwiekszy wybór i możliwość porównania cen).Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu TapatalkaCiuchy na początek chociażby z Decathlona będą git.Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Anton Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 1 godzinę temu, wojtalski napisał: Wsiadaj na byle jaki rower i zacznij jeździć. Da się na wszystkim, a jak zacznie Ci czegoś brakować to będziesz się zastanawiał. Teora forumowa na nic Ci się nie zda. Jeździć, jeździć, jeździć. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Każdy sklep powinien dać jakiś rabat na rower (10-15%). Dużo większe możliwości negocjowania cen będą w połowie lata (sierpień, wrzesień). Co do akcesoriów to ja kupuję w internecie (najwiekszy wybór i możliwość porównania cen). No tak ten internet.ale czasami bez przymierzenia trudno kupowac przez internet.☺isc do sklepu rowerowego i spisac dane produktu....takich klientow nie lubia i troche to niegrzeczne:zajac czas a na koncu dziekuje i do widzenia. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Ciuchy na początek chociażby z Decathlona będą git. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
gama Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Witam serdecznie, również Poznań. Niedawno dałam się namówić koledze na wspólne wycieczki i jestem wniebowzięta. Na razie jeździliśmy po Dębinie, cytadeli, Strzeszynku i Rusałce.
Antyszprycha Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Trzeba się jakoś zbadać. Jestem z Gniezna ale nie problem zapakować rower i pojeździć. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Maranello Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Cześć, śmigam póki co samemu ale wiadomo: co 4 koła (i więcej) to nie 2 Może ktoś się orientuję i jest w stanie podpowiedzieć jakieś grupy treningowe z Poznania i okolic - a konkretniej zachodnia cześć Poznania (idealny byłby fyrtel Rokietnica / Kiekrz i okolice). Chodzi przede wszystkim o szosę ale i MTB nie odmówię. Wertuję internet ale niestety cisza, chociaż nie raz widziałem mini peletony śmigające mi pod domem (niestety za każdym razem z domu lub z ogrodu więc nie dałem rady zagadać ). Kiedyś coś słyszałem: o kolarskich czwartkach na torze Poznań - ktoś się orientuje czy to jest nadal praktykowane? niedzielnych ustawkach na rondzie Starołęka - jak wyżej? Sporo ludzi na szosie mijam po drodze kręcąc się po okolicy i może warto zorganizować się w jakaś grupę? Dajcie znać!
Janek z Poznania Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 19 godzin temu, Maranello napisał: o kolarskich czwartkach na torze Poznań - ktoś się orientuje czy to jest nadal praktykowane? a sprawdzałeś tutaj -> https://www.facebook.com/kolarski.czwartek/ na tej facebookowej grupie (Bike4Poznań B4P) jest osoba która jeździ na czwartkowe ustawki: https://www.facebook.com/groups/1961604670734255/ Grupa jest otwarta więc możesz poszukać i podpytać jakie panują tam zwyczaje.
wojtalski Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Zgrupka Luboń https://www.facebook.com/search/top/?q=zgrupka Luboń Treningi z Colexem https://www.facebook.com/events/1739361856363224/?acontext={"ref"%3A"3"%2C"ref_newsfeed_story_type"%3A"regular"%2C"feed_story_type"%3A"279"%2C"action_history"%3A"null"} Edytowane 3 Lipca 2017 przez wojtalski
Maranello Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Z tego co się zorientowałem to jeżeli chodzi o Rokietnicę / Kiekrz: na FB proszę szukać "Rokietnicka Grupa Rowerowa" - są treningowe ustawki dodatkowo jest też grupa na messengerze z ustawkami na szosę - jak ktoś byłby chętny to proszę o prywatną wiadomość.
Dariuszcz12 Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Dnia 22.05.2017 o 15:17, Anton napisał: Witaj.gdzie w Poznaniu i okolicach mozna pojezdzic aby wykorxystac wlasciwosci roweru mtb? Czy sa organizowane jakies rajdy/maratony? A gdzie mozna w Poznaniu i okolicach pojezdzic na maratonach szosowych? Czy sa organizowane jakies maratony? Czy jest jakis organizator?
Antyszprycha Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 W Poznaniu co czwartek na torze Poznań są spotkania "szosowców"
martenn Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Halo, tu Kamionki, czyli rejony pod Kórnikiem. Mamy tu trochę pagórków i dróg leśnych, kompleks leśny sięga aż do Rogalina.
focus122 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Poznań- Nowe Miasto zapraszam na szosę. Dnia 7.09.2017 o 10:34, Antyszprycha napisał: W Poznaniu co czwartek na torze Poznań są spotkania "szosowców" Tak ale tam jadą konie ze średnią 45-47 km/h
Roman Wawa Opublikowano 15 Grudnia 2017 Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Nie w temacie ale nie miałem innego pomysłu. Jest może ktoś z Kalisza na forum? Potrzebna przysługa, mianowicie potrzeba odebrać część z Decathlonu i przesłać do mnie. edit.Już załatwione, dzięki. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Roman Wawa Nie aktualne
Rekomendowane odpowiedzi