JakubP Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Witam, w związku z sezonem zimowym czas zabrać się za wymianę części w moim góralu. Jednymi z zużytych części są opony. Jeżdżę 60% teren (wszelaki) i 40% asfalt lub chodniki (jakoś do lasu trzeba dojechać ). Niestety mam mocno ograniczony budżet, ok 90 zł za jedną oponę. Nie mam jakichś szczególnych wymagań, nie chcę być zbyt ograniczony w terenie, natomiast na asfalcie nie zbyt duże opory toczenia. Koło to 27,5''. Jedyne co mi w oko gdzieś tam wpadło to Maxxisy Crossmarki (https://www.goride.pl/czesci/maxxis-crossmark-27-5-opona?gclid=CjwKCAiA3o7RBRBfEiwAZMtSCcV29AQV2xPj54APWkKc5yz3bzQgylGywbDDpgVYOP1LPy2LDLS0ohoCvaIQAvD_BwE), ktoś ma jakieś opinie na ten temat? Za pomoc i wszelkie sugestie dzięki!!
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Mi sie dobrze sprawdzaja na asfalcie i wlekkim terenie vittoria saguaro.
JakubP Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dzięki, jeszcze jakieś propozycje?
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Crossmarki podobno nie sprawują się najlepiej na asfalcie. Pomyśl o Shwalbe Smart Sam (mam wersję z nowym bieżnikiem i jestem z nich bardzo zadowolony) albo Continental RaceKing
egzo23 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Mam crosmarki i IMO na asfalcie lepiej niż smart samy ( stara wersja ) na asfalcie, w terenie to ze smart samów, tych co miałem miazgę robią
Rekomendowane odpowiedzi