Pedros Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Witam z 4Evera mam tylko ramę - lekka z scandium z topowego modelu tej czeskiej marki na rok 2008. To od niej zrodził się projekt na lekki, prosty, sztywny rower do jazdy na co dzień z napędem 1x. Rower służy mi jako codzienne wozidło do pracy oraz na dłuższe trasy. Miało być prosto i niezawodnie. Stąd sztywny widelec oraz napęd 1x. Postawiłem na sprawdzone komponent. I Tak oto powstał... Współczesny klasyk na klasycznym 26 kole z pełnymi błotnikami co pozwala na użytkowanie roweru w każdych warunkach pogodowych. Specyfikacja: Rama: 4Ever VIRUS RX scandium 2008 (17cali) Widelec: Disc 26" 1-1/8 cala aluminiowy FORCE Piasty: Novatec NT-D711SB/ NT-D712SB, Szprychy: CnSpoke STD14 Obręcze: PRO M-75D Opony: SCHWALBE Cx Pro 26x1,35 Korba: Shimano FC-M442 Octalink - przerobiona na singla Zębatka: 38T Dartmoor Totem Pedały: Shimano PD M520/ zimowe platformy Przerzutka tylna : Shimano ZEE RD-M640 FR Manetka: Shimano Deore SL-M610-I I-spec B Kaseta: Shimano Deore CS-HG 50 10 rz 11-36T Łańcuch: KMC X10.73 Hamulce: SHIMANO Deore M615 Mostek: Kore CUBIX 95 mm Kierownica: Truvativ Stylo T20 Flat Bar -600mm Podkładki: złote KCNC Gripy: FORCE skręcane Sztyca: FORCE BASIC P4.2 400 mm 27,2mm Siodełko: FORCE Alex Hole Koszyk: TOPEAK Modula Cage EX Błotniki: SKS Bluemels 53mm Waga: ok. 10,5 kg Projekt powstawał 1,5 roku cały czas ewoluował to jest aktualna specyfikacja. Sprawuje się świetnie w codziennym użytkowaniu. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko korby z zintegrowaną osią oraz zębatki Narow Wide. Ale to już wkrótce. 3
egzo23 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Fajny sztywniak. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Pedros Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Dziękuje. Składanie pod siebie samemu daje wiele satysfakcji. Lato 2017 1x8 acera; mechaniczny hamulec Zima 2016już sztywny widelec ;1x8; dartmoor blizard Lato 2016 z przodu XCR 120mm Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Pedros
Yan Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Bardzo fajna robota! W moim już były rowerze przeszedłem podobną drogę. Wymieniając cześć po części aż zrobiłem go pod wymiar
KANDySowany Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ha, super to wyszło... bo sztywnym trzeba być... i na sztywnym jeździć oczywiście. Na pewno lekka konstrukcja robi świetną robotę podczas jazdy.
Pedros Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Takim Acentem zaczynamy sezon zimowy.... polecam wygodne ciepłe rękawiczki dużo lepsze od moich porzednich. Cannondale czeka na wiosnę zima króluje składak. A poza tym szkoda mi go na sól i błoto pośniegowe. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Pedros
Pedros Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2017 mały UP czeka ma korbę z zintegrowaną osią
Pedros Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zębatka narrow wide banless 36t zamontowana na korbie Shimano 625 nie brandowa logiem Deore. Porównanie tego co było: Bikehand produkuje fajne i tanie narzędzia ja polecam mimo wielu negatywnych opinii w necie. Jak się umie używać kluczy i stosuje się smary przeciw zapiekaniu sie gwintów to praca idzie bez większych problemów. Tak siadła na rowerze: Nie mogę doczekać się jazdy lecz to dopiero nastąpi po świętach. Pozdrawiam
Pedros Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2018 Witam w 2018 pogoda sprzyja kręceniu więc mój kokpit zyskał na funkcjonalności: dostał nowe chwyty boplight race z pianki EVA 130mm oraz rogi boplight race Długość: 65 mm - fajnie leża w dłoni są kompaktowe i dobrze wyprofilowane
KANDySowany Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 No i pięknie, śniegu nie ma i się kręci...Rogi dobra sprawa, znacznie poprawiają komfort, zmiana chwytu dużo daje. Ja niestety musiałem z nich zrezygnować, a takie dobre to było
Rekomendowane odpowiedzi