Skocz do zawartości

Klamki hamulcowe - czy będą "kompatybilne"?

radolec75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar zmienić klamki hamulcowe przy swoim rowerze, w tej chwili mam zamontowane tektro (które są "takie sobie"). Chcę kupić i zamontować shimano deore xt bl-m8000. Mam tylko pytanie: czy nie będą przeszkadzały w zamontowaniu takich klamek hamulcowych manetki zmiany biegów? Na kierownicy mam zamontowane shimano xt-slm780 z monitorkiem. Pytanie czy ten "monitorek" nie będzie przeszkadzał w zamontowaniu wspomnianych klamek?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam!

Mam klamki SLX BL-M7000 i manetkę prawą SL-M591. Wszystko się ładnie zgrało, "okienko" w niczym nie przeszkadza.

Opublikowano

Tak jak pisze koelga wyżej nic nie będzie przeszkadzać.

• Pomógł 1
Opublikowano

Dziękuję bardzo za informacje, klamki zamówione.

Pozdrawiam :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Chcę wymienić hamulce w rowerze Merida Big Seven 500 2017. Obecnie są tam marne no group M315, które hamują bardzo kiepsko. Czy wymiana na M615 będzie plug and play, jeżeli chodzi o adaptery ? Jaki jest sens dopłaty około 200 zł do M7000 jeżeli chciałbym zacząć jeździć w maratonach w mojej okolicy ? Da się poczuć wyraźną różnicę pomiędzy tymi dwoma grupami ? Czy wymienić może same zaciski, a klamki zostawić w spokoju? Są trochę długaśne , ale jakoś bym to przebolał.

Edytowane przez kam
Opublikowano

Z tymi klamkami to nie będzie grało.
Musisz wymieniać komplet.
Pytasz czy stare deore, czy nowe slx.
Na dobrych okładzinach metalicznych oba modele będą bardzo mocne. Plusem slx będę możliwość regulacji konta przewodu przy zacisku przy montażu.
Od siebie dodam, żebyś spróbował polować na slx lub xt, ale nie m7000/ m8000, tylko te starsze. Sam mam xt. Bardzo mocne. Kolega ma zrobiony myk zaciski slx i klamki zee, również super.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka