Skocz do zawartości

11x46 czy 11x50 ?

Misiek82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przechodzę na 1x11 i mam problem z doborem kasety jakie macie doświadczenia co byście polecali czy wystarczy 11x46 czy może dać 11x50 i być przygotowanym na wszystko? Z przodu będzie owal 32t. 

Opublikowano

Do 11-50 trzeba chyba przerabiać wózek przerzutki.

U mnie 11-46 + 30t z przodu daje spokojnie radę.

Opublikowano

No właśnie chyba sram gx z długim wózkiem powinno dać radę bo gx do 12 rzędów różni się tylko kółkami :-)

Opublikowano

Kaseta tak 11x40 sprawdziła się świetnie więc kolejna też będzie taka :-)

Opublikowano
4 godziny temu, Misiek82 napisał:

jakie macie doświadczenia co byście polecali czy wystarczy 11x46 czy może dać 11x50

Masz tu film 

co prawda konkurencji ale dobrze omówione i dobre wytyczne jak stopniować napęd.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Misiek82 napisał:

Witam przechodzę na 1x11 i mam problem z doborem kasety jakie macie doświadczenia co byście polecali czy wystarczy 11x46 czy może dać 11x50 i być przygotowanym na wszystko? Z przodu będzie owal 32t. 

Tu masz fajny kalkulator: http://www.ritzelrechner.de/

porównaj sobie obecny napęd z nowym (przycisk compare) i będziesz wiedział czego się spodziewać. Nikt ci nie powie co masz wybrać, bo to zależy od twoich preferencji i nogi.

Edytowane przez Nurek_
Opublikowano

Panowie podepnę się pod temat . Stoję przed wyborem kasety xt m8000 11-46 lub 11-42 przy korbie z przodu 36T przy kole 26 , który bedzie lepszym wyborem ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Destiny96 napisał:

Panowie podepnę się pod temat . Stoję przed wyborem kasety xt m8000 11-46 lub 11-42 przy korbie z przodu 36T przy kole 26 , który bedzie lepszym wyborem ?

Pozwól że się zacytuję:

Dnia 25.11.2017 o 23:04, Nurek_ napisał:

Tu masz fajny kalkulator: http://www.ritzelrechner.de/

porównaj sobie obecny napęd z nowym (przycisk compare) i będziesz wiedział czego się spodziewać. Nikt ci nie powie co masz wybrać, bo to zależy od twoich preferencji i nogi.

Tak naprawdę Twoje pytanie to pytanie w stylu: Na obiad mam do wyboru rosół i pomidorową, co będzie mi bardziej smakować? Jakich byś się spodziewał odpowiedzi?

Podobnie z wyborem kasety, jeśli ktoś Ci odpisze, to napisze co JEMU by pasowało nie TOBIE.

Edytowane przez Nurek_
Opublikowano
4 godziny temu, Destiny96 napisał:

Nie wiem gdzie "kręcisz" ale do koła 26 wg. mnie 11-42 wystarcza nadto.Takie przełożenie spokojnie wystarcza na wąwozy w Kazimierzu nad Wisłą a jest ostro pod górę.