Piotr_e Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Witam, szukam trenażera na zimowe wieczory. Niestety budżet mam strasznie ograniczony. Czy do 300 zł znajdę coś sensownego? Planuję ćwiczyć 4,5 razy w tygodniu po 2 godzinki. Proszę o wasze podpowiedzi, a może ktoś ma używany w dobrym stanie. Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie.
Antyszprycha Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Powiem szczerze tak. Planujesz trenować nie mało na sprzęcie o bardzo niskiej klasie. To zupełnie mika się z celem bo zaraz padnie i nie będziesz trenował w ogóle. Radziłbym poczekać i rozbierać jeszcze raz tyle. Za 600 kupisz już coś sensownego. Nie będzie to trenażer interaktywny a z manualna zmiana obciążeń ale znam wielu ludzi którzy w ogóle nie narzekają. Tacx lub Elitę w tej cenie już kupisz. No chyba ze trafisz tacx flow używkę w okolicy 600 zł to by była dla Ciebie najlepsza opcja. Ja kupiłem swojego w Decathlonie za 799 wiec myśle ze jest szansa aby używkę wyrwać w dobrej kasie. Poza tym zbliża się czarny piątek wiec obserwują co inni maja do zaoferowania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Piotr_e Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Opublikowano 21 Listopada 2017 Ideałem był by Elite Novo force 8, ale .... Kasa Jakie są Wasze doświadczenia Elite czy Tacx ?
Antyszprycha Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Ten co ma Elite powie, że Elite a ten co Tacx, że tacx
Gość Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Ja mam Elite magnetyczny i Tacx rolkowy. Jak porównuję jakość wykonania, to Elite wydaje mi się być lepiej wykonany.
Eldo Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Ja za to wczoraj stałem sie szcześliwym posiadaczem Tacx Flow Smart i jestem po 2 treningach na Zwift-cie ale o tym za chwile. Wiem że nie jest to przedział cenowy który Ciebie interesuje ale miałem pod stopami 4 trenażery w Decathlon podpięte pod te same rowery i po teście "w realu" wybrałem własnie Tacx Flow. Tańsze opcje jakie były akurat dostępne (coś ok 500pln) robiły to do czego zostały stworzone podobnie te droższe od Flow. Jezeli posiadasz czujniki kadencji, prędkości (mile widziany pomiar mocy) to mysle że to jest opcja dobra pomijając istotny fakt że są głośniejsze. Jezeli nie posiadasz w/w czujników sens zakupu trenażera "tańszego" przynajmniej w moim mniemaniu jest bez sensu. Flow aktualnie nowy kosztuje 999pln, trenowanie na nim to jest jednym słowem BAJKA ! To co sie dzieje na rowerze w duecie ze Zwift-em przerosło moje oczekiwania co najmniej 2x. Może trzeba faktycznie odłozyc zakup na jakis czas i wybrać coś sensownego jak wyżej koledzy napisali ? Ktoś kto trenazer widzi pierwszy raz na oczy (jak ja do wczoraj) powinien sobie zrobic rozeznanie właśnie w miejscu gdzie są dostepne różne warianty (głównie cenowe). Mi to bardzo pomogło podczas wyboru odpowiedniego trenażera. Bez kitu najechałem testowo w sumie ok 10km w Decathlon Edytowane 21 Listopada 2017 przez Eldo
Piotr_e Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Opublikowano 22 Listopada 2017 Chyba niestety muszę uzbierać kasę a w międzyczasie szukać okazji. Co sądzicie o tym ? https://www.olx.pl/i2/oferta/trenazer-elite-novo-force-8-CID767-IDq6vVb.html#:8bf8dddff1
Rekomendowane odpowiedzi