piotrek111702 Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Witam Przeglądając ostatnio rowery na CentrumRowerowe.pl natknąłem się na rower https://www.centrumrowerowe.pl/rowery/gorskie-mtb/29-cali/p,rower-level-b5-czarny-srebrny-zielony-mat-l-21-kross,642043.html?skad=exportfacebooklayout#76152041 Moje pytanie brzmi jakie są największe zalety i wady tego rowerka ? Opłaca się go zakupić ? Czy może poszukać czegoś lepszego w tym przedziale cenowym. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Rower nie jest zły. Wygląda fajnie a Kross to sprawdzona firma o dobrym stosunku cena/jakość. Wady? Amorek na sprężynie, Korba na octalink ( i tak niebo lepiej niż kwadrat), przeciętne hamulce. Do jazdy jak najbardziej się nadaje. Jeśli taka specyfikacja Ci wystarcza to bierz i będziesz zadowolony. Jeśli jesteś typem który zaraz będzie wszystko wymieniał na lepsze itd to pomyśl o niższym modelu, bo ramy mają te same.
GRdeR20002 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zależy jakim typem człowieka jesteś, jeśli lubisz majsterkować i masz do tego smykałkę (albo znajomego który się na tym zna) to dużo lepszą opcja jest branie Kross Level B2, bądź nawet B1. rama jest identyczna aż do modelu B6. W B2 hamulce to Tektro hdc-300, sam takie posiadam, szału nie ma, ale jak na moją masę (70kg) spokojnie dają radę. Początkowo bym ich nie wymieniał a zainwestowałbym raczej w napęd, czyli wywalić cały stary napęd i włożyć coś nowego, 2x10. (deore, slx) Taki zabieg na nowych częściach wyjdzie około 1000zł. Już z samej różnicy w cenie B2 a B5 mamy 800zł, przy sprzedaży części starego napędu jeszcze wyjdziemy na +. Drugą rzeczą to wymiana amoryzatora, ale wszystko po kolei W każdym razie według mnie albo B2 i iść w upgrade, albo B7 które posiada już inną ramę, (cena to około 3500) raczej nie wybierałbym nic pomiędzy. 1
Tao7994 Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) 21 godzin temu, GRdeR20002 napisał: W każdym razie według mnie albo B2 i iść w upgrade, albo B7 które posiada już inną ramę, (cena to około 3500) raczej nie wybierałbym nic pomiędzy. Dokładnie Edytowane 21 Listopada 2017 przez Tao7994
Rekomendowane odpowiedzi