Rower i Las Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam, mam problem ze sterami nie mogę ich dobrać pod sztywny widelec (1/18 średnica wewnętrzna 26mm zewnętrzna 28 mm fotka ) https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/sztywne-widelce-rowerowe/mtb/p,unibike-widelec-mtb-26-rura-1-1-8-cala-a-head-czarny-unibike,631808.html?_pli=e0a49f Rama to Accent ranger średnia główki 44 bądź 45 mm czy są takie stery by dobrać pod te widełki, kupiłem Accent HSI -80 pół zintegrowane miski pewnie wejdą ale na górze jest taki luz, nigdy nie miałem do czynienia z nowszym typem sterów. Na filmie tylko dopasowywane ale widać wyraźną przestrzeń, na końcu jest jeszcze plastykowa podkłada to trochę niweluje luz, no i pozostaje gwiazdkę jak ją wsadzić ?
LALA Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Po pierwsze musisz dokładnie dobrać stery pod główkę nie pod rurę, rura to 1,1/8 i koniec kropka. gwiazdkę najlepiej nabić urządzeniem do tego przeznaczonym, bo mega łatwo zrobić to krzywo. Żeby stwierdzić czy są luzy w sterach musisz je osadzić, dać smar na łożyska, skręcić wszystko z kołem i kierownicą dopiero potem szukać dziury w całym. Takie wróżenie to tak jak by pytać się dziś czy jutro będzie o 12:06 słoneczko czy jednak schowa się za chmurę, bez patrzenia na prognozę pogody. Osadź stery, zamontuj wszystko i pisz jak coś nie będzie grało.
Fenthin Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Czy to aby na pewno widelec ze sterówką 1 1/8"? I nie pytam, jaki zamówiłeś, lecz jaki dostałeś. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Fenthin
Rekomendowane odpowiedzi