Skocz do zawartości

SKŁADAK- Projekt 1800zl.

bruno824

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym wam przedstawić mój projekt 1800zl. Jest to mój pierwszy rower, który złożyłem. Może przejdę do szczegółów. Rower na kołach 26 cali

RAMA- PaXson rozmiar 22. (Rama sprowadzana z Włoch, która była robiona pod jakieś towarzystwo kolarskie)

AMORTYZATOR- Suntour raidon xcr rl powietrzny 100mm

KOLO PRZOD- obręcz mavic Piasta deore

KOLO TYŁ- obręcz nuked Piasta formula

KORBA SHIMANO M590

PRZERZUTKA- shimanoo zee 10s

MANETKA- shimano zee 10s 

KASETA- deore cs Hg 50 10s

BLAT PRZEDNI- Narrow wide 38t

ŁAŃCUCH kmc x 10.73

HAMUKCE (na zdjęciu brak) avid BB5 klamki avid fr 5 i tarcze deore rt66

KIEROWNICA MOSTEK- scott

STERY- accent maszynowe uszczelniane

SZTYCA- Ritchey

SIODELKO- ze starej szosy

waga roweru  11,5 kg. Ogólnie wydałem 1800zl. Co myślicie o tym projekcie ? Miałem plan zmieścić się w 11 kg lecz nie wyszło ;( 

IMG_0459.JPG
Opublikowano (edytowane)

jak sprawuje Ci się zee ? i jaki to model dokładnie ? , sam planuje zakupić ZEE RD-M640 SHADOW+

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Zee jak dla mnie niszczy konkurencje.jest to model który obsługuje kasetę 11-36, a ludzie wrzucają ja do kasety która ma 42 t i tez daje radę. Sprężyna od sprzęgła na prawdę mocna, ogólnie robi robotę ;) szczerze polecam. Nie spotkałem się ze zła opinia na jej temat 

Popatrz na youtubie, sporo filmików jest na temat tej przerzutki. Sam zobaczysz jak śmiga ;)

Opublikowano
3 godziny temu, bruno824 napisał:

Zee jak dla mnie niszczy konkurencje.jest to model który obsługuje kasetę 11-36, a ludzie wrzucają ja do kasety która ma 42 t i tez daje radę. Sprężyna od sprzęgła na prawdę mocna, ogólnie robi robotę ;) szczerze polecam. Nie spotkałem się ze zła opinia na jej temat 

Popatrz na youtubie, sporo filmików jest na temat tej przerzutki. Sam zobaczysz jak śmiga ;)

No własnie czytałem wszystkie opinie i oglądałem na YT ;) chciałem składać na Deore ale Zee jest podobno dużo lepsze i trwalsze jeśli chodzi o wyczynową jazdę :)

Opublikowano
3 godziny temu, bruno824 napisał:

Zee jak dla mnie niszczy konkurencje.jest to model który obsługuje kasetę 11-36, a ludzie wrzucają ja do kasety która ma 42 t i tez daje radę.

W takim razie Zee FR :)

Z 42T o tak na graniicy niestety, trzeba by dawać dłuższą śrubę bo słabo wchodzi na ostatni blat, a wtedy też trochę gorzej pracuje na mniejszym. Dla tego ja wstawiłem Saint ze średnim wózkiem, a przynajmniej dłuższym niż Zee i jest spoko, w Konie mam takie Zee z kasetą 11-36 i wcześniej z 11-42 na niej eksperymentowałem, pewnie do tego jeszcze wrócę, w tej chwili wystarczy koło przełożyć i już.

A przerzutka jak najbardziej świetna, do tego sama nie kosztuje strasznie dużo, a i manetka Zee fajnie pracuje i droga nie jest.