muszyniak Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam, posiadam nawigację Mio Cyclo 200. Pytanie banalne, czy ktoś może wie po co temu urządzeniu gniazdo czytnika kart mikrousb, podobno można wgrać inne-nowe mapy, czy ktoś to sprawdzał i testował. Dziękuję za odpowiedzi.
rychu-90 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Również jestem ciekaw jak jest z tymi dodatkowymi mapami. Wie ktoś czy można to jakość rozbudować mapy samemu albo kupić dodatkowy pakiet (niestety na oficjalnej stronie nic takiego nie widziałem). Mam pakiet Europa środkowa, a potrzebowałbym rozszerzyć o Skandynawię.
Marek Karnecki Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Mapy raczej nie - tj na pewno nie oficjalnie. Zaś czytnik służy raczej to poszerzenia pamięci na trasy // czyli ścieżki Sam używam Mio Cyclo 200 i jest super rozwiązaniem => 40 lat ponad z groszem za mną i odkrywam dzięki temu urządzeniu nowe tereny wokół miejsca zamieszkania a wydawało by się że wszystko znam
SzEwIoR Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Mam pytanko odnośnie nawigacji czy opcja surprise me jest powtarzalna tzn chodzi mi o to czy codziennie jak będę np dawał dystans 50km powiedzmy to zawsze będzie pokazywać te same trasy czy inne.
Robak88 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Testowałem Suprise Me i jest to zupełnie losowe, ale może się zdarzyć tak, że wybierze tę samą trasę. Na kilka razy może być ciekawie, ale w końcu zacznie się dublować, powielać. 1
SzEwIoR Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jeszcze jedno pytanko jasność wyświetlacza jest stała czy się reguluje jak w smartphonach? Bez problemu można wygrywać swoje trasy i nas poprowadzi?
Robak88 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Tak, można regulować jasność. Co do wgrywania tras to jak najbardziej. Każdy plik .gpx możesz wgrać i nawigacja Cię poprowadzi. 1
muszyniak Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 tak można wgrywać swoje zaplanowane (utworzone trasy) na stronie Welcome to Mio Share
marega Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Chciałbym zakupić jakieś urządzenie GPS/nawigację rowerową w sensownej cenie i Mio Cyclo 200 może byłoby takim, ale mam pytanie. Wgrywanie śladu planowanej trasy w formacie GPX: - czy Mio Cyclo 200 rozpoznaje każdy plik GPX tworzony w różnych źródłach? np. na Traseo? (Traseo ma lepsze/dokładniejsze mapy niż Google Maps i tam można stworzyć trasę oraz wygenerować GPX) - jeśli przyjmuje dowolne GPX to czy podaje zadaną ścieżkę dokładnie jak wgrana czy stara się dopasować do dróg zawartych w swojej zainstalowanej mapie? Pozdrawiam
Redzi30lub Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Każdy plik gpx dodaje na stronie mioshare po zalogowaniu się. Po podlaczeniu urządzenia do komputera i otwarciu aplikacji agent cyclo automatycznie synchronizację i prześlę mapę do nawigacji
marega Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 OK, dzięki Redzi30lub, już wszystko ogarnąłem Kupiłem Mio Cyclo 200 i po pierwszej jeździe jestem pozytywnie nastawiony do tego sprzętu. Zrobiłem sobie ślad trasy do przejechania na stronie Traseo.pl. Jest tam bardzo intuicyjna obsługa tworzenia/korekty ścieżki, myślę, że łatwiej jak na MioShare. Tam można zapisać plik w 4 formatach, również w GPX. Ten plik wprost przekopiowałem z kompa do nawigacji Cyclo 200 i wszystko super działa. Cyclo 200 prowadził bez błędu całą drogę przez prawie 80 km wg wcześniej zadanej ścieżki, jednocześnie zapisując aktualną trasę przejazdu z wszystkimi "skokami w bok" Bateria też trzyma przy rozsądnym użytkowaniu tyle ile producent podaje czyli ok. 10 godzin
Ko-ko jumbo i do przodu! Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 Właśnie nabyłem drogą kupna Mio Cyclo 200. Rozpakowałem i zamontowałem sprzęt na kierownicy odrazu. I to co mnie mocno zaskoczyło to fakt iż nawigacja nie prowadziła mnie najkrótszą drogą tylko na trasie która według google powinna mieć około 8.76km Mio na siłę ciągnęło mnie "dookoła" przez grawel las itp gdzie trasa wynosiła 12,7km. ( zaznaczam że obie lokalizacje były w "środku "miasta). To normalne? Może jest coś w opjach czego ja nie moge znaleźć co powinno być włączone względnie wyłączone? Proszę o support
Rekomendowane odpowiedzi