hexagonr4 Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Czesc dzisiaj chce sobie pojezdzic na rowerze i pomyslalem ze dokręce sobie troche hamulec tylni więc przyciągnłem go do siebie i dokrecilem srebrną srube. Nie jestem pewiem czy stalo się to po tym czy przed tym jak dokręcilem ten hamulec ale wylal mi sie plyn z tego co jest troche pod linką hamulca i mam caly tyl rowera w jakims oleju, pozniej jade sobie i probowalem wyhamowac i hamulec wogole nie dzialal, moze ktos powiedziec o co chodzi? jestem w tym kompletnie zielony i wogole sie tym nie interesuje
Puncu Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Pokaż.Z tego co piszesz chciałeś podciągnąć linkę w hydraulicznych hamulcach gdzie linki nie ma Wysłane z mojej Nokii 3310
hexagonr4 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Opublikowano 10 Listopada 2017 Na kierownicy chcialem hamulec podkrecic bo widzialem jak moj kolega tak robil Tak wogole mam hamulce Tektro Disc Aquila i ludzie pisza ze sa do kitu
Gość Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 To jest hamulec tarczowy, ale mechaniczny na linkę, także nic nie powinno Ci się wylać. Zrób nam zbliżone zdjęcie jak to teraz wygląda i jak wygląda tarcza.
hexagonr4 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Opublikowano 10 Listopada 2017 Cholera mialem zrobic ale cos sie popsulo zrobie za 10 minut Jak nie jak sie wylalo?
Gość Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Czekamy na zdjęcie, bo nie tylko mnie coś tu się nie zgadza
Gość Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Jak się doczekamy tych obiecanych zdjęć to będziemy żyć.
hexagonr4 Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 Dobra juz ide do rowera obok tego jest pelno oleju i jest nawet na felgach
hexagonr4 Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Żyjecie? Edytowane 11 Listopada 2017 przez hexagonr4
hexagonr4 Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 Dałem te zdjęcia i nic.
Gość Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 ten rower ma mechaniczne hamulce tektro aguila. Nic nie miało prawa sie z niego wylać bo nie ma w nim żadnego płynu. Natomiast czymkolwiek oblany jest hamulec, jeśli doszło do zaolejenia klocków musisz je zdemontować, dokładnie wszystko wyczyścić i odtłuścić i ZAMONTOWAĆ NOWE KLOCKI. Obecne są do wyrzucenia.
Antyszprycha Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 możnajeszcze spróbować wypalić klocki nad palnikiem
hexagonr4 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 To jak tam sie jakis olej dostal? nic z tym nie robilem. Ile kosztuja nowe klocki i czemu musze wszystko odtluscic?
egzo23 Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Musiało się coś wylać. Albo ktoś coś wylał. Napewno nie z roweru.Odtłuścić muszisz. Tarcze pewnie odratujesz. Klocki... Już nie koniecznie. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Hamulce działają dzięki tarciu klocków o tarcze. A co olej robi z tarciem? ... ZMNIEJSZA.Tak jak.ty poślizgnięcia się na plamie oleju tak klocki ślizgają się po tarczy zamiast trzeć.Tarcza to zwykły metal. Odtłuścis i będzie git. Klocki napiły się, wciągnęły część tego oleju i jest on nie do usunięcia. Dlatego zalecam ich wymianę na nowe. Koszt to kilkadziesiąt złotych. Zależy od klasy firmy i materiału. Powiedzmy 20-60zł
hexagonr4 Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Opublikowano 18 Listopada 2017 czym to odtluscic? najlepei sciagnac opone i odtluscic tam wszystko tak?
Gość Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 Udaj się do pierwszego lepszego serwisu/sklepu rowerowego i pokaż/powiedz im w czym jest problem. Sam sobie nie dasz rady z obecnym stanem wiedzy na temat serwisowania roweru. Będziesz musiał ponieść trochę kosztów naprawy/odtłuszczenia i ewentualnej wymiany klocków, ale będzie to dla Ciebie najbezpieczniejsze wyjście z sytuacji.
Gość Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 Udaj się do pierwszego lepszego serwisu/sklepu rowerowego i pokaż/powiedz im w czym jest problem. Sam sobie nie dasz rady z obecnym stanem wiedzy na temat serwisowania roweru. Będziesz musiał ponieść trochę kosztów naprawy/odtłuszczenia i ewentualnej wymiany klocków, ale będzie to dla Ciebie najbezpieczniejsze wyjście z sytuacji.Popieram. Nie wszystko.trzeba robić samemu. A jeśli bardzo chcesz dowiedzieć co jak i z czym.... Zacznij od tego tytułu
egzo23 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Dobra książka. Polecam. Czasem lepiej poczytać książkę niż szperać w sieci. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
hexagonr4 Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Opublikowano 23 Listopada 2017 Nie no teraz pojezdzilem troche i hamulce hamują gorzej ale nie az tak gorzej. Jest minimalna roznica ale racja, lepiej zeby dzialaly na pociągnięcie malego paluszka.
Rekomendowane odpowiedzi