skraburski Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Już miałem zamówionego edga 530 i doczytałem na forum garmina o limicie 100 segmentów i że nie działa przy włączonej nawigacji. Anulowalem zamówienie i ponownie zamówiłem wahoo. https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=GH8xDQL0P19D98456k8nz9https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-1030/148213/strava-live-segments-navigation---cases
orzecho Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Już miałem zamówionego edga 530 i doczytałem na forum garmina o limicie 100 segmentów i że nie działa przy włączonej nawigacji. Anulowalem zamówienie i ponownie zamówiłem wahoo.Na stravie mam ponad 250 segmentów oznaczonych i wszystkie działaja na Wahoo oprócz tych których nachylenie jest w dół. A tu w Garminie jakieś limity i niedzialajace w czasie nawigacji. Bez sensu. Ja też się nad 830 zastanawiałem ale jeśli tak jest to chyba muszę się głęboko zastanowić. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka 1
skraburski Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Ja tak samo, ponad 250 segmentów i działające wahoo w którym rozwaliłem ekran z mojej winy. Chciałem garmina bo mam zegarek i miałbym jeden ekosystem. Ale jak doczytałem o segmentach to zrezygnowałem. W wahoo lepiej też działa pobieranie tras z ridewithgps bo też nie ma limitu a w garminie tylko 10 wybranych.
Łukasz_P Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Temat jest do obejścia: Not quite true. Strava segments will work when following a course provided that the course was created on Strava and loaded to the Edge using the Strava Route app.
eathan Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Ciekawostka i lekko OT. Wczoraj odkryłem, że na stokach narciarskich też są segmenty i można zrobić koma
mareq Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Przecież sam możesz tworzyć segmenty. Strava nie ogranicza tego gdzie on będzie.
piotr.solek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 2 godziny temu, eathan napisał: Ciekawostka i lekko OT. Wczoraj odkryłem, że na stokach narciarskich też są segmenty i można zrobić koma Wejście na Mount Everest też jest. 1
JaW Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 7 godzin temu, Łukasz_P napisał: Temat jest do obejścia: Not quite true. Strava segments will work when following a course provided that the course was created on Strava and loaded to the Edge using the Strava Route app. O, to może się zdecydowanie przydać Wypróbuję przy najbliższej okazji. Dzięki, Łukasz. 1
eathan Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 7 godzin temu, mareq napisał: Przecież sam możesz tworzyć segmenty. Strava nie ogranicza tego gdzie on będzie. tak, ale to są narciarskie segmenty... a nie rowerowe
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 1 minutę temu, eathan napisał: tak, ale to są narciarskie segmenty... a nie rowerowe Nic nie stoi na przeszkodzie, by się przejechać i utworzyć z tego własny segment, a potem próbować poprawić swoje wyniki ;):
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2020 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Czy jest jakiś magiczny sposób na wyfiltrowanie statystyk dla każdej aktywności osobno ? Jazdę rowerem oznaczam jako "RIDE" , Jazdę na trenażerze jako "Virtual Ride" plus zaznaczam ptaszek "indoor". Mimo to nie moge nigdzie zobaczyć przebiegu osobno na trenażerze a osobno na zewnątrz. Czy jest na to jakiś sposób?
Damios Opublikowano 23 Stycznia 2020 Opublikowano 23 Stycznia 2020 W dniu 22.01.2020 o 09:36, JaW napisał: O, to może się zdecydowanie przydać Wypróbuję przy najbliższej okazji. Dzięki, Łukasz. Działa 🙂 Ja tworzę zawsze trasy w Stravie i otwieram przez Strava Routes w Garminie. Jak sobie na Stravie oznaczysz segment gwiazdką to wyświetli Ci go podczas jazdy na nawigacji. 15 minut temu, zibi_j1 napisał: Czy jest jakiś magiczny sposób na wyfiltrowanie statystyk dla każdej aktywności osobno ? Jazdę rowerem oznaczam jako "RIDE" , Jazdę na trenażerze jako "Virtual Ride" plus zaznaczam ptaszek "indoor". Mimo to nie moge nigdzie zobaczyć przebiegu osobno na trenażerze a osobno na zewnątrz. Czy jest na to jakiś sposób? Training -> My Activities -> Sport i wybierasz rodzaj aktywności. 1
nctrns Opublikowano 23 Stycznia 2020 Opublikowano 23 Stycznia 2020 16 minut temu, zibi_j1 napisał: Czy jest na to jakiś sposób? Elevate for Strava. W sekcji Year Progressions, możesz wyłączyć ze statystyki indoor rides. Wtedy sobie możesz obliczyć ile przejechałeś na samym trenażerze.
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2020 Opublikowano 23 Stycznia 2020 30 minut temu, Damios napisał: Activities -> Sport i wybierasz rodzaj aktywności. Wyfiltorwać potrafię. A jakiś sposób na zsumowanie tego? 23 minuty temu, nctrns napisał: Elevate for Strava. W sekcji Year Progressions, możesz wyłączyć ze statystyki indoor rides. Wtedy sobie możesz obliczyć ile przejechałeś na samym trenażerze. Dzięki! Przez to że trenażer oznaczam jako Virtual Ride, mogę podejrzeć statystyki razem i osobno dla każdej aktywności. Jedyna upierdliwość jaka pozostała, to zmiana typu treningu "z palca" po zaciągnięciu go z apki Brytona.
Zeus666 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Trochę z innej beczki - czy ktoś wie, czy w Stravie można ukryć mapę udostępniając aktywność? Mógłbym udostępnić trening publicznie, ale pokazywanie światu, gdzie dokładnie mieszkam jest mi nie w smak. Czy można pokazać aktywność, ale ukryć mapę? Ja takiej opcji nie widzę, albo pokazuję aktywność śledzącym, albo wszystkim, albo nikomu i to tyle, a każdy kto widzi aktywność, widzi i mapę. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Zeus666
skraburski Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zobacz na ustawienia prywatności. Możesz też pokąsać mapę ale ukryć np 1km wokół domu.
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Na szczęście tej mapki udostępnionej nie da się przybliżyć. Jeśli ktoś mieszka, tak jak ja, na wielkim osiedlu, gdzie mieszka pewnie 1/4 miasta, to ten okrąg prywatności o promieniu 1 km jest wystarczający. Jeśli nie jest, to dodaj ich kilka w pewnych odstępach, aby objęły całą okolicę. Edit: Chyba jednak nakładające się strefy nie pomogą (https://support.strava.com/hc/en-us/articles/115000173384): Cytat Only one Privacy Zone can be applied to the start or end point for each activity. So if you have multiple, overlapping Privacy Zones, only one will be applied to each start or end point. Zostaje tylko obcinanie aktywności lub wyłączanie zapisu kilka km od domu. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez karolg
orzecho Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 Witam czy jest możliwość żeby na Stravie nie zliczało virtualnych kilometrów przejechanych na trenażerze do ogólnej liczby kilometrow pokazywanych w statystykach. Jazda zmieniona na Virtual Ride ale to nic nie daje. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
orzecho Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 Nie ma takiej opcji. Właśnie tak myślalem ale wolałem zapytać. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
piotr.solek Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) 2 godziny temu, orzecho napisał: Właśnie tak myślalem ale wolałem zapytać. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Jedyne, co można robić i ja stosuję, to tworzysz sobie dodatkowy "rower" np. u mnie "indoor bike 20" i po ukończonym ćwiczeniu zaznaczasz ten profil. Dzięki temu łatwo się rozeznać, ile przejechałeś. Zakładka mój profil, na dole masz "rowery". Potem już tylko odejmujesz od całkowitego dystansu ten wirtualny. Edytowane 5 Lutego 2020 przez piotr.solek 1
dfq Opublikowano 6 Lutego 2020 Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) W dniu 5.02.2020 o 09:46, orzecho napisał: Witam czy jest możliwość żeby na Stravie nie zliczało virtualnych kilometrów przejechanych na trenażerze do ogólnej liczby kilometrow pokazywanych w statystykach. Jazda zmieniona na Virtual Ride ale to nic nie daje. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Instalujesz dodatek Elevate (np pod chrome) i tam masz możliwość rozróżnienia różnych statystyk ( Walk, Hike, Workout, Ride, VirtualRide, wszystkie, wybrane etc) Edytowane 6 Lutego 2020 przez dfq
Wojtek O. Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Ludu mój ludu zainstalowałem strave ale mapke zrobił mi kosmiczną. W innych apkach czegoś takiego nie miałem:( Edytowane 16 Lutego 2020 przez Wojtek O.
Fimala Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Miał ktoś z was dzisiaj problem z synchronizacją Wahoo i Stravy? Po 8 rano skonczyłem jazde i niestety nie udało się zsynchronizować aktywności ze Stravą.
mareq Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Ja tak ostatnio miałem z sigmą. Musiałem w aplikacji w ustawieniach połączenia ze stravą wyrazić jakąś zgodę. Może po jakiejś aktualizacji androida zmieniły się ustawienia zabezpieczeń. Spróbuj.
Rekomendowane odpowiedzi