Gość Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) W tym wątku będziemy wyjaśniać nieścisłości i wątpliwości związane ze Stravą. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, co gdzie i jak znaleźć na Stravie lub po prostu chce się pochwalić jakimś zwycięstwem segmentowym długo wyczekiwanym to wrzucajmy tutaj screeny. @Wojtek segmenty jakie miałeś na danym przejeździe są zawsze pod mapką oraz wykresem z wysokością. A tutaj coś co do dnia dzisiejszego jest moje Edytowane 10 Listopada 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 To ja zacznę. Jak się sprzęgnie konto na Stravie z kontem na platformie Garmina, to czy aktywności z np zegarka Garmin zrzucają się automatycznie i czy są publikowane dla świata na Stravie od razu wszystkie jak leci czy też można je jakoś selektywnie wybierać?
Gość Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Nie mam Garmina, ale chyba to Ci wszystko wyjaśni https://support.strava.com/hc/en-us/articles/216918057-Uploading-from-a-Garmin-device-
Gość Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 U mnie automatycznie wrzuca z Garmina wszystko na Stravę.
malkontent Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Ja polecam doinstalować dodatek Stravistix. Dodaje fajne rozbudowane statystyki. Edytowane 10 Listopada 2017 przez malkontent 1
Korposzczur Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 https://addons.opera.com/pl/extensions/details/stravistix-for-strava Jak najbardziej polecam. Mi się szczególnie przydają rozszerzone statystyki dla aktywności i segmentów.
suqub Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Będę testował. Dodatek dodany i sprawdzony już na stravie.
Gość Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Dobra, dobra. Co dokładnie daje ten cały Stravistix? Jak wyglądają te dodatkowe statystyki i jakich parametrów dotyczą? Może ktoś podrzucić jakieś screenshoty najlepiej z rzetelnym, koleżeńskim opisem?
hank Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) - Edytowane 10 Marca 2019 przez hank
suqub Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Ja również tak mam. Nie miałem póki co potrzeby zgłębić dlaczego.
Yogurt Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 jest mozliwisc uploadowania tetna do stravy bez wykupywania premium? wszystko mi sie przesyla z polar flow do stravy poza danymi o pulsie
nctrns Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Powinno wskakiwać tętno bez problemu. Coś nie tak z uploadem albo plikami z polara? 1
suqub Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja sychronizuje wahoo fitness i tętno przechodzi bez problemu. A polarne dobrze się zapisuje? 1
Yogurt Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 na polarze tetno zapisuje, najwazniejsze ze wiem ze nie potrzebuje premium teraz moge kombinowac co jest nie tak. dzieki
dfq Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Bardzo fajny jest ten dodatek Stravistix. Od dłuższego czasu szukałem możliwości połączenia wszystkich swoich aktywności. Na rower używam licznika Sigma 23.16 HR CAD, na rowerek stacjonarny opaske HR i aplikacje PolarBeat a na inne aktywności ( marsze, wycieczki, marszobiegi itp) zegarek Polar m430. Niestety bezpośrednie "polączenie" dwóch światów Sigmy i Polara jest wręcz niemożliwe. Zacząłem więc automatycznie synchronizowac wszystkie te dane na Strave free. Analiza w opcji free jest bardzo uboga. Dzieki Stravistixowi mogę przeglądnąć dużo wiecej statystyk. A szczególnie podoba mi się wykres Multisport Fitnes Trend : Bardzo interesujące i motywujące. Polecam Edytowane 15 Lutego 2018 przez dfq 1
MikeDozer Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Stravistix to głowny powód używania stravy przeze mnie Teraz nowa beta wyszła i jest szansa na nowe ficzery. Tylko trzeba ręcznie wgrać. Najfajniejsze jest to, że łączy bieganie i rower. Można łatwo też zauwazyć co ma większy wpływ na poziom fitness. 60minut na szosie nie jest równe 60minutom w trudnym terenie na mtb to się wydaje jasne, ale cyferki pomagają. Oczywiście nie należy brać tego za wyrocznię. Edytowane 15 Lutego 2018 przez MikeDozer
Gość Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 Jakim cudem Strava (a właściwie Stravistix) mierzy mi ilość watów na kilogram, skoro nie posiadam miernika mocy? Skąd ma te wyliczenia i na jakiej podstawie? No i najważniejsze - można im ufać?
suqub Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Niestety to są tylko szacunki. Ja bym im nie ufał. Gdzieś jest napisane według jakiego modelu jest to liczone.
Korposzczur Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Strava szacuje moc ze wzoru: https://support.strava.com/hc/en-us/articles/216917107-How-Strava-Calculates-Power Stravistix podaje moc znormalizowaną na podstawie stref mocy: więcej info tu
Grzeszaldo Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Panowie a ja ma takie pytania moze to dla kogos wydawać się oczywistościa... a wiec: 1. jak mam ustawic aby trening nie był prywatny i można bylo go udostepniac a za raze nie była widoczna strefa tzn dom ??
piotr.solek Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Warto korzystać z miesięcznych, darmowych subskrybcji. Pojawiają się co jakiś czas. Można przykładowo subskrybować usługę premium i od razu anulować. Usługa będzie wtedy aktywna tylko do końca promocyjnego okresu.
suqub Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Nie korzystałem jeszcze. Sądziłem, że jest tylko jedna możliwość. W jaki sposób otrzymujesz o nich informacje?
Rekomendowane odpowiedzi