Skocz do zawartości

Strava bardziej strawna...

SzajBajk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W tym wątku będziemy wyjaśniać nieścisłości i wątpliwości związane ze Stravą.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, co gdzie i jak znaleźć na Stravie lub po prostu chce się pochwalić jakimś zwycięstwem segmentowym długo wyczekiwanym to wrzucajmy tutaj screeny.

@Wojtek segmenty jakie miałeś na danym przejeździe są zawsze pod mapką oraz wykresem z wysokością.

Wojtek segmentów brak.jpg

A tutaj coś co do dnia dzisiejszego jest moje :);)

2017_11_10_10_01_29_3.9_km_Ride_Segment_in_Województwo_dolnośląskie_Poland_on_Strava.jpg

2017_11_10_10_04_49_2.4_km_Ride_Segment_in_Kraków_małopolskie_Poland_on_Strava.jpg Edytowane przez Gość
Opublikowano

To ja zacznę. Jak się sprzęgnie konto na Stravie z kontem na platformie Garmina, to czy aktywności z np zegarka Garmin zrzucają się automatycznie i czy są publikowane dla świata na Stravie od razu wszystkie jak leci czy też można je jakoś selektywnie wybierać? 

Opublikowano (edytowane)

Ja polecam doinstalować dodatek Stravistix. Dodaje fajne rozbudowane statystyki.

Edytowane przez malkontent
  • Pomógł 1
Opublikowano

Będę testował. Dodatek dodany i sprawdzony już na stravie.

Opublikowano

Dobra, dobra. Co dokładnie daje ten cały Stravistix? Jak wyglądają te dodatkowe statystyki i jakich parametrów dotyczą? Może ktoś podrzucić jakieś screenshoty najlepiej z rzetelnym, koleżeńskim opisem? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również tak mam. Nie miałem póki co potrzeby zgłębić dlaczego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jest mozliwisc uploadowania tetna do stravy bez wykupywania premium? wszystko mi sie przesyla z polar flow do stravy poza danymi o pulsie

Opublikowano

Powinno wskakiwać tętno bez problemu. Coś nie tak z uploadem albo plikami z polara?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja sychronizuje wahoo fitness i tętno przechodzi bez problemu. A polarne dobrze się zapisuje?

• Lubię to! 1
Opublikowano

na polarze tetno zapisuje, najwazniejsze ze wiem ze nie potrzebuje premium teraz moge kombinowac co jest nie tak. dzieki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Bardzo fajny jest ten dodatek Stravistix.

Od dłuższego czasu szukałem możliwości połączenia wszystkich swoich aktywności.

Na rower używam licznika Sigma 23.16 HR CAD, na rowerek stacjonarny opaske HR i  aplikacje PolarBeat a na inne aktywności ( marsze, wycieczki, marszobiegi itp)

zegarek Polar m430.

Niestety bezpośrednie "polączenie" dwóch światów Sigmy i Polara jest wręcz niemożliwe.

Zacząłem  więc automatycznie synchronizowac wszystkie te dane na Strave free. Analiza w opcji free jest bardzo uboga.

Dzieki Stravistixowi mogę przeglądnąć dużo wiecej statystyk.

A szczególnie podoba mi się wykres Multisport Fitnes Trend :

2018-02-15_102939.thumb.jpg.f38fce8e944a0597569f07dc2b970664.jpg

Bardzo interesujące i motywujące.

Polecam

Edytowane przez dfq
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Stravistix to głowny powód używania stravy przeze mnie :) Teraz nowa beta wyszła i jest szansa na nowe ficzery. Tylko trzeba ręcznie wgrać.

Najfajniejsze jest to, że łączy bieganie i rower. Można łatwo też zauwazyć co ma większy wpływ na poziom fitness. 60minut na szosie nie jest równe 60minutom w trudnym terenie na mtb :) to się wydaje jasne, ale cyferki pomagają. Oczywiście nie należy brać tego za wyrocznię.

str.thumb.JPG.7ba5e66f6b4f2eaf9fcd2087766cf765.JPG

Edytowane przez MikeDozer
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakim cudem Strava (a właściwie Stravistix) mierzy mi ilość watów na kilogram, skoro nie posiadam miernika mocy? Skąd ma te wyliczenia i na jakiej podstawie? No i najważniejsze - można im ufać?

Opublikowano

Niestety to są tylko szacunki. Ja bym im nie ufał. Gdzieś jest napisane według jakiego modelu jest to liczone.

Opublikowano

Panowie a ja ma takie pytania moze to dla kogos wydawać się oczywistościa... a wiec:

1. jak mam ustawic aby trening nie był prywatny i można bylo go udostepniac a za raze nie była widoczna strefa tzn dom ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Warto korzystać z miesięcznych, darmowych subskrybcji. Pojawiają się co jakiś czas. Można przykładowo subskrybować usługę premium i od razu anulować. Usługa będzie wtedy aktywna tylko do końca promocyjnego okresu.

Opublikowano

Nie korzystałem jeszcze. Sądziłem, że jest tylko jedna możliwość. W jaki sposób otrzymujesz o nich informacje?