malkontent Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Ja wczoraj musiałem ręcznie dodać trening do stravy. Generalnie zdarza się raz na jakiś czas, że polar flow nie synchronizuje się za stravą.
Krawat Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Dzień Dobry, dzisiaj rano ruszyłem z kumplem na przejażdżkę w celu zaliczenia jednego 22 kilometrowego segmentu. zrobiliśmy to bardzo szybko na KOMa w tym segmencie, jednak mi jakoś STRAVA nie zaliczyła tego segmentu wccale mimo, że przejechałem go w całości, bo kumpel ma za niego KOMA. Dlaczego i czy jest jakiś sposób na to, żeby go miał zaliczonego? ponizej załączam link do stravy z segmentem, który przejechałem, a nie jest mi zaliczony (użyłem opcji "Don't see the segment you're looking for?") https://www.strava.com/activities/1817989875/segments/4998831/potential-segment-matches
Medzamir Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Hejka. Od jakiegoś czasu Strava nie pokazuje na mapce gdzie były robione zdjęcia a dokładnie to jazda z 29 lipca już nie ma. I jak zauważyłem u innych podobnie. Ktoś coś wie czemu tak?
Korposzczur Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Jeśli usunę aktywność na Stravie, czy wtedy pomniejsza się także dystans i przewyższenie w wyzwaniach (challenges)? Znów padła mi bateria i chcę ręcznie dospawać brakujący fragment trasy, z tym że aktywności dodane ręcznie nie zaliczają się do wyzwań. Pewnie da się to obejść, podszywając się pod aplikację, ale to trudniejszy temat.
Gość Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 W dniu 10.11.2017 o 12:47, Sziva napisał: U mnie automatycznie wrzuca z Garmina wszystko na Stravę. Tak mi się przypomniało, Sigma Link na Androidzie i Sigma Data center na Windows po spięciu ze Stravą także automatycznie się synchronizują. Możemy sobie w w/w apkach ustawić szczegółowo jakie typu treningów mają być synchronizowane. Ale to materiał do opisania w manualu przyjaznym do obu aplikacji Sigmy.
Konus Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Nie wiem, czy będę korzystał ze Stravy czy e tam, ale konto sobie założyłem. Chcę zaimportować kursy od dnia, kiedy zacząłem jeździć z Garminem i znalazłem dobre narzędzie do wsadowego eksportu wielu jazd z Garmina w formacie TCX. Skrypt działa, tylko trzeba pousuwać w konsoli "didaskalia", zostawiam link:https://pastebin.com/YN6Gex5R
eathan Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 A nie lepiej użyć tapiriik.com - określasz datę i wszystko ładnie się synchronizuje.
Konus Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Próbowałem, nawet zabuliłem chłopakowi te symboliczne 5$, ale synchronizacja trwała godzinami i nic z tego nie wyszło. Nie wiem, udało mi się ożenić to z garminem i stravą, ale nie umiałem znaleźć pola określania żadnych dat, więc to olalem i poszedłem w ten skrypt. Strava przyjmuje blokami po 25 plików i po eksporcie to poszło błyskawicznie.
Poziomka30 Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Witam,problem mam i walczę już od kilku miesięcy piszę do Stravy i nic .Może znajdzie się tu ktoś kto pomoże mi w tym problemie. Więc od kilku miesięcy Strava nie pokazuje mi tętna.Mam wykupioną strave premium,mam pasek tętna ,tętno pokazuje mi w garmin connect .Żeby było łatwiej podpowiem wam ,że nie mam zakładki w ustawieniach data Permissions.To jest mega dziwne .dodaje załącznik .Jeśli ktoś może się w to zagłębić to proszę .
piotr.solek Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) W dniu 4.09.2018 o 15:01, Krawat napisał: Dzień Dobry, dzisiaj rano ruszyłem z kumplem na przejażdżkę w celu zaliczenia jednego 22 kilometrowego segmentu. zrobiliśmy to bardzo szybko na KOMa w tym segmencie, jednak mi jakoś STRAVA nie zaliczyła tego segmentu wccale mimo, że przejechałem go w całości, bo kumpel ma za niego KOMA. Dlaczego i czy jest jakiś sposób na to, żeby go miał zaliczonego? ponizej załączam link do stravy z segmentem, który przejechałem, a nie jest mi zaliczony (użyłem opcji "Don't see the segment you're looking for?") https://www.strava.com/activities/1817989875/segments/4998831/potential-segment-matches Tak, ale pierw należy sprawdzić, jak bardzo odczyt z urządzenia odbiega od trasy segmentu (segment też może mieć wariacje). Można do nich napisać. Sam tak skorygowałem kilka wyników. 2 godziny temu, Poziomka30 napisał: Witam,problem mam i walczę już od kilku miesięcy piszę do Stravy i nic .Może znajdzie się tu ktoś kto pomoże mi w tym problemie. Więc od kilku miesięcy Strava nie pokazuje mi tętna.Mam wykupioną strave premium,mam pasek tętna ,tętno pokazuje mi w garmin connect .Żeby było łatwiej podpowiem wam ,że nie mam zakładki w ustawieniach data Permissions.To jest mega dziwne .dodaje załącznik .Jeśli ktoś może się w to zagłębić to proszę . Link do poczytania. Mam w zakładce "data permissions" tylko informacje , że wyraziłem zgodę (przechowywanie,wymianę) przetwarzanie danych odnośnie zdrowia (Health-Related Data- You have allowed access) . Być może na etapie parowania urządzenia ze STRAVA (np garmin connect-strava) , nie została zaznaczona odpowiednia zgoda. Być może pulsometr został dodany później, co nie zmienia wcześniejszych ustawień. Ja bym rozłączył konta i połączył ponownie, zwracając uwagę, na pozwolenia, jeśli pulsometr jest innej marki. Edytowane 28 Października 2018 przez piotr.solek
LuckyLuk Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 Gdzieś, kiedyś trafiłem na stronkę ze wszystkimi KOMami i wyzwaniami stravy. Teraz nie mogę se przypomnieć nazwy stronki, a wygooglowac też ciężko. Ktoś zna?Wysłane z Tapatalka
slavoog Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 49 minut temu, LuckyLuk napisał: Gdzieś, kiedyś trafiłem na stronkę ze wszystkimi KOMami i wyzwaniami stravy. Teraz nie mogę se przypomnieć nazwy stronki, a wygooglowac też ciężko. Ktoś zna? Wysłane z Tapatalka o to chodziło? https://www.kom.club/ 1
LuckyLuk Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 Dokładnie o to, dzieki Wysłane z Tapatalka
piotr.solek Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Pamiętajcie ,że przez jakiś czas, jest możliwość wygenerowania rocznej prezentacji, swoich , sportowych osiągnięć. Generowany jest link a video można pobrać do swojego archiwum. Usługa nie jest dostępna przez cały rok i po jakimś czasie nie będzie można wygenerować prezentacji. Przykładowo mój: https://2018.strava.com/en-gb/video/041a28c3c2b23a2bf2000a8d159c5dcdf6c343aa Edytowane 1 Stycznia 2019 przez piotr.solek
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 W dniu 1.01.2019 o 12:01, piotr.solek napisał: Pamiętajcie ,że przez jakiś czas, jest możliwość wygenerowania rocznej prezentacji, swoich , sportowych osiągnięć. Generowany jest link a video można pobrać do swojego archiwum. Usługa nie jest dostępna przez cały rok i po jakimś czasie nie będzie można wygenerować prezentacji. Przykładowo mój: https://2018.strava.com/en-gb/video/041a28c3c2b23a2bf2000a8d159c5dcdf6c343aa opisz gdzie to zrobić ? ja niestety na Stravę przeniosłem sie dopiero miesiąc temu...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 9 minut temu, zibi_j1 napisał: opisz gdzie to zrobić ? Jak obejrzysz czyjś taki filmik, to pod nim się ukaże opcja zrobienia czegoś takiego w oparciu o Twoje dane. Klikasz w to i wszystko samo się dzieje.
piotr.solek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Przecie wstawiłem link. Wprawdzie mój, ale tam jest pomarańczowa zakładka "watch your film". Jak będziesz zalogowany, to po kliknięciu, automatycznie wygeneruje, nową prezentację. Edytowane 2 Stycznia 2019 przez piotr.solek
nctrns Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 @zibi_j1 jak chcesz mieć na stravie wszystko z endomondo, to wejdź na thttps://tapiriik.com/ i połącz konta stravy i endo, a potem daj synchronizację.
kaido2 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opcja była w prawym górnym rogu nad chalanges, wczoraj jeszcze ją widziałem dziś już niet. Wygenerowane filmy oczywiście nadal są : https://2018.strava.com/en-us/video/28e10fa32e8ad36ddbd43c464e46dd57f84842b9/
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Godzinę temu, nctrns napisał: @zibi_j1 jak chcesz mieć na stravie wszystko z endomondo, to wejdź na thttps://tapiriik.com/ i połącz konta stravy i endo, a potem daj synchronizację. Tak mam ale sychnronizacja 10 miesięcy wstecz trwała by wieczność. teraz mam automat wykupiony i trening ze stravy po kilku godzinach sam się przesyła.
dawid91 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Witam. Ma ktoś wykupiony pakiet "Training" za 2$ na Stravie i mógłby streścić co się w nim znajduje ? Nie posiadam pomiaru mocy czy tętna, ale lubię statystyki i wszelkie wykresy
svoboda Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 opisz gdzie to zrobić ? ja niestety na Stravę przeniosłem sie dopiero miesiąc temu...wystarczy wejść na https://2018.strava.com i kliknąć Watch Your FilmWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
suqub Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam. Ma ktoś wykupiony pakiet "Training" za 2$ na Stravie i mógłby streścić co się w nim znajduje ? Nie posiadam pomiaru mocy czy tętna, ale lubię statystyki i wszelkie wykresy W opisie pakietu masz wszystko podane.
Gość Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Jak często aktualizujecie wpisy w zakładce "Athlete Settings"? Chodzi mi o wagę, Max HR, Rest HR, Default LTHR, Cycling LTHR, Running LTHR, Cycling FTP, Running FTP, Swim FTP. Wpływa to na generowanie wykresów fitness trend i chyba na estymowane wartości statystyczne.
nctrns Opublikowano 12 Lutego 2019 Opublikowano 12 Lutego 2019 @Łabędź - a jak często robisz testy na FTP i LTHR? Aktualizuj tak często jak się testujesz
Rekomendowane odpowiedzi