Skocz do zawartości

Strava bardziej strawna...

SzajBajk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Email, a po zalogowaniu na stronie ,była oferta promo .W zeszłym roku miałem 3-4 takie promocje. W tym roku, była gdzieś ,na przełomie stycznia/lutego. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Używam SonyXperia i OruxMaps jako licznik. Po skończonej jeździe przesyłam gpx na strave i tu pojawia się rozbieżność.  W OruxMaps tętno jest pokazywane na bieżąco i po zakończonej jeździe jest w statystykach zapisywane tak jak podczas jazdy, natomiast po eksporcie gpx tętno do 6,6 km jest na poziomie 92 a od 6,7 km jest ok. Taka sytuacja jest po każdej jeździe. Jak sobie z tym poradzić jakieś pomysły? 

stravate.thumb.jpg.c85f3c638c5dbc9f1c8134a00c5cc7cf.jpg  

Opublikowano

Orux może zapisywać do tcx albo fit? Jeśli tak to zobacz czy wtedy też problem występuje.

Opublikowano
18 minut temu, nctrns napisał:

Orux może zapisywać do tcx albo fit? Jeśli tak to zobacz czy wtedy też problem występuje.

Tylko gpx

Opublikowano (edytowane)

Otwórz plik GPX w notatniku i sprawdź wartości tętna dla początkowych punktów. Jeśli zgadzają się z tymi na Stravie, to aplikacja zapisuje do pliku błędne informacje.

Edytowane przez Korposzczur
  • Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś korzysta z urządzeń które współpracuja z Garmin Connect (np. Edge 520) to z automatu każdy zapisany trening idzie na Stravę czy Endomondo. Naturalnie trzeba sobie wcześniej ustawić synchronizację kont :) Jak dla mnie to automatyczne przesyłanie jest jedną z lepszych jak nie najlepszą funkcją oferowaną przez Garmin Connect to samo dotyczy analizy treningu. Strava to takie bardziej "upublicznienie" aktywności nie mniej jednak podnosi poziom rywalizacji i chyba o to w tym chodzi :D Osobiście wolę analizować dane z poziomu Garmin Connect za to segmenty wolę śledzić na Stravie bo po prostu jest większa frekwencja niż na GC :) 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano
2 godziny temu, Korposzczur napisał:

Otwórz plik GPX w notatniku i sprawdź wartości tętna dla początkowych punktów. Jeśli zgadzają się z tymi na Stravie, to aplikacja zapisuje do pliku błędne informacje.

Dzięki za podpowiedź. W notatniku widać że jest źle od razu po wygenerowaniu z Oruxsa także lipa. Może z czasem jakaś łatka to poprawi.

47 minut temu, Eldo napisał:

Jak ktoś korzysta z urządzeń które współpracuja z Garmin Connect (np. Edge 520) to z automatu każdy zapisany trening idzie na Stravę czy Endomondo. Naturalnie trzeba sobie wcześniej ustawić synchronizację kont :) Jak dla mnie to automatyczne przesyłanie jest jedną z lepszych jak nie najlepszą funkcją oferowaną przez Garmin Connect to samo dotyczy analizy treningu. Strava to takie bardziej "upublicznienie" aktywności nie mniej jednak podnosi poziom rywalizacji i chyba o to w tym chodzi :D Osobiście wolę analizować dane z poziomu Garmin Connect za to segmenty wolę śledzić na Stravie bo po prostu jest większa frekwencja niż na GC :) 

Z oruxmaps z automatu na dropbox i potem tylko wgrać na strave zostaje, więc dużo roboty z tym niema. Co do statystyk doinstalowujemy stravistix do chroma i statystyk mam od za.... bardzo dużo :)

Opublikowano
W dniu 27.04.2018 o 08:58, lukaszwasil napisał:

Używam SonyXperia i OruxMaps jako licznik. Po skończonej jeździe przesyłam gpx na strave i tu pojawia się rozbieżność.  W OruxMaps tętno jest pokazywane na bieżąco i po zakończonej jeździe jest w statystykach zapisywane tak jak podczas jazdy, natomiast po eksporcie gpx tętno do 6,6 km jest na poziomie 92 a od 6,7 km jest ok. Taka sytuacja jest po każdej jeździe. Jak sobie z tym poradzić jakieś pomysły? 

stravate.thumb.jpg.c85f3c638c5dbc9f1c8134a00c5cc7cf.jpg  

Problem z tętnem został naprawiony po aktualizacji oruxa z wersji 7.2.12 do najnowszej 7.2.13

nie_pytaj_kto
Opublikowano
W dniu 27.04.2018 o 20:20, lukaszwasil napisał:

Z oruxmaps z automatu na dropbox i potem tylko wgrać na strave zostaje, więc dużo roboty z tym niema.

Po co tak? OruxMaps może przesyłać automatycznie do Stravy aktywność.

• Pomógł 1
Opublikowano
8 godzin temu, nie_pytaj_kto napisał:

Po co tak? OruxMaps może przesyłać automatycznie do Stravy aktywność.

Tego nie wiedziałem. Dzięki w takim razie muszę to ogarnąć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Podbijam. Aktualnie mam informację o możliwości aktywowania "premium" za darmo. Sprawdźcie na swoich profilach.

Edytowane przez piotr.solek
Opublikowano
Podbijam. Aktualnie mam informację o możliwości aktywowania "premium" za darmo. Sprawdźcie na swoich profilach.
Potwierdzam ostatnio aktywowałem. Jak się skończy okres samo się anuluje, czy trzeba coś zmienić?
Opublikowano

Jak nie anulujesz to ci z automatu przedłuży. Wejdź w ustawienia na kompie, anuluj już teraz żebyś nie zapomniał, trial ci przeleci do końca spokojnie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja mam na 2 bo kupiłem Wahoo. Ale chyba sobie zostawię bo segmenty live jednak dodają motywacji. Reszta funkcji premium jak dla mnie taka sobie. Jedyne co jeszcze pomaga to analiza tętna i wysiłku, ale to można mieć za darmo w Strativistix.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 24.05.2018 o 08:57, nctrns napisał:

Jak nie anulujesz to ci z automatu przedłuży. Wejdź w ustawienia na kompie, anuluj już teraz żebyś nie zapomniał, trial ci przeleci do końca spokojnie.

Ja inicjuje płatność przez Paypal i dostaje zaraz wiadomość na maila (Strava Inc has cancelled a Billing Agreement with you.) Oczywiście usługa premium zostaje aktywowana. Wszystkie poprzednie "promocje", w ten sposób, ,miałem uruchamiane.

Tak jak pisałem ,w pierwszym wpisie ( 11 Kwiecień), umowę można anulować (zaraz po aktywacji), zachowując miesięczną usługę premium.

Edytowane przez piotr.solek
Opublikowano

A tego z pp nie wiedziałem, ja podpiąłem kartę.

Tapatalk'd

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

nie mogę znaleźć gdzie zmienia się w Stravie mile na km. Wszystko podaje mi w milach, przeszukałem i nie znalazłem opcji zmiany mil na kilometry. Wie ktoś jak to rozwiązać?

Opublikowano

Słabo szukałeś. W apce na tel. Ustawienia/display/unit ustaw na metric.

• Lubię to! 1
Opublikowano
21 minut temu, suqub napisał:

Słabo szukałeś. W apce na tel. Ustawienia/display/unit ustaw na metric.

masakra, nie domyśliłbym się, że to w tym sie zmienia. Szukałem kilka godzin i na stronie z pomocą itd. Dzięki. Metric / imperial - nie spotkałem się wcześniej, albo nie pamiętam:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Promocja do uzyskania 30-wersji Premium. Powiązana z wyzwaniem na STRAVA

RED BULL CAN PROMO

To help you rise to the challenge this summer, every Red Bull Energy Drink & Red Bull Sugarfree 250ml can unlocks 30-days Strava PREMIUM.

(One code per person only. Terms & Conditions apply)

Opublikowano

Witam wszystkich, mam mały problem, chodzi mi o zakładkę "Date Permissions" w opcjach strava. Ja nie mam takiej zakładki, a nie wiem dlaczego, w opcjach zaznaczyłem żeby ta opcja była. Czy mógłby ktoś pomóc.

Michał Matuska
Opublikowano

Witam wszystkich, mam taki problem, chodzi mi o to dlaczego nie mam zakładki na stravie w opcjach "Data Permissions". W opcjach mam zaznaczoną, żeby była wyświetlona.

Dlatego nie mogę połączyć pulsu z stravą. jest taka informacja:

"Your activities will not contain heart rate data

It looks like you still need to allow Strava to process your heart rate data. Please do this in the Data Permissions section in Strava's settings before you upload your next activity."

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Używam do jazdy polaraM400. Mam polaczenie polarflow i stravy ale od kilku dni trening jest widoczny na polarflow a na stravie pustka? Czy to jakiś ogólny problem? Opóznienie zawsze było ale nie takie