Alex81 Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 3 godziny temu, nctrns napisał: Głupie pytanie - aktywności są publiczne? Brawo !!! Miałem ustawienie tylko dla followersów. Działa.
Dziaku Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Istnieje jakiś sposób, żeby aktywności z kategorii Virtual Ride (zwift itp.) nie liczyły się do statystyk (dystans w ciągu roku, dystans całkowity itd.) ?
mareq Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, Dziaku napisał: Istnieje jakiś sposób, żeby aktywności z kategorii Virtual Ride (zwift itp.) nie liczyły się do statystyk (dystans w ciągu roku, dystans całkowity itd.) ? Możesz sobie do przeglądarki Chrome zainstalować dodatek Elevate App i tam masz możliwość sprawdzenia przebiegu osobno dla jazd rzeczywistych i wirtualnych. Aplikację tą paruje się z kontem Stravy. Edytowane 2 Listopada 2020 przez mareq
Dziaku Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Teraz, mareq napisał: Możesz sobie do przeglądarki Chrome zainstalować dodatek Elevate App i tam masz możliwość sprawdzenia przeniegu osobno dla jazd rzeczywistych i wirtualnych. Tak korzystam z elevate, ale nie podoba mi się że kilometry z trenażera naliczają mi się do dystansu w profilu na stravie. Cóż po prostu nie będę wrzucać aktywności z trenażera 🤷♂️
nyto123 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Ja stworzyłem sobie nowy profil roweru i po każdej jeździe kiedy jeżdżę na trenażerze wybieram później go w edycji dzięki czemu nie zlicza mi kilometrów do szosy 1
Piter7707 Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Panowie jestem od niedawna użytkownikiem strava i miej więcej ogarniam wszystko.W aplikacji dodałem się do clubu ,a chciałbym się z niego wypisać jak to zrobić
Cris92 Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Klikasz zakładkę Clubs, wybierasz klub, klikasz jego nazwę, wejdziesz tym samym w ten klub, będziesz widział kilometry nabite etc. i na samym dole masz Leave Club. 1
news_ Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Hej czy wiecie dlaczego zniknął przycisk strava lab po wejściu do danej aktywności lub gdzie teraz jest tak aby sprawdzić kto jeździł w tym czasie co ja i po jakiej trasie ? Fajna funkcja za pomocą której można nowe trasy wymyślać
news_ Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 45 minut temu, pinok napisał: no właśnie znikł mi ten przycisk a mam wersję płatną... hmm czyli cos z moim kontem jest nie tak
Fimala Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Coś mi się obiło o uszy, że ta opcja miała zniknąć ze Stravy.
nctrns Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Jakiś czas temu ją po prostu wszystkim wyłączyli, bo ktoś w Stanach płakał o prywatność. Trzeba ją włączyć ręcznie. Ale że większości użytkowników to umknie, tak jak wam, to użyteczność flyby mocno spadła. 2
mareq Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Mało tego, można to zrobić tylko ze strony. Z aplikacji nie znalazłem takiej opcji.
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Do nawigowania kursów pod urządzenia po śladzie dobry jest też serwis Ride With Gps.
Bialas198720 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Przeszedłem z Endomondo na stravę. Dlaczego nie widzę swojego profilu w wyszukiwarce, z innego profilu założenego tylko po to, żeby sprawdzić czy wyszukam siebie też nie ma mnie. Wszystkie opcje w ustawieniach mam zaznaczone na everybody.
Pazuzu Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Czy strava może zastąpić Endomondo w kwestii gromadzenia śladów wycieczek pieszych? Do wycieczek rowerowych używam Rwgps i nie narzekam. Do wycieczek pieszych i biegania używałem Endomondo. Zależy mi głównie na gromadzeniu śladów wycieczek, podglądu na mapie śladu, podstawowych statystyk.
pinok Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) Jak najbardziej Edytowane 27 Grudnia 2020 przez pinok
marr85 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 witam, mam pytanie odnośnie synchronizacji aktywności z Brytona 750 na Stravę. Przeczytałem co nieco na temat różnic w elevation gain między licznikiem z wysokościomierzem barometrycznym a Stravą i wiem skąd się te różnice biorą. Czy jest jednak taka możliwość zgrania aktywności na Stravę aby wartość elevation gain była dokładnie taka jak na urządzeniu? Bo jak narazie u mnie jest tak, że licznik i appka Bryton pokazuje 940m przewyższenia, a jak zgram na Stravę to 1105m. W przypadku innej jazdy - licznik i appka 240m, na Stravie 405m. Generalnie Strava zawsze zawyża przy synchronizacji i nie bardzo rozumiem czemu nie można jakoś wymusić po prostu aby Strava pokazała to co zmierzył Bryton. Będę wdzięczny za radę.
bolek1069 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Witam, mam ostatnio problem ze Stravą. Korzystam z licznika Sigma Rox 11. Po dodaniu do Stravy jazdy, Strava zmniejsza mi przejechany dystans, skraca czas jazdy, a także zmienia punkt zakończenia jazdy. Jedna z ostatnich jazd: według licznika przejechane 36,59 km, według Stravy – przejechane 35,99 km. Według licznika długość samej jazdy (moving time) to 1:28:09 h, z kolei Strava uznała ten czas za Elapsed Time, a co za tym idzie skróciła właściwy czas jazdy i konsekwencją tego było uznanie,, że jazda zakończyła w innym punkcie niż rzeczywiście. W trakcie kolejnej jazdy miałem kilkuminutową przerwę i Strava ponownie uznała, że rzeczywisty czas jazdy z licznika to tak naprawdę Elapsed Time i skróciła mi jazdę o tę przerwę. Próbowałem manualnie wrzucić plik .fit na Stravę i jest to samo. Jak wrzucam plik .gpx to Strava wskazuje właściwy dystans i czas. Jak wrzucę plik .fit na TrainingPeaks wszystko jest w porządku, zgadza się dystans, czas i punkt zakończenia jazdy. Co może być tego przyczyną? Nigdy nie miałem takich problemów ze Stravą. Korzystam z licznika już kila lat i do tej pory wszystko było w porządku.
Administrator Admin Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Administrator Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Spróbuj użyć funkcji "Correct Distance".
bolek1069 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 4 minuty temu, Admin napisał: Spróbuj użyć funkcji "Correct Distance". Próbowałem tej opcji, nie pomogło.
bolek1069 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Poszukałem trochę na forum Stravy, czy ktoś zgłaszał podobny problem. Znalazłem informację, że problem dotyczy wszystkich liczników Sigma Rox 11. Problem pojawił się jeszcze w październiku 2023 r. Strava twierdzi, że problem leży po stronie Sigmy, a Sigma twierdzi, że problem leży po stronie Stravy. Takie wzajemne przerzucanie odpowiedzialności za problem nie odprowadziło do ustalenia jego przyczyny i nie doprowadziło do jego rozwiązania. Sigma jedynie zaleca wyłączenie funkcji autopauza. Link do tematu: https://communityhub.strava.com/t5/devices-and-connections/known-issue-strava-map-displays-incorrect-ride-end-point/m-p/20487
Soldier13 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 Witam, ile można zrobić maksymalnie publicznych segmentów na stravie na jednym koncie? Stworzyłem kilkanaście i teraz już nie mogę stworzyć. Niby się tworzy, ale się nie pojawia. Poniżej powód dlaczego o to pytam. W mojej okolicy zawsze brakowało segmentów, 50 km ode mnie wiem, że było od czasów prl-u koło kolarskie które do dzisiaj może już nie funkcjonuje ale ma pozostałości po sobie. Jest tam wielu kolarzy, w mojej okolicy dość mało. Praktycznie wcale. Przede mną jeździł tylko mój wujek, potem ja, potem mój kolega który złapał mega bakcyla i tak dalej. Latem stworzyłem kilkanaście segmentów w mojej okolicy i tych kolarzy po prostu przyciągnąłem. Teraz miło w niedzielę jak przez moją ulicę wiejską gdzie jest tylko 5-6 domków a przejedzie około 10 rowerów przez cały dzień. Mało tego na sąsiednich wsiach ludzie też zaczynają jeździć. Wiecie jak się widuję tych kolarzy to samemu ma się ochotę przejechać. A jak kolarze mają sprawę to lubią jeździć po drogach z segmentami – to widać.
Rekomendowane odpowiedzi