Eddek Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ja przeliczyłem, że 21zł/mc przy jednorazowej opłacie to w sumie wychodzi taniej niż HBO-GO, mniej niż 1 dobry burger i mniej niż 1 mała pizza, mniej niż 2 drinki w barze, mniej niż 2 dętki Conti w sklepie... Znaczy nie ma wcale takiej tragedii. A że akurat ja lubię gapić w tabelki i wykresy to się chyba skusze, gdy 60 dni freemium się skończy. Nie przesadzajmy, nawet te 32zł przy miesięcznym opłacaniu to nie jest tydzień ciężkiej pracy w kopalni. Jak ktoś lubi tabelki (jak ja, nie dlatego że profi, tylko tak po prostu), to i te 20-23zł miesięcznie się znajdzie. Jak nie lubi i chce mieć tylko log, to ma endopindo, VeloHero albo SportsTrackera, które są free i jak komuś nie zależy, to wystarczy. 2
Zeus666 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Już coś pisałem o tym top 10. Są tam ludzie, którzy "jeżdżą" rowerem z prędkością powyżej 100 km/h. Więc nie, nie wbijesz się w top 10 i to jest mój główny zarzut. Powinni o to dbać, skoro chcą kasę. No ale jeśli ktoś chce płacić za Endomondo, które sypie się na każdym kroku, to i tu fani płacenia się znajdą. Już coś pisałem o tym top 10. Są tam ludzie, którzy "jeżdżą" rowerem z prędkością powyżej 100 km/h. Więc nie, nie wbijesz się w top 10 i to jest mój główny zarzut. Powinni o to dbać, skoro chcą kasę. No ale jeśli ktoś chce płacić za Endomondo, które sypie się na każdym kroku, to i tu fani płacenia się znajdą. Już coś pisałem o tym top 10. Są tam ludzie, którzy "jeżdżą" rowerem z prędkością powyżej 100 km/h. Więc nie, nie wbijesz się w top 10 i to jest mój główny zarzut. Powinni o to dbać, skoro chcą kasę. No ale jeśli ktoś chce płacić za Endomondo, które sypie się na każdym kroku, to i tu fani płacenia się znajdą. Już coś pisałem o tym top 10. Są tam ludzie, którzy "jeżdżą" rowerem z prędkością powyżej 100 km/h. Więc nie, nie wbijesz się w top 10 i to jest mój główny zarzut. Powinni o to dbać, skoro chcą kasę. No ale jeśli ktoś chce płacić za Endomondo, które sypie się na każdym kroku, to i tu fani płacenia się znajdą. Już coś pisałem o tym top 10. Są tam ludzie, którzy "jeżdżą" rowerem z prędkością powyżej 100 km/h. Więc nie, nie wbijesz się w top 10 i to jest mój główny zarzut. Powinni o to dbać, skoro chcą kasę. No ale jeśli ktoś chce płacić za Endomondo, które sypie się na każdym kroku, to i tu fani płacenia się znajdą. Już coś pisałem o tym top 10. Są tam ludzie, którzy "jeżdżą" rowerem z prędkością powyżej 100 km/h. Więc nie, nie wbijesz się w top 10 i to jest mój główny zarzut. Powinni o to dbać, skoro chcą kasę. No ale jeśli ktoś chce płacić za Endomondo, które sypie się na każdym kroku, to i tu fani płacenia się znajdą.
Łukasz_P Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Jestem w kilku Top 10 i mam kilka koron, a nie przekroczyłem nigdy 90 km/h, więc się nie zgadzam. Jestem w kilku Top 10 i mam kilka koron, a nie przekroczyłem nigdy 90 km/h, więc się nie zgadzam. Jestem w kilku Top 10 i mam kilka koron, a nie przekroczyłem nigdy 90 km/h, więc się nie zgadzam. Trzy razy starczy. 1
eathan Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 17 minut temu, Łukasz_P napisał: Jestem w kilku Top 10 i mam kilka koron, a nie przekroczyłem nigdy 90 km/h, więc się nie zgadzam. Potwierdzam. Mam kilka 👑 na trasach mtb i wystarczyło ~40 km/h. Do top 10 również dałem radę bez 90 km/h
Pracislaw Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ja mam subskrypcję darmową na 3 miesiące. Skąd ta różnica?
Fimala Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Panwie, zakupiłem sobie teraz to premium w promocji i analizuje sobie dostępne narzędzia. Zaciekawiła mnie opcja Fitness & Freshness. W jaki sposób interpretować dane i wykresy tam zawarte?
nctrns Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zasadniczo, to się przydaje jeśli trenujesz wg planu, najlepiej z mocą. Te wykresy wynikają z metod Coggana i Friela. Jak jeździsz rekreacyjnie, bez ładu i składu, to raczej nic z nich nie wynika. Możesz po prostu patrzeć na to, że w danym okresie rośnie ci fitness i zastanowić się, czy nie trzeba trochę odpuścić, jak masz duże fatigue przez dłuższy czas. Jak trenujesz do zawodów, najlepiej stosując periodyzację, to starasz się wstrzelić tak, by na zawodach mieć wysokie fitness i fatigue w odpowiednim przedziale. Jeśli temat cię interesuje to polecam dodatek do chorme "elevate for strava" oraz https://przemekzawada.com/2018/03/30/planowanie-treningow-przy-pomocy-pmc-performance-management-chart-cz-ii/ 1
mareq Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Mi to osobiście daje motywację. Jak mi fitness spada to idę pojeździć nawet jak mi się nie chce. Oczywiście po jeździe wracam zadowolony i sam się sobie dziwię, że mi się nie chciało .
lukaszzsch Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Nowy route planner - jakieś opinie?Widzę, że na około maluje ładne trasy, ale nieco boję się znowu wlecieć w płot. Czy ktoś z Was korzysta z tej metody planowania i może potwierdzić jej działanie?
eathan Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Działa ok. W połączeniu z heatmapami jest całkiem dobrze. Jednak wtopy zawsze się mogą zdarzyć. Zwłaszcza jak jedziesz poza asfaltami 1
lukaszzsch Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Właśnie przyjechałem z pierwszej trasy robionej w stravie. Po prostu rewelacja.(jakość asfaltów, malowniczość trasy, ruch samochodowy). Obym nie zapeszył.
eathan Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 W dniu 8.08.2020 o 13:51, lukaszzsch napisał: Właśnie przyjechałem z pierwszej trasy robionej w stravie. Po prostu rewelacja.(jakość asfaltów, malowniczość trasy, ruch samochodowy). Obym nie zapeszył. Od 3 lat rysuje trasy w Stravie. Nie przekonałem się do rysowania na Garminie. Komoota czasem używam, ale jednak najbardziej pasuje mi Strava. Narysowałem w ten sposób dziesiątki tras pod MTB. Staram się unikać asfaltów. Trafiło się kilka spektakularnych wtop. Na przykład raz jechałem z 500 m przez pokrzywy po pas jeźdźca (na Stravie była trasa, ale chyba się jej zarosło). Innym razem bez problemu dało się narysować trasę przez środek zakładu Bumar Łabędy (naprawiają czołgi, mają własny poligon testowy). Na miejscu okazało się, że ogrodzenia jest rozmontowane. Więc jechałem dalej. Wewnętrzne (drugie ogrodzenia) było już zamknięte więc przerzuciłem rower przez płot i jechałem dalej przez tor testowy, strzelnice, jeziorko do testowania szczelności, skład pocisków, etc. Co ciekawe nikt mnie nie gonił). Czasem zdarza się, że wyznaczona trasa jest zamknięta. Zwykle jest tak w przypadkach, gdy właściciel terenu strzelił focha i zagrodził, ale to już nie jest wina Stravy. Jednak generalne odczucie jest mocno na plus. Dużo lepiej to wypada niż na Komoocie, który na kilka podejść zaliczył tyleż samo problemów. Teraz dodatkowo genialne jest to, że narysowana w Stravie trasa leci automatem na Garmina. Nie potrzeba już dodatkowych aplikacji IQ. Wystarczy oznaczyć gwiazdką i leci (po uprzednim włączeniu odpowiednich opcji).
lukaszzsch Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Dzisiaj zrobiłem 125km po szosie. Nie wiem czy to fakt opierania trasy o heatmapy, czy lepsza logika programu, ale poznaję okolice Łodzi na nowo.Polecam, bo działa świetnie. Moim zdaniem dla roweru szosowego lepiej niż komoot.Aha..korzystam z tras sugerowanych przez stravę. Opcja podobna do naviki, ale zdecydowanie lepiej działa.
sparks Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Cześć Weźcie mi pomóżcie, bo sama nie dam rady. Chodzi o zdublowane konto na Strava. Strava używam od 2 lat.Treningi przesyłane są tylko i wyłącznie z garmin Fenix 3 Logowanie przez fb. Na początku nie wiedziałam jeszcze jak się w niej (stravie) poruszać. Koleżanka mówi, mi na tablicy wyskakują dwukrotnie twoje wyniki. Nie wiem, coś tam zrobiłam, pokombinowałam, zostało niby jedno konto. No i tak przez dwa lata. Widziałam na tablicy swoje aktywności bieżące, ale one nie zapisywały się jakby w stravie. Przykładowo biegałam 5 razy w tygodniu, aktywność na tablicy była widoczna, a w ustawieniach aktywność w tym tyg: 0 i w ogóle brak jakichkolwiek aktywności w historii. Chciałam się za to w końcu wziąć, ale za cholerę nie daję rady. Mam dwa konta. Na jedno loguję się przez fb, na drugie przez adres mailowy. Na tym logowanym przez fb mam wszystkie treningi do wczoraj. W ustaleniach jest połączone z fb i garminem. Drugie konto logowane przez maila, na tym brak do wczoraj aktywności (nie jest połączone z karmnem, ani fb). Dziś biegam, na tym koncie gdzie były wszystkie aktywności - nie zapisał się dzisiejszy trening, a zapisany na tym, na którym dotychczas nic się nie zapisywało. Myślę sobie eureka, wykasuję to konto nieużywane. Guzik, jak je chcę wykasować jest info na mailu że kasuję to konto, które używam. O co to chodzi, co ja namieszałam i dalej mieszam?
losmietos Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Uwaga, jest możliwość wykupienia rocznego abonamentu na Strava za niecałe 74 zł! :) Wystarczy włączyć VPN (ja wybrałem darmowy plan TunnelBear), ustawić jako lokalizację Brazylię, wejść na stronę Stravy i wybrać roczną subskrypcję. Przy użyciu kodu "RichRoll" wychodzi rachunek na niecałe 110 BRL co przy płatności Revolutem wyniosło mnie dokładnie 73,65 zł - koszt miesięczny wynosi mniej, niż 1 piwo w barze 😁 1
marcin.jka Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 No to pięknie pokombinowałeś, następnym razem warto sprawdzić kraje afrykańskie, może będzie jedno piwo taniej haha 1
Cris92 Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Czy jest możliwość trasę wygenerowaną w stravie wrzucić do Komoot'a? Nie mam jeszcze Wahoo, czy Garmina, a przerysowywać ręcznie jakoś mi się nie chce 50km trasy.
Eddek Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Izi. W Stravie wchodzisz w swoją trasę (My Routes) i eksportujesz jako GPX: W Komoot importujesz plik GPS: Wybierasz plik, który wyeksportowałeś ze Stravy i importujesz jako planned route: W następnym określasz jako jaki typ planu to jest (rower, bieganie itp) i gotowe.
Cris92 Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Dzięki @Eddek Właśnie to ogarniam, bo odpaliłem lapka, a chciałem to z pozycji apek zrobić, ale teraz widzę, że muszę to na kompie robić. Już nie długo, ale jeszcze trochę się muszę pomęczyć z Komoot'em i słuchawką w uchu jako navi 😋
Alex81 Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 Witam Mam pytanie bo pomału mnie trafia już od pewnego czasu pobijam swoje czasy w stravie - pokazuje mi Personal Record niemniej nie uaktualnia mnie w top 10 i nie aktualizuje nowych czasów. Myślałem może że to przez to że nie wykupioną mam wersję premium ale wcześniej było ok, zrobiłem to dzisiaj wziąłem wersje na miesiąc za free ale dalej to samo.Czy ktoś ma pomysł co jest grane ? Mierzę zegarkiem forerunner 935.(Mój czas to 10:41 dziś pobity na 10:24) Załączam screeny - z góry dzięki za pomoc.
craroce Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 @Alex81mam dokładnie to samo. Pisałem kilkukrotnie do Stravy w tej sprawie i jak kamień w wodę. Zero odpowiedzi.
Alex81 Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 3 godziny temu, craroce napisał: @Alex81mam dokładnie to samo. Pisałem kilkukrotnie do Stravy w tej sprawie i jak kamień w wodę. Zero odpowiedzi. Porażka - wychodzi że to ich wina.Najgorsze że mam tak od miesiąca.....
jhartman Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 Wygląda na gruby błąd. Próbowaliście "Refresh activity Archievements"?Pozdrawiam, Jarek
craroce Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 @jhartman próbowałem i nic nie dało.
nctrns Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 Głupie pytanie - aktywności są publiczne? 1
Rekomendowane odpowiedzi