Skocz do zawartości

Strava bardziej strawna...

SzajBajk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miał ktoś z was dzisiaj problem z synchronizacją Wahoo i Stravy? Po 8 rano skonczyłem jazde i niestety nie udało się zsynchronizować aktywności ze Stravą.
Ja miałem kolego problem w synchronizacji z Wahoo. Po odlaczeniu i powrotnym połączeniu Wahoo ze strava trening się zsynchronizowal

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem co jest grane ale już drugi raz z rzędu w Stravie ląduje tylko połowa treningu. Trening na trenażerze. Dane z licznika Sigma ROX10. W Sigma Data Center są całe zapisy.

Próbowałem synchronizować trening kilka razy z wcześniejszym usunięciem w stravie. Próbowałem również na piechotę przez wyeksportowanie pliku fit i ręczny import do stravy. Nic to nie zmienia. Co jeszcze można spróbować?

Opublikowano

Właśnie aktywowałem darmową, miesięczną subskrypcję...sprawdzicie u siebie :).

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, piotr.solek napisał:

Właśnie aktywowałem darmową, miesięczną subskrypcję...sprawdzicie u siebie :).

Teraz gdy nie można jechać do lasu (u nas, u Ciebie można :)), premium ma jeszcze mniej sensu. Chociaż te nowe bajery dotyczące trasy np. rodzaj nawierzchni bym chętnie przetestował.

Edytowane przez karolg
Opublikowano
11 godzin temu, karolg napisał:

Chociaż te nowe bajery dotyczące trasy np. rodzaj nawierzchni bym chętnie przetestował.

O! Możesz coś więcej, bo chyba mi uciekła ta nowość.

PS
Właśnie wyłączyłem premium. Chyba nie ma sensu teraz płacić skoro jest blokada.

Opublikowano
41 minut temu, eathan napisał:

O! Możesz coś więcej, bo chyba mi uciekła ta nowość.

PS
Właśnie wyłączyłem premium. Chyba nie ma sensu teraz płacić skoro jest blokada.

Strava dodała wyszukiwarkę lokalnych tras. W ogłoszeniu dotyczącym nowych funkcji jest krótka wzmianka o pokazywaniu nawierzchni na trasie.

"Check out the details screen and learn when to expect any climbs or changes in surface. (Surface data isn't perfect everywhere – hang tight as we dial in areas that aren't labeled exactly right.)" -> https://blog.strava.com/routes/

Nie mam premium, ale po tym co widziałem na YT i na tej stronie wyżej to mój entuzjazm trochę przygasł, bo tam pokazuje tylko "paved" i "dirt", nie wiem jak to się sprawdza w rzeczywistości, bo na razie wszyscy testują "zza biurka" albo na asfaltowej drodze  https://www.youtube.com/results?search_query=strava+routes&sp=EgQIBBAB

W Komoot jest to bardziej szczegółowe, nie jest idealne, ale wiem co jest asfaltową drogą publiczną, co wiejską drogą, a co ścieżką rowerową. Nawet typy nawierzchni są wyróżnione (nadwrażliwi szosowcy mogą zobaczyć gdzie jest kostka :)).

Opublikowano

Informacje o nawierzchni są są o kant pupy rozbić. Ja jak nanoszę poprawki do map to zawsze podaje szczegółowe dane ale nie każdy to robi.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, karolg napisał:

Teraz gdy nie można jechać do lasu (u nas, u Ciebie można :)), premium ma jeszcze mniej sensu. Chociaż te nowe bajery dotyczące trasy np. rodzaj nawierzchni bym chętnie przetestował.

Ja nawet nie dla tych bajerów. Mam w okolicy kilka "koni pociągowych", używających liczników mocy itp. Jak masz premium, to łatwo podpatrzyć, czym dysponują na podjazdach... 

Edytowane przez piotr.solek
Opublikowano

Bez premium są normalnie dostępne wykresy mocy. 

Opublikowano
W dniu 4.04.2020 o 16:48, Łukasz_P napisał:

Bez premium są normalnie dostępne wykresy mocy. 

Nie jak chcesz porównać do twojego (segment) wyniku..

• Lubię to! 1
Opublikowano

A no to widzę faktycznie. Nigdy z tego nie miałem potrzeby korzystać. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.04.2020 o 19:16, Łukasz_P napisał:

A no to widzę faktycznie. Nigdy z tego nie miałem potrzeby korzystać. 

Pewnie najszybciej pomykasz w okolicy..a słabszych się nie podpatruje :). Ja w każdym razie lubię zerknąć, czy nawet porównać (trzy najlepsze przejazdy+aktualny), jak na bardziej wymagających segmentach, rozkłada się szybkość i ewentualnie moc. Taki darmowy-miesięczny pakiet pozwala zaspokoić ciekawość aż do następnego razu..

Screenshot_20200407-212358_Strava.thumb.jpg.531b56ea9a37274849d3ad331ac4b07b.jpg

Edytowane przez piotr.solek
Opublikowano

Ja po prostu nie używam segmentów, bo zawsze jadę wg rozpisanego treningu, a segmenty wpadają przy okazji jak akurat jakieś mocniejszy mam krok heh :)

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Mam taki problem, podczas jazdy na trenażerze Garmin liczy mi wszystko prawidłowo, tętno, czas, watty itp. Po zakończonym treningu wrzucam dane na komputer i co widzę? Strava sumuje jazdę i przerwę w jedno. Czyli jak jechałem 1h i miałem 5 minut przerwy to Starava pokazuje, że jechałem 1,05h (tym samym zaniża watty, średnią itp). Ten sam trening w Endomondo jest już pokazywany prawidłowo, czyli aktywność trwała 1,05h w tym 1h samej jazdy. 

Oczywiście jak mam aktywność na dworze z GPSem to wszystko jest prawidłowo.

Wie ktoś co może być nie tak?

Opublikowano

A przerwę robisz ręcznie czy masz włączona auto pause? Bo jesli ręcznie to będzie tak robić.

Opublikowano
47 minut temu, orzecho napisał:

A przerwę robisz ręcznie czy masz włączona auto pause? Bo jesli ręcznie to będzie tak robić.

Z tego co zaobserwowałem to nie ma znaczenia czy pauza jest auto czy ręczna. Ale śmieszne jest to, że wystarczy że na początku jazdy trening dostanie chociażby na 10m jazdy z GPSem (potem już wyłączony) i wtedy trening dane są w Stravie prawidłowe.

Najdziwinjsze, że Endomondo wyświetla dobrze, więc Garmin też zapisuje prawidłowo tylko coś Strava sobie przestawia (w Stavie zapisuje trening jako Indoor).

• 2 tygodnie później...
Łza Włóczynutka
Opublikowano (edytowane)

Od jakiegoś miesiąca mam problem ze stravą: gubi część trasy. np tak jak tu:

https://www.strava.com/activities/3341001399
https://www.strava.com/activities/3280429450

w którymś momencie się wyłączyła a kilka km póżniej się włączyła, i brakujący odcinek połączyła linią prostą. Aplikacja ma przyznany nielimitowany dostęp do baterii, gps itp. Wcześniej nie było takich problemów czy ktoś wie OCB?

Screenshot_2020-04-23-21-12-06-687_com_miui.powerkeeper.thumb.jpg.0239afbc540b89d9f46c25cf3f1dec97.jpg

telefon xiaomi Mi 9t, android / android 10 & miui 11.0.5.0

Edytowane przez Łza Włóczynutka
Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem od jakiegoś czasu. Proste linie, poszarpane linie. Na odcinku 20km dolicza 8km i z ponad 1000 (tysiącem) WAT!

Zrobiłem już wszystko co się dało, jednak problem dalej został. Telefon to OnePlus 7 Pro. Wczesniej mialem OnePlus 5 i ten problem nie występował.

Łza Włóczynutka
Opublikowano

Zauważyłem, że czasem u mnie to się dzieje, jak uruchomię inną aplikację korzystającą z lokalizacji: np.: odbieram po drodze paczkę w paczkomacie. Albo robię zdjęcie (obie te czynności korzystają z gps). 

Jak tak dalej pójdzie trzeba będize szukać innej apki

Opublikowano

U mnie zaczęły się problemy po aktualizacji androida do 10 na S9.

Tylko ja używam wersji 90.0.0 która jeszcze współpracuje z BT i ANT+

Opublikowano

Mam pytanie może ktoś pomoże jak zrobić żeby zrobione zdjęcia podczas jazdy pojawiały się jako takie małe ikony na mapce. Pozdrawiam

Opublikowano

Musisz mieć włączoną lokalizację w telefonie i włączone geotagowanie zdjęć w uatawienach aparatu.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Da się jakoś w Stravie ukryć moc i uzyskiwane wartości na konkretnych Lap. Chodzi mi o to, żeby nie było widać poszczególnych Lap i uzyskiwanej tam mocy oraz wogole mocy w treningu. Pozdrawiam

Opublikowano
16 minut temu, Korposzczur napisał:

Strava przenosi do płatnej wersji planowanie tras, tabele wyników na odcinkach i dziennik treningów.

Jeśli do planowania tras trzeba mieć Premium to lepiej wykupić Komoota. Zdecydowanie lepsze wyznaczanie tras. Jeśli wybiera się profil roweru szosowego to prowadzi po asfaltach - na stravie mocno trzeba pilnować aby nas zaskoczenie nie złapało, gdy każe skręcić gdzieś w pole / las.

• Lubię to! 3