muszyniak Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam wszystkich użytkowników. Posiadam rower SCOTT SCALE 770 z amortyzatorem przednim suntour xcr rl-r z blokadą. Rower ma około 2,5 roku, przejechałem na nim do tej pory około 10 tys km. Po roku użytkowania zauważyłem wadę amortyzatora. Przy zablokowaniu amortyzator zaczynał puszczać. Reklamowałem go, Po reklamacji (podobno został wymieniony wkład przez około miesiąc było ok. Jednak po tym okresie usterka powtórzyła się. Ponowna reklamacja o ta sama naprawa. Na dzień dzisiejszy amor dalej ma kłopoty w pozycji sztywnej. W internecie czytałem że te amory już tak mają. Czy istnieje sposób na solidną naprawę amorka, czy raczej ciułać kasę na inny. Dodaję: koła 27,5 cala, o rower dbam, jest czyszczony o smarowany w odpowiedni sposób. Z góry dziękuję za informację i porady.
górnik Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Cześć mam taki sam amortyzator i choć nie mam takich problemów ja ty to jak dla mnie jest za mało sztywny i dlatego planuję wymianę na rock shox gold ponieważ jest lżejszy podobno sztywniejszy i ma lepsze tłumienie. pozdrawiam
alfine-11 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Przychylam się do poglądu , że SR SUNTOUR XCR-y po przejechaniu większej ilości kilometrów już tak mają , ale 10 tys km to i tak jest dobry wynik , zbieraj na nowy w między czasie obecny możesz dobijać
Rekomendowane odpowiedzi