dziurawa skarpeta Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 witam , jestem zainteresowany kupnem treka procaliber 9.7. Stąd moje pytanie, kto jeździł na tej ramie i może podzielić się opinią ? wszystkie opinie bardzo cenne
misiod Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Nie jeździłem na tej ramie ale myślę że spokojnie możesz założyć że każdy kto wydał własne pieniądze aby kupić taki rower odpowie Ci że: TAK - jest super! a tak serio to pewnie dobrze byłoby jakbyś podał więcej danych - np do czego miałby on służyć, jak intensywnie miałby być użytkowany, za ile możesz go mieć i jaki masz budżet - wtedy pewnie uzyskasz więcej porad
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) To inwestycja na ponad 11 tysięcy, w przypadku nowego egzemplarza. W moim prywatnym, subiektywnym odczuciu: jeśli nie jesteś zawodowcem, który żyje ze ścigania się i z premii za wysokie lokaty na zawodach - nie warto. Jeśli masz dobrą nogę, to ile zaoszczędzisz w porównaniu do jakiegoś aluminiowego odpowiednika na podobnym osprzęcie (któregoś SuperFly'a, czy nawet nowego X-Calibra), parę sekund najwyżej? Nie wiem czy warto by ta różnica miała cenę kilku tysięcy... A jeśli nogę masz do dupy, to nawet tak wypasiony rower i tak sam nie pojedzie. Ale z drugiej strony, jeśli budżet masz spory i nie musisz się liczyć z każdą złotówką, to na pewno warto. Flagowy ścigacz Treka to z pewnością przemyślana i dobrze zbadana konstrukcja, która na bank wzorowo będzie realizowała powierzone jej zadania. Edytowane 9 Listopada 2017 przez Gość
jaro0011 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Według mnie nówka 9.7 jest spoko ale można kupić karbonowego ścigacza na takim samym osprzęcie albo nawet lepszym za mniejszą kasę. Poza tym geometria nie każdemu będzie odpowiadać - ramy procalibra są bardzo długie - pozycja mocno wyścigowa. Na duży plus na pewno jest wieczysta gwarancja ramy Treka. Przed zakupem warto się przymierzyć i przejechać. Przerabiałem ten temat ale sobie odpuściłem Treka Procaliber bo nie mogłem się wpasować w rozmiarówkę - leżałem pomiędzy rozmiarami i nie mogłem się zdecydować.
SI2WY Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Kolega ma takiego. Ogólnie sama rama wykonana perfekcyjnie. Wydaje mi się że trek robi najlepsze ramy carbonowe. No i tyle, piasty jakieś mustangi robione dla treka chyba, obrecze plastikowe. Rower waży ponad 11kg, szału nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi