Thief Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Czołem! Chcę kupić Recona 29'' TK Silver 100mm , ale może znacie jakąś alternatywę? Nieprzekraczalna kwota to 1200 pln. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam!
nonz Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Do jakiej jazdy potrzebujesz Recona? Jakie masz teraz widełki? Powyższy widelec używam od kilku miesięcy głównie w terenie (Puszcza Zielonka, WPN) i nie mam zastrzeżeń. Nie należy do bardzo czułych widelców, ale jeśli zależy Ci na sztywności, łatwym serwisie, niezłej wytrzymałosci i dobrej pracy w terenowych warunkach to ciężko o coś lepszego w tej cenie. W porównaniu do popularnej Reby: - jest podobnie sztywny - więcej waży - gorzej wybiera małe nierówności terenu - podobnie tłumi duże nierówności terenu - jest łatwiejszy w serwisowaniu Mogę go śmiało polecić. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez nonz
Andrzej Sawicki Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Można znaleźć wersję RL, która jest nowocześniejsza. Inny tłumik lepiej sobie radzi z małymi wybojami i taki Recon działa jak trochę cięższa Reba. Google wyrzuca np. coś takiego: https://www.bikester.pl/rockshox-recon-rl-sa-amortyzator-29-100-mm-1-1-8-czarny-495601.html
Thief Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 14 godzin temu, nonz napisał: Do jakiej jazdy potrzebujesz Recona? Jakie masz teraz widełki? Potrzebuję w teren, jakieś góry itp. Zahaczę czasem o Turbacz, Beskid Wyspowy, ale dużo jeżdżę po Jurze K-C, raczej bez extremy. Oczywiście częściej to niezobowiązująca jura ale gdybym tylko po niej jeździł to pewnie bym nie zmieniał, a mam biedniutkie rst blaze . Jak tak przeglądam neta, to mam wrażenie, że w tym przedziale cenowym nie mam dużego wyboru... 13 godzin temu, Andrzej Sawicki napisał: Google wyrzuca np. coś takiego Dobry pomysł i niezła cena! Dzięki Chłopaki! Rozumiem, że od konkurencji nic lepszego w tej cenie nie dostanę?
Andrzej Sawicki Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie w tej cenie. Suntour Epicon/Epixon jest alternatywą dla Recona pod względem mechanizmu tłumika. Ale często są informacje, że łapie luzy, a sam tłumik to część zintegrowana. Nie da się go serwisować jak w Reconie - w razie problemów idzie w całości do wymiany.
Thief Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Dzięki Chłopaki za pomoc, już do mnie jedzie wersja RL :).
Franz Mauer Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 Dnia 11.4.2017 o 01:22, Thief napisał: Dnia 12.4.2017 o 20:02, Thief napisał: Dzięki Chłopaki za pomoc, już do mnie jedzie wersja RL :). Szkoda, że nie dołączyłem wcześniej,bo w tym budżecie to i dużo lepszy amortyzator mógłbyś wyhaczyć np tu: https://piwnicarowerowa.pl/czesci-rowerowe/czesci-rowerowe-tanie/amortyzatory,2,348
Thief Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 Dnia 11.05.2017 o 15:30, Franz Mauer napisał: Szkoda, że nie dołączyłem wcześniej,bo w tym budżecie to i dużo lepszy amortyzator mógłbyś wyhaczyć np tu: https://piwnicarowerowa.pl/czesci-rowerowe/czesci-rowerowe-tanie/amortyzatory,2,348 Luzik, wiązałoby się to z wymianą prawie nowej piasty, zabawą ze sterami, bo to tapered, także z ostatecznym kosztem mogłoby być różnie. Ale dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi