Skocz do zawartości

Koła szosowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko a mianowicie decydując się na nowe koła i biorąc jednak wagę pod uwagę pokusili byście się o carbonowe Cosmic czy lżejsze Alu Tune TSR 22 bądź TSR 30 . Obecnie śmigam na mavic Ksyrium EQUIPE . Jednak w MTB mam koła na Piastach Tune KING i Kong a te kręcą się jak marzenie . Nie jestem fanem Carbonu i bardziej przemawia do mnie jako metalurga Tune , ale może się mylę ? Wybieram się za rok ponownie na zawody do Austrii i fajnie by było lżej się wkulać na te 2470m. Glocknerkönig . Pozdrawiam serdecznie 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 7.11.2017 o 05:52, Zezor napisał:

Mam pytanko a mianowicie decydując się na nowe koła i biorąc jednak wagę pod uwagę pokusili byście się o carbonowe Cosmic czy lżejsze Alu Tune TSR 22 bądź TSR 30 . Obecnie śmigam na mavic Ksyrium EQUIPE . Jednak w MTB mam koła na Piastach Tune KING i Kong a te kręcą się jak marzenie . Nie jestem fanem Carbonu i bardziej przemawia do mnie jako metalurga Tune , ale może się mylę ? Wybieram się za rok ponownie na zawody do Austrii i fajnie by było lżej się wkulać na te 2470m. Glocknerkönig . Pozdrawiam serdecznie 

Przy wylajtowanych kołach lepszy będzie karbon niż alu. Miałem wylajtowane obręcze alu w MTB (Rydle) i nie polecam. W jednej wyrwane nyple, w drugiej uszkodzony rant. Przesiadłem się na karbonowe (tak, karbonowe obręcze w MTB) i zero problemów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za opinie . Tyle ze to szosa i to na 32 szprychach te Tune koła są . Sztywne wiec powinny się sprawdzić . W góralu mam 🤦‍♂️ Sam nie wiem co 😁 . Nowy wiec nie wnikałem , piasty KING i kong Ale kulaja się , ze jeżeli ktoś będzie miał okazje je wyrwać to szczerze polecam . Obręcze muszę sprawdzić i opisze potem , napewno na mleku i oponach jaskułki 😉 tj Schwalbe . Po niżej mój MTB greed 9.80 

171D7546-2F2C-40D3-822C-90C1A31821CC.jpeg