Rougeri Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Sziemano, jak w tytule szukam pedałów platformowych, które będą wytrzymałe, lekkie i dam radę z nimi w zakrętach Zdaję sobie sprawę, że jeśli xc to spd ale jeśli... W spd wiem, które marki co oferują a tutaj jestem zielony i potrzebuje Waszej opinii. Jakieś Nukeproof, Answer, Dartmoor a może Cranki? Co polecacie? Celuje w rozmiary mniejsze niż 100mmx100mm o jak najmniejszej wysokości. Edytowane 7 Listopada 2017 przez Rougeri
lukster52 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 dartmoor stream pro ,ns aerial pro 1
Rougeri Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Opublikowano 8 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedz. Te ns bardzo fajne a co powiesz/powiecie na temat tych poniżej? Dartmoor Fever v.2 CNC https://www.rowertour.com/p/58119/dartmoor-fever-v.2-cnc-pedaly-platformowe-czerwone-anodowane Crank Brothers STAMP SMALL http://www.cyklomania.pl/crank-brothers-pedaly-stamp-7-small-czarne,id7514.html Z góry dzięki!
Rougeri Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Opublikowano 9 Listopada 2017 3 godziny temu, Sziva napisał: Jeszcze na ofertę HT popatrz. dzięki, chyba padnie na ich model HT AE01.
Wooyek Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 7 godzin temu, Rougeri napisał: dzięki, chyba padnie na ich model HT AE01. Mam je od paru lat. Fajne pedały, ale nie dla kogoś oczekującego bezobsługowości. Niski profil przekłada się na marną trwałość ślizgów i malutkich łożysk - raz w sezonie trzeba im zrobić serwis (oryginalny zestaw naprawczy 30 zł). Gdybyś zdecydował się na Cranki, to www.sbike.pl ma je w nieprzyzwoicie niskich cenach (tylko poczytaj o tym sklepie przed zakupem, bo nie mam z nim żadnych doświadczeń). Ja natomiast polecam "plastiki" z metalowymi pinami, takie jak HT PA01, Nukeproof Horizon Comp czy Race Face Chester (lub ich chińska kopia). Nie są wprawdzie tak niskie (zwykle 17 mm), ale za to wytrzymałe (tak!), bardzo lekkie i względnie tanie. PS. Szacun za decyzję o przejściu na (prawdziwe) platformy w XC! Mnóstwo osób już dawno powinno to zrobić...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Ja mam od nich model PA01A i stopę trzymają nawet lepiej niż Saint MX80.
Nurek_ Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 9 godzin temu, Wooyek napisał: bardzo lekkie Orientujesz się mniej więcej jaka jest ich waga?
Wooyek Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Dnia 9.11.2017 o 19:16, Nurek_ napisał: Orientujesz się mniej więcej jaka jest ich waga? Tak, orientuję się nawet dokładnie, bo właśnie spojrzałem na strony producentów, co ogólnie też polecam (zamiast czekać 4 dni, aż ktoś to zrobi za Ciebie) HT PA01A - 360 g Nukeproof Horizon - 318 g Race Face Chester - 340 g
Chimney13 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Spróbuj zobaczyć xpedo spry. 260g komplet Mam takie. Są dość duże i super trzymają buta. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi