Skocz do zawartości

Sklep rowerowy pomorskie

Sabi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey

Moze znacie dobry sklep rowerowy doradztwo,cena. Zaczynam poszukiwania roweru szosowego.

Opublikowano

Żuchliński w Gdyni dużo sprzętu, często drogo ale możliwe są rabaty. Jest też bike fitting . Korzystałem z tego przy kupnie siodła i cena za pomiar była odliczona od ceny siodła. Nie wiem jak to wygląda zakupem roweru. Ponoć z serwisem gorzej.

Zajrzeć można jeszcze do Wysepki we Wrzeszczu lub hali Olivia. Owocnych poszukiwań.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

co do Żuchlińskiego to się poprawiło, jak szukałem dla siebie (finalnie roweru u nich nie kupiłem) to sprzedawcy w pół się gną przed klientem i mają dużo do powiedzenia o danym sprzęcie. Jest dużo lepiej niż kilka lat temu gdy brałem u nich rower.  Ostatnio kupowałem buty, pani pokazała najpierw to co jest w promocji, na miejscu bloki założyli, wyregulowali. Odnośnie serwisu, na pewno serwisują sprzęt zakupiony u nich, z innych sklepów kiedyś niekoniecznie. 

Trochę rowerów jest w "Rowerowy.pl" w Gdyni na Władysława IV- dawne delikatesy Admir.

Opublikowano (edytowane)

Pro bike wejherowo, kupowałem tam kilka rowerów i mogę polecić. Zimą są skłonni do rabatów.

Serwis żuchliński - słabo. Tak mi przygotowali Treka przed sprzedażą, że wróciłem następnego dnia, bo mi biegi wypadały, albo wchodziły dopiero po 2 kliknięciu. 

Chociaż wybór mają największy w województwie. Rabaty też czasem się zdarzają, np. 10% w akcesoriach lub wyprzedaże starych roczników.

Ja tam tylko kupuję, serwisuje gdzie indziej.

Edytowane przez malkontent
Opublikowano

Sklep rowerowy Bondariew ktos cos wie??

Sklep z tego co mi wiadomo miesci sie w Tczewie.

Opublikowano

Sklepu Żuchlinskiego w Gdyni nie polecam. Mają wybór ale podejście do klienta to jest dno. Sklep, który mogę polecić to  Epicentrum na Chwarznieńskiej. Obsługa jest na bardzo wysokim poziomie i serwis tak samo. 

Opublikowano

Można jeszcze odwiedzić Dre Rowery w Gdyni - dystrybutor Trek, bardzo fajne podejście, oglądałem tam X/caliber .

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Pitt35 napisał:

Sklep, który mogę polecić to  Epicentrum na Chwarznieńskiej. Obsługa jest na bardzo wysokim poziomie i serwis tak samo. 

hehe, ja za to odradzam serwis Epicentrum ;) Zaplecenie koła na 4 krzyże stanowiło dla nich problem nie do rozwiązania. Musieli to zrobić od nowa drugi raz. Być może teraz pracują tam inni mechanicy, ale Ci na których trafiłem najpierw przechwalali się ile potrafią i próbowali mi pokazać że nic nie wiem a potem wyszło na to że szprychy im się pomyliły przy zaplocie...

Złego słowa nie mogę powiedzić o właścicielu Epicentrum znanym kiedyś jako "Piorun", który rozwiązał problem koła zgodnie z moim rządaniem i zachęcam do odwiedzenia sklepu pod kątem zakupów ale serwisować proponuję samemu...

Może ktoś pamięta jak Piorun skoczył z dachu garażu na V10 ?

Edytowane przez Jimmy
Opublikowano
19 godzin temu, Jimmy napisał:

hehe, ja za to odradzam serwis Epicentrum ;)

Napisz kiedy to było z tym kołem.

Opublikowano (edytowane)

Jesteś z Epicentrum? Maj 2016

Edytowane przez Jimmy
Opublikowano

Nie jestem z epicentrum. Miałem okazję tam robić przegląd swojego roweru i poobserwować sobie trochę pracę serwisanta. Maj 2016 to trochę dawno żeby pisać opinie o nie polecaniu. Od tego czasu dużo mogło się zmienić więc czasami warto przejść się na daną chwilę do danego serwisu i popatrzeć popytać, a później ewentualnie pisać swoje opinie. A jak już pisać opinie to warto też pisać kiedy to było. 

Opublikowano (edytowane)

z większych sklepów to w Gdańsku jeszcze kojarzę Buga Sport

Co do serwisowania, jeden z serwisów nie widzi różnicy czy serwisuje Treka,  Cuba,, Gianta czy Unibike'a. Uczciwie podszedł do tematu i przyznał, że nie wie jakie będzie podejście sklepu w przypadku reklamacji. Czy będzie robił jakieś schody czy nie z tytułu, że np. przegląd zerowy w okresie gwarancyjnym był robiony w jego serwisie czyli innym niż wskazanym przez sklep czy importera. 

Edytowane przez sender
Opublikowano
Maj 2016 to trochę dawno żeby pisać opinie o nie polecaniu. Od tego czasu dużo mogło się zmienić więc czasami warto przejść się na daną chwilę do danego serwisu i popatrzeć popytać, a później ewentualnie pisać swoje opinie. A jak już pisać opinie to warto też pisać kiedy to było. 

hehe, akurat w trakcie "pytania" serwisant wydawał się "kumaty" aż za nadto

Trochę słabo by było oddać coś do serwisu żeby sprawdzić czy tym razem nie zepsują. Z mojego punktu widzenia odradzam i tyle. Nie będę dawał im szansy bo po co? Nie stać mnie na eksperymenty.  W innym wątku pisałem że polecam serwis Drop z Osowej i tam mogę rower zostawić na serwis. Z usług pozostałych serwisów na Pomorzu nie mam zamiaru korzystać bo im nie ufam.

Cyklo z Gdyni Wojta Radkego jak nabijał bieżnie sterów na widalec to ją uszkodził - trzeba było szlifować zadzior który zrobił....

Wysepka Gdańsk Wrzeszcz - przy zdejmowaniu biezni sterów (innych niż wyżej) z widelca - pękła mu ta bieżnia ale powiedział że już taka była... Ciekawe czemu pękniecie nie było ubrudzone smarem? skoro cała bieznia była w smarze?

Formela koło dworca PKP Wrzeszcz - podczas wymiany płytki w SPD uszkodził łożysko w pedale...

Epicentrum Gdynia - nie potrafił prawidłowo zapleść koła

WS Gdynia - prawidłowe założenie łańcucha na kółka przerzutki tył przerasta umiejetnosci serwisu...

Niestety jak samemu nie naprawisz roweru to serwis wiecej zepsuje niż naprawi.