Kamil Bieniek Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Witam Mam pytanie do was jak wy zabespieczacie swoje lozyska w ramach , mam gianta glory i trochę się już cykam z tą jazdą w zimę , też należy napchac tego smaru ? jak w odc na yt ?
trollu Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 w sensie? daj smaru i tyle, po zasolonych drogach chyba nie będziesz jeździł
Kamil Bieniek Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Opublikowano 2 Listopada 2017 No właśnie na dojazd do trasy muszę przejechać 4 km po asfaltowce i trochę nie wiem co zrobić z tymi łożyskami rozkręcać co wyprawę i nawałnica smaru ?
Puncu Opublikowano 3 Listopada 2017 Opublikowano 3 Listopada 2017 Nie. Przede wszystkim w zimie dostaje po pupie napęd. O niego trzeba najbardziej dbać. Łożyska w ramie zapchaj świeżym smarem i nie ruszaj, są uszczelniane i powinny wytrzymać całą zime. Jeżeli chcesz to raz na jakiś czas zdejmij uszczelnienie i oceń jak to wygląda.Wg mnie ważniejsze jest całościowe dbanie o rower. Po kontakcie z solą dobrze jest przetrzeć newralgiczne miejsca mokrą, ciepłą szmatką.Wysłane z mojej Nokii 3310
Kamil Bieniek Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Opublikowano 3 Listopada 2017 5 godzin temu, Puncu napisał: Dzięki za radę o napęd to dbam poprzednią zimę na ht to po przyjeździe do wanny i spłukiwanie śniegu z solą Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi