NoxLux Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Witam wszystkich. Planuje zbudować rower oparty na ramie canona wraz z amortyzatorem typu headshok. W internecie ciężko o sensowne informacje, więc zwracam się z pytaniem do Was. Czy każda rama cannondale MTB będzie kompatybilny z widelcem headshok ? Oraz czy wszystkie widelce mają jednakowy wymiar rury prowadzącej czy każdy model ma inny ? Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Rury sterowe masz w rozmiarze: 1" (dziś już rzadko spotykane, sterówka najczęściej gwintowana) 1 1/8" 1 1/8 - 1 1/5" (czyli Taper, rozszerzająca się ku dołowi) 1 1/5" (spotkasz np. w lefciaku) Co do samej ramy canona to nie mam pojęcia. Z tym pytaniem to najlepiej zwróć się bezpośrednio do Szajka lub zmierz suwmiarką średnicę wewnętrzną główki ramy lub sterów i wsio będzie jasne co dasz radę zamontować. Co to za rama? Wrzuć jakąś fotkę.
NoxLux Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Opublikowano 2 Listopada 2017 Ramy jeszcze nie mam, znalazłem aukcję z ramą od caad5 F1000. Szukając informacji F1000 okazało się że ten rower był wyposażony w amortyzator typu lefty (było by fajnie taki zamontować lecz nie mam zamiaru wydać na ten projekt więcej niż 2000zł.)
Gość Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) W ramy pod lefciaka spokojnie da się montować inne amory jednak trzeba użyć redukcji do sterów. Np. takich: https://argon-components.com/accessories/ Edytowane 6 Listopada 2017 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi